Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1928
2

ФЕДЮК: «У теперішній Енергії я деградую»

Інтерв"ю з гравцем футзального клубу «Енергія» (Львів) Андрієм ФЕДЮКОМ

ФЕДЮК: «У теперішній Енергії я деградую»

Гравець львівської футзальної «Енергії» Андрій Федюк – один із небагатьох, хто залишився з чемпіонського складу «енергетиків» після взяття керівництвом клубу курсу на омолодження складу.
 
Коли «чемпіонські» партнери Андрія розбіглися по інших командах, лідер сучасної «Енергії» залишився у Львові, продовжуючи виступати у зелено-білій футболці. Про стан сучасної «Енергії» – у відвертій розмові з Андрієм Федюком.

«Поразка від «Урагана» - не причина розганяти команду»

- Андрію, згадаємо останню гру команди з харківським «Локомотивом». Теперішній «Енергії» реально обіграти цю команду?
- Звичайно, ні. Хіба нам би класно пощастило. Склад нашої команди не можна навіть приблизно порівняти з харківським клубом. У них команда «на ходу», бореться за призові місця...

- Якби теперішня «Енергія» стартувала в чемпіонаті вищої ліги, на що можна було б розраховувати?
- Команда посіла б останнє місце.

- Якою була твоя реакція, коли сказали, що команду розформовують?
- У тому, що сталося, винні ті гравці, які виступали за «Енергію». Про себе скажу те ж саме. У нас були сльози на очах після останньої гри. Ми розуміли: не стало такої «команди-машини». Якби перемогли в останній грі в Івано-Франківську, розпаду основного складу не було б. Зрештою, нам так і пояснили: якби ми продовжували конкурувати за «золото» чемпіонату, команда залишилася б у бойовому складі. На мою думку, поразка від «Урагана» не є причиною розганяти команду. Коли ми виграли чемпіонат, «Шахтар» взагалі фінішував третім. А скільки він ставав першим до того? Утім, команду ніхто не розганяв, і перед ними надалі ставили високі завдання в чемпіонаті.

«Хотів покинути «Енергію»

- Андрію, майже усі основі гравці команди покинули «Енергію», натомість ти залишився. Були якісь пропозиції перейти до іншої команди?
- Вів перемовини з «Ураганом», однак про перехід не домовився, трішки не порозумілися. Інших пропозицій не надходило… Як і всі, я хотів піти з команди і рости у професійному плані. Відчуваю, що у теперішній «Енергії» у мене пішла деградація, але особливого бажання покинути команду у мене нема. Можу цей рік дограти…

- З твоїх слів можна зрозуміти, що в теперішній «Енергії» ти втрачаєш свої ігрові здібності?
- Не хочу нікого образити, але в команду прийшли люди, які навіть не знають, як рухатися на футзальному майданчику. Їх треба вчити грати у футзал, як дитину вчити ходити, показувати, куди бігти, як рухатись, куди віддавати передачу. А на те все треба витрачати багато часу...

- Мова йде про молодих гравців, які прийшли в команду?
- Так. Тут можна навіть провести таку аналогію: хочеш навчити людину плавати – кинь її у море. Їх кинули у море до «акул», «піраній» і «крокодилів» - і хай вчаться плавати. Вважаю, що 2-3 роки їм треба грати в першій лізі, а у «вишці» – зарано.

«Все, що виграв з клубом, уже в минулому»

- Контракт із клубом у тебе завершується. Будеш його продовжувати?
- Не знаю. Усе залежить від моєї гри. Все, що я з клубом виграв, уже в минулому. Зараз треба знову доводити своєю грою, що я хороший гравець і можу виконувати високі завдання. Зараз пропозицій у мене немає. Утім, якщо будуть, обов’язково їх розгляну і подумаю. Хочу рости у футзалі і багато чого виграти. «Енергія» зараз на стадії становлення, і треба витратити багато часу, аби щось виграти, тому хочу грати в хорошій команді.

- Де саме ти б хотів пограти?
- Чесно кажучи, не дуже хочу їхати зі Львова. Загалом, хотів би пограти в таких командах, які ставлять перед собою високі завдання. Наприклад, в «Таймі», «Урагані», «Шахтарі», «Локомотиві», «Планеті-Міст». Не можу загадувати наперед, хто мною зацікавиться. Буду чекати на пропозиції.

- А мріяти про високі завдання з «Енергією» ще, мабуть, зарано…
- Це залежить від того, в якому складі «Енергія» підійде до наступного чемпіонату. Президент уже говорив, що в наступному чемпіонаті у нас є поставлене завдання – медалі. До виконання цих завдань треба добрати гравців - не одного, не двох і не трьох. Думаю, 5-6 футболістів буде достатньо. Якщо це станеться, буду не проти залишитися в команді. Усе залежить від того, які умови мені запропонують.

- А не виникало думок змінити український чемпіонат, скажімо, поїхати в Росію?
- Думки, можливо, виникали, але вважаю, що не відповідаю рівню гравця чемпіонату Росії. Там дуже сильний чемпіонат… З «Енергією» ми їздили туди на матчі Кубка УЄФА, де також трішки «засвітилися», їздили в Москву на турніри, тому шанси пограти там є. Якщо буду показувати хорошу гру, можливо, надійдуть пропозиції.

«Високий Замок»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
LUCHESCU
Чесно кажучи, інтерв"ю даєш як би був мінімум Шумахер (маю на увазі гравця збірної Бразилії по футзалу)... Фєдя, якщо чесно подивися на себе з боку, ти нічого не вартий без Лєгчанових, Піддубних, Кондратюків...
moskva-alushta
Давай в Россию, Андрюха! Лучше украинцы (читай-свои), чем какие-нибудь южноамериканцы или еще кто-нибудь.