Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
|
1630
1

САЛІТА: «Котельнику буде важко виграти в Ортіза»

Дмитро Саліта - про ситуацію довкола свого бою за титул WBA проти Андрія Котельника

САЛІТА: «Котельнику буде важко виграти в Ортіза»

Уродженець Одеси, а нині громадянин США Дмитро Саліта нині займає перший рядок у рейтингу WBA у вазі до 63,5 кг, де чемпіонський титул утримує львів’янин Андрій Котельник. В інтерв’ю Саліта розповів про ситуацію довкола свого бою проти Котельника.

Після перемоги 7 лютого над аргентинцем Маркосом Майданою, здавалося, все йде до того, що Андрій Котельник (31-2-1, 13 КО) свій наступний бій проведе влітку в Нью-Йорку проти Дмитра Саліти. Але кілька тижнів тому у переговори між «Universum Box-Promotion» (компанія, за яку виступає Котельник) і «Square Ring Promotions» (компанія, яку представляє Саліта) втрутилася третя сторона - «Golden Boy Promotions». Промоутерська компанія Оскара Де Ла Хойї запропонувала гамбурзькому «Юніверсуму» провести черговий захист титулу Андрія Котельника 27 червня проти свого перспективного бійця – Віктора Ортіза (24-1-1, 19 КО). Наразі бос «Юніверсуму» Клаус-Петер Коль веде переговори з двома американськими компаніями. Андрій Котельник нам сказав, що поки нічого не знає про хід цих переговорів. Позавчора він поїхав у Німеччину, де на місці про все хоче дізнатися. А наразі про цю ситуацію ми поговорили з безпосереднім її учасником - Дмитром Салітою (29-0-1, 16 КО), який, до речі, 4 квітня відзначить свій 27-й рік народження, а 2 квітня проведе розминочний бій проти Рауля Муньйоса.

- Я дуже хочу, щоб бій з Андрієм відбувся, - розповідає Дмитро Саліта. - Телебачення також зацікавлене в цьому поєдинку. Знаю, що мій промоутер Джон Уорт готовий зробити Андрієві вигідну пропозицію. Днями він зв’язався з промоутером «Universum Box-Promotion» Клаусом-Петером Колем з цього приводу. Вони ведуть переговори про організацію бою Котельник – Саліта в липні. Після мого поєдинку 2 квітня проти Рауля Муньйоса, якщо все буде гаразд, почнуться більш серйозні переговори і будуть обговорюватись, зокрема, грошові гонорари. Я знаю, що мій промоутер запропонує Андрієві гідну суму грошей, адже він чемпіон і, звісно, його гонорар повинен бути відповідним. Сподіваюся, Андрій прийме нашу пропозицію і бій відбудеться.

- Чи відомо вам щось про переговори між «Universum Box-Promotion» і «Golden Boy Promotions» щодо організації бою між Андрієм Котельником і Віктором Ортізом 27 червня в Лос-Анджелесі?
- Так, я чув, що «Юніверсум» веде переговори з Віктором Ортізом. В даній ситуації в найближчий тиждень-два «Golden Boy» може і буде робити тиск на «Юніверсум» і на Котельника, щоб вони погодилися на цей бій. Якщо поєдинок з Ортізом пройде в Лос-Анджелесі, там будуть в основному іспаномовні, агресивно налаштовані вболівальники. І я не думаю, що в Лос-Анджелесі прийде багато українців підтримати Андрія. Окрім того, Андрієві буде дуже важко виграти в Лос-Анджелесі в Ортіза, оскільки Оскар Де Ла Хойя має там дуже велику вагу і впливи.

- А якщо ваш бій з Котельником відбудеться в Нью-Йорку, на яку підтримку вболівальників може розраховувати львів’янин?
- На значно більшу, ніж в Лос-Анджелесі. Думаю, Нью-Йорк тепло зустріне Котельника. Тут часто билися брати Клички, тут велика українська діаспора, яка цікавиться боксом. Звичайно, моїх уболівальників буде більше, адже я тут мешкаю. Але і чимало людей буде вболівати за Андрія.
Взагалі, думаю, що для уболівальників боксу наш бій з Андрієм буде цікавішим, оскільки він у нас розкручується вже тривалий час. Ми обоє з України. Навіть на сайтах hbo.com і на youtube.com люди можуть побачити серію Ringlife, де на HBO обговорюється цей бій з Котельником. Так що підвалини для цього бою є. Надіюся, що наш бій відбудеться в США, оскільки ми обоє хочемо цього. Але якщо він пройде в Європі, я теж «за». Вважаю, що цей бій світового інтересу і я готовий заради цього їхати в Європу.

- Як оцінюєте Котельника, які сильні і слабкі сторони бачите в нього?
- Андрій – дуже досвідчений, спокійний боксер. Він добре бачить відкриті місця і знає, як туди попасти. Але... Я бачу у нього стратегічні помилки, які підходять для мого стилю. І я впевнений, після бою з Андрієм, зможу сказати більш чесно, які у нього сильні і слабкі сторони.

- Дімо, а якщо все-таки відбудеться бій Котельник – Ортіз, за кого вболіватимете?
- Якщо Котельник вирішить провести бій з Ортізом, я, звісно, буду вболівати за Андрія тому, що, по-перше, ми обоє з України і, по-друге, я дуже хочу провести з ним бій. Ортіз - молодий боксер із сильним ударом. Це буде нелегкий бій для Котельника. Триматиму за нього кулаки.

Василь Танкевич

Портал Українського Боксу

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Тренер Нганну назвал главную ошибку Фьюри в поединке против Франсиса
Бокс | 23 апреля 2024, 19:17 1
Тренер Нганну назвал главную ошибку Фьюри в поединке против Франсиса

Александр Захожий считает, что Тайсон не должен начинать играть с оппонентом

Источник: Лунин отклонил предложение Реала и может перейти в гранд АПЛ
Футбол | 23 апреля 2024, 22:36 40
Источник: Лунин отклонил предложение Реала и может перейти в гранд АПЛ

Украинский вратарь летом может перейти в «Манчестер Юнайтед»

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
cobalt09
Да , Салита - попса и техника его хваленная -понты.
Стратег ,пля , а порубиться когда -нибудь приходилось ?