Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1451
6

ДЖАКОБИЯ: «Постараемся побороться за пятерку»

Нападающий «Арсенала» строит планы на следующий сезон

ДЖАКОБИЯ: «Постараемся побороться за пятерку»
Лаша Джакобія – відомий форвард в українських футбольних колах. Виступаючи за клуби «Металіст» (Харків) та «Арсенал» (Київ), Джакобія заслужив запрошення до лав національної збірної Грузії. В міжсезоння Лаша вдруге повернувся до столичного «Арсеналу», а напередодні гри з «Іллічівцем» розповів про своє бачення сьогодення і майбутнього нашого клубу.
 
- Лаша, розкажи про останні новини зі стану канонірів?
- Не дивлячись на програш в Донецьку, атмосфера в команді бойова. Ми не втрачаємо віри в свої сили і наполегливо тренуємось, аби в наступній грі показати потенціал нашої команди. Травмованих і дискваліфікованих в команді немає, тому до матчу з «Іллічівцем» ми підходимо в повній бойовій готовності.
 
- Проаналізуй, будь ласка, гру в Донецьку. Чому ми побачили два різні тайми у виконанні канонірів?
- У першому таймі, виконавши всі настанови тренера, ми ні в чому не поступались «Шахтарю». Була рівна гра, «Арсенал» грав від оборони й мав моменти, за які можна було чіплятись. В другому таймі, після виходу на поле Фернандіньйо, ситуація кардинально змінилася. На жаль, пропустивши перший м’яч, ми втратили концентрацію й пропустили ще два. Своєю показовою грою в Кубку УЄФА «Шахтар» підтверджує, що з ним не можна припускатися таких грубих помилок, як зробили ми.
 
- В останніх матчах ти за звичай виходиш на заміну, яке твоє основне завдання?
- Як і у кожного нападника, моє завдання забити м’яч у сітку воріт суперника. У грі зі «Львовом» я замінив Жоземара, в Донецьку - Закарлюку. В обох випадках я виходив, аби підсилити лінію атаки.
 
- В парі з яким нападником тобі краще грати?
- Мені все одно з ким у парі грати. Крім того, це питання вирішую не я, а Олександр Анатолійович. Головне, щоб це приносило результати.
 
- У Києві ти вже не вперше…
- В «Арсеналі» я вже грав півтора роки тому, але на правах оренди. Тоді ми займали високі позиції в турнірній таблиці, нам вдавалось створити справжню футбольну сенсацію. Однак, як тільки я набрав оптимальну форму, мене одразу ж відкликали в «Металіст». Цього разу з «Арсеналом» маю дворічний контракт. Я дуже задоволений тим, що повернувся в цей клуб. Атмосфера в команді пречудова, та й підбір гравців те що треба.
 
- Як облаштувався у столиці?
- Київ дуже красиве місто, я завжди його любив. У мене тут багато друзів.
 
- До нового колективу швидко пристосувався? З ким у команді найбільше товаришуєш?
- Не дивлячись на те, що змінилась половина команди з того часу, коли я тут грав, атмосфера в команді зовсім не змінилась. Тож про акліматизацію у новому колективі мова не йшла взагалі. Не повірите, але друзями я вважаю всю команду. Ми один великий колектив.
 
- Що скажеш про новачків команди?
- Взимку команду підсилила група дуже серйозних гравців, які ще не сказали свого останнього слова в футболі. Серед них, наприклад, Ролан Гусєв, Йонуц Мазілу, Богдан Шершун. З таким кадровим потенціалом «Арсеналу» просто гріх вештатись внизу турнірної таблиці.
 
- На що можуть розраховувати болільники «червоно-синіх»?
- У цьому сезоні нам навряд чи вдасться показати щось надзвичайне. Думаю, вже у наступному чемпіонаті ми матимемо добрі шанси потрапити до п’ятірки кращих клубів України. Зараз в «Арсеналі» зовсім новий підхід, зникли проблеми з фінансуванням… Гравцям залишається лише концентруватися на футболі. Ми маємо добру команду й талановитого тренера. Все це в результаті повинно принести свої плоди, фанам потрібно лише почекати. За приклад можна взяти харківський «Металіст», який три роки тому не мав такого командного потенціалу, який наразі має «Арсенал». За ці роки харків’яни досягли того, про що мріють всі українські клуби.
 
- Охарактеризуй сьогоднішнього суперника – маріупольський «Іллічівець». На який результат розраховуєте?
- Налаштовуємось лише на перемогу. Після серії невдач нам треба зібратися та перемогти. «Іллічівець» непроста команда, яка славиться командною грою, з ними треба буде поборотися. Обіграти їх ми зможемо лише за рахунок майстерності, якісної гри та повної самовіддачі всіх футболістів.

Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Chester
Даёшь языковой срач !
Sergmara
Гость | 2009-04-18 10:05:51
Я з Харкова, і я за статті на українській мові.
LESOVIJ | 2009-04-18 10:36:24

я Из Киева и я протиВ!!!!!!Только на русском...
_______________________________________________
Я из Харькова ,но по барабану на каком языке русском или украинском,незнание языка это минус вам а не языку и лично я желею что не учил еще парочку иностранных когда была возможность
LESOVIJ
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
D_e_N07
Marchello_
ха, та какая Европа, о чем ты бредиш? им бы стад построить а потом уже об европе думать, а так удачи Арсу!!!
Marchello_
пока что в Европе Арсеналу делать нечего с такой игрой ,
надо строить команду показывать результат а затем соваться в Европу.
D_e_N07
нифига подобного, нормальный он игрок!
и в Харькове его люблили, ну пока не забыли!