Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
| Обновлено 23 января 2024, 23:35
1524
1

ПИХАЛЕНОК: «Максимов говорит, что бег на песке будет каждый день»

Хавбек «Днепра-1» был выбран болельщиками лучшим игроком клуба 2023

| Обновлено 23 января 2024, 23:35
1524
1
ПИХАЛЕНОК: «Максимов говорит, что бег на песке будет каждый день»
СК Днепр-1. Александр Пихаленок

Хавбек Олександр Піхальонок був обраний вболівальниками кращим гравцем «Дніпра-1» у 2023 році. Він був приємно вражений цим визнанням та розповів також про початок тренувальних зборів команди.

– Приз від вболівальників є особливо приємним і має особливо вагоме значення?

– Так, звісно, дуже приємно отримувати такі призи. Дякую вболівальникам і, звичайно, всій команді: гравцям, тренерському штабу, керівникам. Буду працювати, щоб надалі усіх радувати своєю грою.

– Загалом задоволений, як для тебе склався минулий рік?

– Якщо брати другу частину минулого чемпіонату, звісно, хотілося стати чемпіонами. Але друге місце теж є непоганим. Потім ми, можна сказати, не дуже гарно виступили у єврокубках – бажали зовсім іншого, прагнули грати у груповому етапі. У чемпіонаті цього сезону в нас спочатку був спад, а потім набрали ходу. І зараз готуємось до другої частини чемпіонату.

– Які очікування від нового року?

– Треба готуватися – попереду ще цілий місяць для цього. Будемо відпрацьовувати і тактику, і різні взаємодії на полі. Попрацюємо та побачимо, як вийде втілити задуми у життя.

– Особисто ти, напевно, високі цілі будеш ставити не лише у клубі, а й у збірній України?

– Звичайно, хочеться грати за збірну та показувати свій найкращий футбол.

– Як почуваєшся зараз, на початку підготовки? Зазвичай потребуєш багато часу, аби повернутися до оптимального стану після паузи?

– Для стовідсоткової готовності потрібно десь 2,5–3 тижні. І буду почуватися нормально.

– За місяць відпустки встиг скучити за командою?

– Так, дійсно встиг. Ми скучили один за одним. Зараз буде місяць зборів, тож вже, може, набридне трохи. (сміється) Жартую, звичайно. Все добре.

– Як охарактеризуєш початок підготовки? У перші дні йде не дуже приємна, але необхідна робота?

– Авжеж, така робота не дуже подобається футболістам: зранку бігова на піску. Вільйович каже, що пісок буде кожного дня (посміхається). Така робота, дійсно, не найбільш приємна, але є потрібною, щоб набрати оптимальні кондиції.

– Кожен гравець мав завдання на період відпуски? Чи виконував ти його, і наскільки це допомагає швидше втягнутися в роботу та легше переносити навантаження на зборах?

– Звичайно, виконував. Ми потім скидаємо звіти нашому тренеру з фізпідготовки, щоб він бачив у програмі, як ми що робили. Так, завдяки цьому легше виходити з відпустки, адже якщо зовсім нічого не робити протягом місяця, втратиш весь тонус, що мав, і на тренуваннях буде все боліти.

– У контрольних матчах на команду чекають цікаві суперники. Взагалі, футболісти на зборах звертають увагу, проти кого грають, або це не має великого значення?

– Це має значення, це цікаво, і в нас дійсно хороші суперники на зборах. Але найголовнішою є наша мета – набрати кондиції, відпрацювати тактику. Розуміємо, що під час першої частини зборів буде важкувато, адже гратимемо під великими навантаженнями. А у другій частині зборів будемо вже готуватися до поновлення чемпіонату та підходити до матчів в більш оптимальній формі.

– Навесні очікується повернення вболівальників на трибуни. Не вистачає цієї емоційної складової під час матчів?

– Звичайно, цього бракує. Хочеться грати з вболівальниками. Але ми розуміємо, яка ситуація – в країні триває війна. Якщо дозволять хоч якусь маленьку частину трибун заповнити вболівальниками, це буде дуже приємно для футболістів.

Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
apepa
Зато потом будете летать на траве и это поможет выиграть вам чемпионат. Максимов умничка. Правильно вас гоняет. По чемпионски!