Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1317
1

КУЗНЕЦОВ: «Мы разочарованы? Это мягко сказано!»

Нападающий «Карпат» комментирует матч против «Днепра»

КУЗНЕЦОВ: «Мы разочарованы? Это мягко сказано!»
По завершенні матчу в Дніпропетровську додзвонитися до когось з карпатівців, аби по гарячих слідах задати кілька запитань, довгий час видавалося марною справою. На кожну спробу, а їх упродовж доброї години часу було зроблено більше десятка, кореспондент клубного Інформаційного центру чув одну й ту ж відповідь: «Абонент знаходиться поза зоною досяжності». І все ж зусилля виявилися не марними: на зв’язок вийшов Сергій Кузнецов.
 
- Сергію, я так зрозумів, твої партнери настільки розчаровані, що всі відключили свої мобільники, аби їх ніхто не діставав.
- Ні, справа зовсім в іншому. Зараз все поясню. Головний тренер Олег Кононов дав команді три вихідних. Збираємося на клубній базі в Брюховичах 25-го березня. Тому я не полетів з партнерами до Львова, а вирушаю до своєї сім’ї в Одесу. Зараз якраз перебуваю на дніпропетровському вокзалі, очікую потяг на Одесу, а хлопці в ці хвилини транзитом через Київ летять у Львів. Але те, що ми дуже розчаровані, це ще м’яко сказано. Ми просто вбиті тим, що сталося. Бо в цій грі все могло повернутися зовсім по іншому.
 
- Маєш на увазі гол Мілошевіча, який не зарахував арбітр?
- Ми так і не зрозуміли, де він там побачив порушення правил? Я його особисто питав кілька разів, але він толком нічого не зміг пояснити – відмінив взяття воріт і все. Я взагалі то не любитель коментувати суддівство, це не моя справа, але з «Дніпром» нас судили в багатьох епізодах не об’єктивно. Упродовж всієї зустрічі відчувалося упереджене ставлення до нас.
 
- То ти вважаєш, що головним винуватцем в поразці «Карпат» є арбітр?
- Звичайно, що ні. Головна проблема в тому, що нам наразі ще бракує запасу міцності, аби вигравати такі матчі. У нас дуже молода команда, хлопцям не вистачає досвіду всі 90 хвилин правильно все робити. Візьміть навіть той епізод, коли нам забили. Ми ж втратили м’яч на рівному місці, а потрібно було зіграти простіше і все тоді було б нормально! Заробили б своє одне трудове очко. А ще скажу, що багатьом хлопцям бракує фізичних сил грати у високому темпі весь матч на такому важкому полі. З середини другого тайму у декого судоми зводили ноги.
 
- Настільки важке було поле?
- Коли ми приїхали в Дніпропетровськ, тут падав дощ зі снігом. Я розумію, що працівники стадіону робили все від них залежне, аби підготувати газон до матчу якомога краще. Але в них це не дуже добре вийшло. Поляна «Дніпро-Арена» значно гірша, ніж на «Україні». Ноги весь час роз’їжджалися, втриматися на них дуже важко. А це також вимагає додаткових витрат енергії.
 
- Якщо можна, що сказав команді після матчу головний тренер?
- Слів було дуже мало. Подякував гравцям за гру, сказав, що ми віддали всі сили, але, на жаль, не змогли досягнути позитивного результату. А ще побажав всім за ці вихідні гарно відпочити, аби, зробивши правильні висновки, з середи почати готуватися до наступних матчів.
 
- Поділися своїми враженнями від матчу.
- Я, як і всі мої партнери, шокований. Просто немає слів. Ви собі навіть не уявляєте, наскільки це прикро програвати на останніх секундах матчу! Ми всі страшенно пригнічені. Це ж треба, витискали з себе все, що могли по максимуму всі 90 хвилин і в самому кінці виявилося, що всі наші старання нічого не варті.
 
- Але погодься, «Дніпро» виглядав краще за «Карпати» і заслужив цю перемогу.
- Згоден, вони були кращими. Так, ми зіграли далеко свій не найкращий поєдинок. На відміну від суперника, який, як на мене, вже давно не показував такої гри, як сьогодні з нами. Але все одно, вони нічого не могли зробити, хоча й мали моментів більше ніж ми. Тому вважаю, що за самовіддачу та старанність нічию ми все ж заслужили.
 
- «Карпати» майже нічого не створили в атаці. Чому?
- У футболі багато що залежить від дій півзахисту. Хто виграє центр, той і диктує супернику свою гру. Сьогодні в середині «Дніпро» був значно сильніший. Тому у нас в атаці мало що й виходило.
 
- Але й нападники «Карпат» не виділялися особливою активністю. Зокрема, і ти в багатьох епізодах не догравав до кінця.
- Можливо, мені важко оцінювати свої дії. Вам зі сторони краще видно. Але не думаю, що хтось може мене чи моїх партнерів звинуватити в небажанні боротися. Просто сьогодні був не наш день. І той гол на останній хвилині є тому найкращим свідченням.
 
- А може дніпряни просто хотіли більше виграти, а карпатівці після трьох успішних матчів поспіль десь вже вгамували свій переможний голод?
- Я б не сказав, що ми поступалися їм у бажанні. А от злості в них, маю на увазі спортивної, насправді було дуже багато. Видно, вболівальники і преса їх добряче дістали через затяжну безвиграшну серію. Вони грали так, немов це був їхній останній матч у житті. Десь у цьому плані нам трохи не пощастило, що ми попали саме під такий «Дніпро».
 
- Що скажеш про підтримку карпатівських фанів, які приїхали в Дніпропетровськ?
- Ще раз переконався, що вболівальники «Карпат» неперевершені. Щоправда, їм було дуже нелегко перекричати фанів «Дніпра». На «Дніпро-Арені» така акустика, що одній сотні проти дев’яти тисяч зробити це неможливо. Тому, хоча багато хто з хлопців позривав голос (я в цьому особисто переконався, бо спілкувався з ними щойно на вокзалі), ми їх на полі майже не чули. А от їхню піротехніку і ми помітили. Ми дуже вдячні їм за таку підтримку. І те, що ми не змогли їм віддячитися позитивним результатом, це ще одна причина, чому ми шоковані сьогоднішньою поразкою…

Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
kiruxa_y
искорка от Днепра ... будет ли продолжение или опят всё потухнет так и не начавшись