Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
14676
47

МИХАЙЛИЧЕНКО: «Надеемся победить»

Наставник сборной Украины Алексей Михайличенко дал предматчевую пресс-конференцию

МИХАЙЛИЧЕНКО: «Надеемся победить»
У вівторок, 31 березня, головний тренер національної збірної України Олексій Михайличенко у Sopwell House Hotel, де команда готується до відбірного матчу ЧС-2010 проти англійців, провів прес-конференцію для представників британських ЗМІ.
 
Несподіваний імідж
 
Михайличенко перебував у відмінному настрої, часто жартував і поводився дуже невимушено. Як зізналися потім англійські журналісти, вони не очікували побачити такого цікавого, ерудованого і водночас дотепного співрозмовника. До речі, український тренер спілкувався через перекладача, позаяк, як напівжартома пояснив Олексій Олександрович, газетярі й телевізійники могли не зрозуміти його шотландського акценту.
 
Завдання для українців
 
«Коуч» української команди віддав належне супернику, проте озвучив і завдання, які стоять перед його командою. «Ми чудово розуміємо, що нам доведеться грати з однією з найсильніших збірних світу, і чудовий старт Англії у відбірному циклі − зайве підтвердження їх високого статусу. Проте і ми боремося за вихід до фінальної частини ЧС. І розуміємо, що для того, аби туди потрапити, необхідно повертатися з Британії з очками. Ми добре підготувалися до гри, до того ж у нас немає жодних кадрових проблем − усі працюють в загальній групі».
 
Склад ще не визначений
 
Зрозуміло, що журналісти цікавилися, хто вийде завтра на «Уемблі», проте Михайличенко ухилився від прямої відповіді, зазначивши наступне: «Нам ще належить провести одне тренування, після якого ми й прийматимемо остаточне рішення. Проте навіть якщо я назвав би склад зараз, ви мені не повірили б. І правильно б зробили».
 
Думки − лише про перемогу
 
В Англії практично не сумніваються у перемозі своєї збірної, відтак Михайличенка запитали, чи налаштовуватиме він Україну на нічию. На що головний тренер відреагував так: «Ми сподіваємося на перемогу. Якщо я говоритиму з хлопцями про нічию, то це фактично означатиме нашу дострокову капітуляцію. У сучасному футболі психологія відіграє важливу роль, і успіху досягають лише ті, хто прагне максимуму. Ми, звичайно, поважаємо вашу збірну, але − не боїмося».
 
Магічний стадіон
 
Розмірковуючи про арену, на якій відбудеться матч, тренер української команди зробив невеличкий екскурс в історію. «Ми вже грали на старому «Уемблі» (це був, здається, останній матч на тому стадіоні), і поступилися з рахунком 0:2. Тому аби уникнути невтішного повтору, ми посприяли тому, аби ту арену знесли, − пожартував він. − Якщо ж серйозно, то і на новому «Уемблі» атмосфера − грандіозна, підтримка вболівальників − колосальна. І якщо виходити і милуватися стадіоном, то результат буде передбачуваним. Інша справа − спробувати зіграти у властивий нам футбол, не задумуючись над тим, де це відбувається».
 
Майбутнє − за Джеррардом
 
Михайличенко дав схвальну характеристику лідерам «левів» − Руні та Джеррарду. Останнього він взагалі назвав представником нової генерації гравців, за якими майбутнє футболу. Проте «коуч» вважає недоцільним грати з ними персонально. «Уейн і Стівен виконують великий обсяг роботи, дуже багато переміщуються по полю, тому не думаю, що один окремо взятий гравець зможе когось з них нейтралізувати. Ми спробуємо насамперед обмежити свободу їхніх дій. А наскільки нам це вдасться, покаже сама гра», − підкреслив тренер.
 
