Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Ролан Гаррос
| Обновлено 06 июня 2023, 18:28
22870
48

Свитолина проиграла второй ракетке мира на пути в полуфинал Ролан Гаррос

Элина не смогла сотворить сенсацию в поединке с Ариной Соболенко

| Обновлено 06 июня 2023, 18:28
22870
48
Свитолина проиграла второй ракетке мира на пути в полуфинал Ролан Гаррос
Getty Images/Global Images Ukraine. Элина Свитолина

Украинская теннисистка Элина Свитолина (№192 WTA) завершила выступления в основной сетке на Открытом чемпионате Франции по теннису.

В 1/4 финала украинка проиграла Арине Соболенко (№2 WTA).

Ролан Гаррос. 1/4 финала
Элина Свитолина (Украина) – Арина Соболенко – 4:6, 4:6

Как и предполагалось, Свитолина играла вторым номером. Против заметно превосходящей по мощи ударов соперницы иначе было невозможно. Элина пыталась сделать все для того, чтобы оппонентка больше двигалась по корту и пробивала с наименее удобных для нее позиций. План работал не на твердую пятерку, но Соболенко не сразу заиграла на топовом уровне, поэтому интрига сохранялась довольно долго. Развязка первой партии произошла после восьмого гейма, когда Арина реализовала единственный брейкпоинт в сете и успешно подала на сет.

В начале второй партии Элине удалось отстоять очень непростой гейм на своей подаче, после чего она оформила первый для себя брейк в матче. К сожалению, это только раззадорило вторую ракетку мира, которая больше сконцентрировалась на своих ударах и начала забивать гвозди четче и чаще. Следующие четыре гейма в ушли в копилку Соболенко, основная борьба проходила на подачах украинки. При счете 2:4 украинка снова взяла два своих гейма, но уже было поздно. Соболенко было не остановить, даже несколько невынужденных от Арины в десятом гейме не изменили ситуацию. При всем неуважении к ней как к человеку, сегодня она была сильнее как спортсменка на корте.

Как бы там ни было, а Элина сыграла выдающийся турнир, перед стартом которого даже победа над Тревизан считалась большим достижением. Свитолина и ее болельщики получили сигнал, что Элина еще способна на большие достижения и списывать ее со счетом было поспешным решением. Если украинка и дальше будет играть на таком уровне, успехи последних трех недель случайностью точно не станут.

Это была третья встреча теннисисток, украинка проиграла во второй раз. Для Элины это был четвертый четвертьфинал Ролан Гаррос, далее на грунтовом мейджоре она еще не заходила. С новой недели Свитолина вернется в первую сотню мирового рейтинга.

Соболенко в следующем раунде сразится против Каролины Муховой из Чехии (№43 WTA).

Оцените материал
(74)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украинский теннисист впервые сыграл на Мастерсе. Сколько заработал?
Теннис | 30 апреля 2024, 20:56 0
Украинский теннисист впервые сыграл на Мастерсе. Сколько заработал?

Денис Молчанов в паре с Джоном Смитом проиграл дуэту Нис / Зелински в Мадриде

Чемпион мира: «Кажется, Мудрик не представляет, как нужно играть в футбол»
Футбол | 30 апреля 2024, 07:42 19
Чемпион мира: «Кажется, Мудрик не представляет, как нужно играть в футбол»

