Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
|
3154
10

Сьогодні Нужненко – Сенченко!

Прев’ю, прогноз, ставки букмекерів, коментар Котельника

Сьогодні Нужненко – Сенченко!

Сьогодні в Донецьку відбудеться безпрецедентна в історії українського професіонального боксу подія – вперше два українці проведуть бій за світовий чемпіонський титул. Чемпіон світу за версією WBA у вазі до 66,7 кг Юрій Нужненко (28-0-1, 13 КО) захищатиме свій пояс в поєдинку з офіційним претендентом В'ячеславом Сенченком (28-0, 20 КО). Це буде лише другий в історії чемпіонський двобій на території України. Перший, нагадаю, відбувся 13 вересня минулого року у Львові – тоді Андрій Котельник провів успішний захист свого титулу чемпіона світу за версією WBA у вазі до 63,5 кг, перемігши японця Норіо Кімуру.

Принциповості двобою між Нужненком і Сенченком додає той факт, що спортсмени представляють провідні промоутерські компанії України: Нужненко - «K-2 East Promotion» (Київ), Сенченко - «Union Boxing Promotion» (Донецьк).

Боксери добре знають один одного, адже не один рік виступали за збірну України, починаючи з юнацького віку. Щоправда в рингу офіційних боїв не проводили, оскільки Сенченко виступав на категорію нижче. Між боксерами нормальні стосунки, жодної ворожнечі ніколи не було.

До переваг 32-річного Юрія Нужненка можна віднести більший досвід участі в поєдинках проти сильних суперників. Натомість на півтора року молодшого В’ячеслава Сенченка, як на мене, його менеджери перетримали на посередніх опонентах. А спортсмен, як відомо, зростає у майстерності, боксуючи із сильними противниками. Перший же по-справжньому серйозний суперник (француз Фредерік Клозе) торік в Донецьку ледь не завдав першої в кар’єрі поразки Сенченку – усі судді в рівному поєдинку поставили 115:113 на користь В’ячеслава. Натомість Юрій Нужненко з Фредеріком значно переконливіше розібрався на французькій землі в кінці 2007 року, завоювавши, між іншим, тоді пояс тимчасового чемпіона за версією WBA.

Перевагою Сенченка є те, що він жорсткіший боксер, до того ж на 3 см вищий (178 проти 175 см). Ну і не будемо забувати, що двобій відбуватиметься в Донецьку, де вболівальники у Палаці спорту «Дружба» підтримуватимуть свого улюбленця. Враховуючи те, що обидва суперники далеко не панчери, є висока імовірність того, що доведеться рахувати суддівські очки. У більш-менш рівному поєдинку судді, швидше за все, будуть прихильнішими до домашнього боксера.

Прогноз «ПроБоксінгу»: перемога В’ячеслава Сенченка за очками з мінімальною різницею, можливо навіть за розділеним рішенням суддів.

Букмекери ж вважають фаворитом поєдинку Юрія Нужненка. Так, компанія Bwin приймає ставки на його перемогу за коефіцієнтом 1,70, у той час як на перемогу Сенченка – 2,20. Ймовірність нічийного результату оцінюється з коефіцієнтом 17,00.

А от кого вважають фаворитом колеги Нужненка і Сенченка, ми запитали чемпіона світу Андрія Котельника, який виступав з обома в любительській збірній України.

- Андрію, кого вважаєш фаворитом в бою Нужненко – Сенченко?
- Складне питання. На мою думку, вони приблизно рівні за силою боксери. Сенченко має трішки кращі шанси, бо він боксуватиме вдома, в Донецьку. Крім того, він прагне стати чемпіоном, у нього більша мотивація. Але не можна забувати, що Нужненко – досвідчений боксер. Він боєць і буде битися до кінця. Не так все просто буде в цьому поєдинку. Впевнений, що бій буде хороший, цікавий. Конкретно когось називати, хто виграє поєдинок, я не буду. Кожен із них має шанс.

- Ти був з ними обома в любительській збірній України. Які були стосунки у вас?
- З обома у мене були хороші, дружні стосунки. І зараз спілкуємось.

- Вони обоє зустрічалися з французом Фредеріком Клозе. Нужненко виграв переконливіше. Це дасть йому психологічну перевагу?
- Сумніваюсь. Бій на бій не подібний. Те, що Нужненко виграв у Клозе переконливіше, зовсім не означає, що йому буде легше боксувати з Сенченком. Це не дає якусь перевагу. Візьмемо, наприклад, поєдинок Пак’яо – Де Ла Хойя. Так, як Пак’яо себе почував проти Де Ла Хойї, навіть Хопкінс себе так не почував проти нього. Але це ж не означає, що Пак’яо може у Хопкінса виграти.

Василь Танкевич

Портал Українського Боксу

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе
Футбол | 24 апреля 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе

Для кого-то из них предстоящее лето, вероятно, принесет момент, когда придется попрощаться

МИЛЕВСКИЙ: «Хочу найти нападающего в Динамо, который был бы похож на меня»
Футбол | 24 апреля 2024, 21:47 13
МИЛЕВСКИЙ: «Хочу найти нападающего в Динамо, который был бы похож на меня»

Экс-форвард «Динамо» хочет вернуться только в киевский клуб

Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
cobalt09
Давай бой Каштанову и Ефимовичу!!!!
Кому это я кричу?
cobalt09
finka13 | 2009-04-12 09:35:20

Украинскому порталу бокса - незачет! Если называетесь "Украинским порталом", то должны знать, что титульных боев на Украине было до этого момента не один, а два. Второй Котельника, а первый по версии WBO в начале 90-х, когда в легком весе Андрей Синепупов в Донецке по очкам одолел британца и стал первым украинцем-чемпионом мира.
Гость | 2009-04-12 16:00:43
finka13, Андрій Синєпупов ніколи не був чемпіоном світу. Найбільше його досягнення - титул Інтерконтинентального чемпіона за версією IBF. Різницю вловлюєте? Тоді, в 1994 році, він якраз в Донецьку переміг британця. Автор.
Кик - боксинг , пацаны , кик -боксинг .Вы оба правы!
finka13
Украинскому порталу бокса - незачет! Если называетесь "Украинским порталом", то должны знать, что титульных боев на Украине было до этого момента не один, а два. Второй Котельника, а первый по версии WBO в начале 90-х, когда в легком весе Андрей Синепупов в Донецке по очкам одолел британца и стал первым украинцем-чемпионом мира.
Boxer4780
Смотрел бой вживую. Победа Сени заслуженая. Ура!!!!!!!!!!
gawker
Нужненко пояс не отдаст. Наверное, бабла дончане отвалили сполна, раз Бухкалов согласился на Донецк. А Киев боксом пресыщен. Тем не менее, считаю, что Нужненко бой выиграет. Его преимущество будет ощутимо в последних раундах. Опыт все-таки не пропьешь, а такие баои, как с Гарсией, многому учат и многое дают. Жаль, что Сенченко долго держут в парнике.
Mikmir
Нужно обязательно посмотреть.
cobalt09
Mikmir | 2009-04-10 13:00:00

Показывать бой будут?
" Мегаспорт " в 19.00 .
Наверное , Сенченко примет эстафету , по очкам .
Хотя чтоб выиграть у Нужненко -его убить надо .
Будет интересно .Оба красавцы .
kung_vv
По Мегаспорту прямая трансляция. В 19:00
Mikmir
Показывать бой будут?