Досвід Шевченка і Вороніна
 
Журналісти поцікавилися, наскільки важливим для збірної є досвід гри в Англії Шевченка і Вороніна, і чи не є проблемою те, що перший з них позбавлений ігрової практики. «Безперечно, їхнє знання британського футболу допоможе нам у виборі тактики. Адже коли ти граєш безпосередньо з футболістом на полі або проти нього, ти краще помічаєш його сильні і слабкі сторони, аніж це можна зробити під час трансляції. Що стосується Шевченка, то він неодноразово проводив вдалі матчі за збірну, приїжджаючи з клубу без належної ігрової практики», − відзначив Михайличенко.
 
Провокаціям − ні
 
Англійці остерігаються, чи не вдадуться українці до провокацій щодо Руні, знаючи його нестриманий характер. «Це не та риса, яка властива нашій команді. Мені імпонує відверта і чесна чоловіча боротьба, яка притаманна Прем’єр-лізі, і я пропагую серед підопічних саме такий підхід. Яку гру ми постараємось продемонструвати на «Уемблі»? Обережну і водночас агресивну, з якоюсь родзинкою», − зізнався тренер.
 
Гра для України
 
Згадали представники ЗМІ шотландський період кар’єри Михайличенка і спрогнозували, що у випадку успіху Олексій стане героєм Шотландії, зважаючи на стосунки між цією країною та Англією. Проте це не хвилює тренера: «Я в курсі взаємовідносин між Шотландією та Англією, проте ми гратимемо для України, і постараємося принести їй втіху як своїми діями, так і результатом».

Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 44
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Evka_Kiev
To : Pljuskin.
Цитата :
Ну нет у меня в загашнике;) хотя бы одной причины (я уже молчу об "а у меня на это пять причин"(с);)),чтобы наша сборная была сильней англов по игре...
...Фарт,самоотдача,разумность действий на поле,строгая оборона при стандартах от англичан,наш креатив в атаке...Вот на что я уповаю.Да будет так!!
=============================
Вот вы и назвали 5 причин ;))
А если отбросить фарт и добавить кое-что из Bav_Kharkiv,
я вообще не понимаю, как можно надеяться только на ничью ! Это англы должны молиться на нее ! ;))
А если серьезно, в любой игре, даже самой товарищеской, или даже с новоиспеченными чемпионами мира, нужно играть только на победу. Вера города берет !
И вообще, "нетерплячка" достигла своего АПОФЕГЕЯ (с). Скорее бы уже ВЕЧЕР !
GR-65
Хоть эти высказывания Михайличенко не первоапрельская шутка?)))))
Leontievich
Я верю в нашу команду.Удачи и везения вперед к победе.
MetaZ
2Ihor8 | 2009-04-01 10:40:33
Думаю будет так....
Пятов

Кучер---Михалик--Чигринский--Шевчук
Тимощук--Левченко
Калиниченко-------------Кравченко
Воронин
Шевченко
pozitron
fairplay | 2009-04-01 12:35:29
;))У нас у всех есть разум и есть сердце.Камрад усьо разложил по полочкам!;))
fairplay
Гость | 2009-04-01 11:23:38
Всіею душою за ВКРАЇНУ, але 300 гривень поставлю на Англію з -1. Якась ставка да зіграе,в любому випадку буде за що порадіти.
------------
)))))))) Ну ты даёшь земляк.. смеялся..
dalnie
M-r. Chonkin | 2009-04-01 10:55:03