Франк Лебеф высказался об игре украинского вингера

Комментарии 48
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Elis
Дякую, Еліно, за таке неймовірне повернення і чудові два турніри! Ментально стала стійкішою, набирай форму, нові перемоги ще прийдуть!  
Alehandro
Будемо відверті, проти стероїдної коняки зараз грати дуже важко і сьогодні Еліна грала досить добре. Чвертьфінал РГ після титулу у Стразбурі - чудовий результат
Stanislav Matusevych
На жаль, сенсації не сталося, і шансів по грі, незважаючи на пристойний рахунок, у Еліни не було. На таких швидкостях вона грати поки фізично не готова. Поки більшу частину першого сету виручала подача, вдавалося триматися. Як тільки направляти подачу ідеально перестало вдаватися, а довжина ударів стала меншою, інтрига стала полягати лише у остаточному рахунку. 
З такою грою, як в останніх двох раундах, білокацапці Ігу обіграти не світить. Шалена кількість помилок з простих м'ячів не повинна дозволити. Сподіваюсь, свій рівень до фіналу вона не підвищить.
Щодо Еліни, не можна сказати, що вона провела дуже вдалий за грою турнір. Але результат через два місяці після декрету дійсно видатний. Характер нікуди не подівся, рівень тенісу теж потроху йде вгору. До рівня супертопів поки далеко, але напрям руху вірний. Вже вдалося повернутися до першої сотні, а до кінця сезону очок захищати не потрібно. Тож подяка Еліні за турнір, перша ракетка України повертається!
Vbolivalnyk-Peter
Еліна - молодець!!!! Стільки часу без тенісу і дійти до 1/4 Ролан Гарос - дорогого вартує!!! Ту коняку, яка сидить на картопляних стероїдах, Єліна ще "нагне", але не сьогодні, дайте час...
Viktor Savchuk
Найкраще що мені запам'яталося це було в кінці, коли проігнорувала білоруску. Коли побачив що вона чекає біля сітки Еліну, то думав невже Еліна поведеться, але ні. Світолька мододець! Це варто великої поваги. 👍
Leonidas B
Гуд Еліна, для першого мейджору дуже пристойний результат, кондіції ще набрати треба.
Vova Chol
Важко жінці грати проти трансвестита. Дякуємо тобі , Еля , за емоції і вірю в твої майбутні великі перемоги.
Галина Кулик
Еліна-молодчинка Виграш у Страсбурзі і чвертьфінал Ролан Гарросу-непоганий початок. Все попереду
Nostradamus
Закінчилась наша грунтова казка, друзі.. Еліні і Лесі Великий респект за результати і позитивні емоції! ❤ можна робити висновки про виступ наших спортсменок на Роланд Гаррос - шо молодим працювати і працювати! А як не крути, Леся і Еліна - це наш локомотив!
Через 3 тижні Вімблдон, побажаємо всім нашим теннісистам більш вдалого жеребу і здоров'я! Слава Україні! 
8number
Дуже гарний перформанс у виконані Еліни на цьому турнірі. Дивовижно і неочікувано. Сил не вистачило, але той страх в очах у термінатора, та повага з якою вона дивилися на Еліну варто багатого.
Дякую, Елю, за ці тижні радощів. І як завжди: кохаю тебе 😘🥰💕
Flashback
Почти на равных со второй стероидной ракеткой. Все решили пара проигранных брейков в двух сетах. Жаль не воспользовалась аж 37(!) невынужденными ошибками соперницы.
Видно над чем работать:
* Слишком много двойных
* Неуверенные вторые подачи
* Плохая игра возле сетки
* Игра больше в защиту в надежде на ошибки соперницы
Результат хороший смотря на условия, но больше пенять на материнство не стоит, надо засучить рукава и тренироваться. Есть еще 2-3 года чтобы взять наконец вожделенный шлем..
Иге же пожелаем порвать лукашиху с максимальным счетом.
roman75zpr
Спасибо Элина за достойную игру!
sv_2000
Спасибо Элине за прекрасный турнир и за массу положительных эмоций. Просто умничка, вернулась после декрета по настоящему.
По матчу сложно мне что-то говорить, видел только концовку. Эля сражалась, но, положа руку на сердце, против оптимальной Сабаленки у Эли шансов мало. Она может бороться, двигаться, тащить, но против такого лома ей сложно.
introvert
Шанси були. Так, їх було небагато, але вони були. Ключовими стали восьмий гейм першого сету і третій у другому, в обидвох випадках Еліна могла закріпити лідерство у рахунку і піти у відрив. На жаль, десь не вистачило концентрації, десь елементарно розгубилася, і футбольний принцип, як це частенько буває, спрацював і у тенісі.
Так чи інакше, це були два тижня хорошого тенісу від Еліни (з урахуванням турніру в Страсбурзі) і дивовижне повернення на найвищий рівень. Дякую!
Sashamar
Об'єктивно просто не вистачило ігрової практики після повернення. Якби гра проходила на тому ж грунті, але ще через пару місяців, результат був би іншим.
А омонівку (вже писав про це) я б перевірив на препарати. Причому не в частині м'язової маси чи стероїдів (потужність була завжди), а в частині ментальної. Вона ж часто-густо розвалювалась (як така ж потужна Саккарі чи, наприклад, Костюк). Раптом з цього року навпаки, нізвідки взялася виняткова психологічна стійкість.
Мухова з нею навряд чи упорається, а от Іга повинна.
brutal2015
Очень хороший турнир в исполнении Элины. Ждём продолжения банкета)))
Fdail
Там де йшла подача, Світоліна ще якось витримувала, але вибачте, практично весь час грати по центру - не варіант проти таких гарматниць. Майже усе, що йшло по лінії, то проходило у Світоліної, але цього було мізерно мало. А так, Еля молодець, що змогла дійти до четвертьфіналу Шолому після всього 2 місяців гри, сподівабсь , що прогрес в сторону агресивної та гострої гри ( а він є ) буде продовжуватись.
Александр Ад
дякую Еліні за багато позитивних емоцій по ходу турніру.Сподиваюсь.що рівень тенісу в неї не буде падати,а навпакі зростати.Успіхів і вдачі в наступних матчах!
Александр Науменко
Подяка Еліні за море позитивних емоцій, ти у нас найкраща тенісистка.
Vitason
Нормально,шанси були!Якби трохи ще фортуни, могла б зацепитись.Білоруску потрібно переводити до чоловіків,там не кожен чоловік буде такий по розмірах,як цей дракон !!!