Никаких ярмашей валяевых и слесарей! Как будто больше некого ставить! А вместо Ярмаша кого ты видел? Вроде его первый раз вызвали. Они хоть стараются ето уже что то. Валяев и Слюсар хоть рыгать будут а не пижонить как некоторые.
M-r. Chonkin
Никаких ярмашей валяевых и слесарей! Как будто больше некого ставить!
Marchello_
AI5791MAR | 2009-04-01 09:22:29
да но в последних товарняках именно эта пара опорников наигровалась Тимощук-Левченко
metaSport
Всех, кто играл весной в еврокубках на поле. Заслужили!
Ihor8
Пятов-Ярмаш-Шевчук-Михалик-Чигринский-Тимощук-Левченко-Алиев-Валяев-Милевский-Воронин.
У кого какие варианты состава?
metaSport
продолжу...
Прогноз неизменный - 1-2 мы выиграем(нам забьют только с пеналя)
Хрюн Моржов
"І розуміємо, що для того, аби туди потрапити, необхідно повертатися з Британії з очками."
- Хочется надеяться на то, что эти слова не означают, ничью любой ценой. Иначе мы увидим глухую оборону, игру на отбой и в итоге поражение.
Tetiy
Нужно в пару к Тимохе Слюсара ставить - это боец и трудяга с большой буквы, он и в защите и на стрие атаки играет, просто красавчик, лично я восхищаюсь этим футболистом. Кто такой Левченко и где его нарыли, чего он добился со своим грнингеном или как там его команда обзывается...
Marchello_
главное не дать разгуляться полузащите англичан ,
вполне ожидаемо что с 1-х минут Миха поставит 2-х опорников Тимощука и Левченко , их задача будет нейтрализовать среднюю линию англичан .
Ну и ещё главное не трынькать моменты и постараться вытаскивать макисмум , матч со словаками показал , что оборона англичан не идеальна.
Хрюн Моржов
Увы, упрямая штука логика подсказывает, что СбУ сегодня можно рассчитывать в лучшем случае на баранку с приемлемым итогом (без разгрома).
Но как же в такие дни хочется отбросить к чертям логику, и просто предаться эмоциям и надеждам! И просто болеть, веря в успех. А если он придет, мы готовы будем забрать назад все свои слова о недостаточной квалификации Михайличенко, как тренера для главной сборной.
Ну что ж, дай Бог!
igorways
А я знаю Україна виіграє і крапка)))))))
Bav_Kharkiv
Pljushkin | 2009-04-01 00:27:36
Ты почти точно описАл мои чувства. В такие дни хочется думать о таких играх как Аргентина - Камерун или Швейцария - Люксембург да в конце концов о греках в 2004-м. Ну почему нет??????
Хотя, я вот сейчас ОЧЕНЬ постарался и откопал 5 м-а-а-а-хоньких причинок, по которым мы можем завтра взять в Лондоне очки.
1. Пресловутое "В футболе бывает все!"
2. Англичане просто могут нас элементарно недооценить, что вполне вероятно.
3. Победа в этом матче не нужна бритам кровь из носу. Турнирное положение позволяет расслабиться.
4. Кадровые проблемы у них и отсутствие таковых у нас.
5. Шева и Ворона видели англ. футбол изнутри, а у англичан никто из состава никогда не играл в ЧУ )))))))Да и в принципе изучить сборную Англии для соперника гораздо проще, чем изучить СбУ.
Остается лишь надеяться, что что-то из вышеприведенного сработает.
З.Ы. Если сработает что-то, чего я не учел, но это самое что-то поможет нам выиграть я тоже не имею ничего против)))
toli0808
Pljushkin |
У Греции тоже небыло причин выигрывать ЧЕ. Но они набрали вазелин и раздали его гостям))
Pljushkin
Bav_Kharkiv | 2009-04-01 00:03:37
По теме: очень не верится в положительный для нас исход. В нашу пользу говорит один единственный аргумент, который,правда, довольно часто "срабатывает": в футболе бывает все!!!!! Остается верить и надеяться на фарт.
-----
Вот я и о том же..
Ну нет у меня в загашнике;) хотя бы одной причины (я уже молчу об "а у меня на это пять причин"(с);)),чтобы наша сборная была сильней англов по игре.
Но моя "кислость" в этом вопросе ну никак не должна повлиять на результат!;)Я точно знаю,что завтра утром я опять проснусь с надеждой! (не тёлкой..;) )
И буду сам себя "накручивать" на положительный результат,потому что деваться мне некуда!!! Только жить надеждой!Такова уж болельщицкая судьба.
Фарт,самоотдача,разумность действий на поле,строгая оборона при стандартах от англичан,наш креатив в атаке...Вот на что я уповаю.Да будет так!!