Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
10273
29

На Кипр без Шевченко

Сегодня состоялась пресс-конференция главного тренера сборной Украины Алексея Михайличенко

На Кипр без Шевченко
У неділю, 8 лютого, національна збірна України напередодні своїх перших у 2009-му році матчів в рамках міжнародного турніру на Кіпрі, який відбудеться 10-11 лютого, запросила у своє розташування представників засобів масової інформації. За традицією, відкритому тренуванню збірної передувала прес-конференція за участю головного тренера Олексія Михайличенка.
 
Травми вносять корективи
 
У оприлюдненому тиждень тому списку викликаних до табору збірної було 24 футболіста. Проте футбольне життя внесло свої корективи, і Михайличенко не зможе розраховувати у кіпрських матчах на нападника італійського «Мілану» Андрія Шевченка. «Як це часто буває, в останній момент виникли певні проблеми: буквально напередодні свого від’їзду до Києва Шевченко отримав травму. Що стосується безпосередньо тих виконавців, які нами запрошені, то ми відштовхувались насамперед на підставі того, що ми бачили в період міжсезонної підготовки наших клубних команд. Тренерський штаб переглядав збори багатьох клубів, спостерігав за гравцями не лише в контрольних поєдинках, а й під час тренувальної роботи. Відтак ми викликали тих футболістів, які проявили себе більш переконливо, аніж інші кандидати до збірної. Водночас через травми ми не змогли задіяти Богуна, Кучера та Ярмаша».
 
Назустріч збірній
 
На думку головного тренера, турнір на Кіпрі буде корисним для збірної, навіть попри те, що навряд чи буде нагода награти основний склад національної команди, оскільки за попередньою домовленістю з клубними тренерами група футболістів вирушить у розташування свої команд одразу по закінченні першої гри. Водночас Михайличенко зазначив, що клуби пішли назустріч збірній, відпустивши свої гравців раніше, аніж це обумовлено регламентом ФІФА. «Для підготовки до товариських матчів ми маємо право зібрати гравців за дві доби до зустрічі. Виходячи з того, що офіційною датою ФІФА є 11 лютого, то гравці повинні були приїхати лише 9-го. Відтак я вдячний футболістам, які вже сьогодні (8-го лютого) прибули до Кончі-Заспи. У тренуванні, яке розпочнеться за півгодини, візьмуть участь 14 футболістів. Динамівці Києва, які зараз на зборі в Іспанії, прилетять завтра на Кіпр чартерним рейсом, ввечері до збірної приєднаються Тимощук та Воронін, а Левченко − лише завтра, оскільки сьогодні він грає за «Гронінген» у матчі чемпіонату Голландії», − зазначив Михайличенко.
 
Специфіка лютневих поєдинків
 
Говорячи про завдання, які стоять перед командою під час кіпрського турніру, головний тренер підкреслив, що ставитиме перед підопічними досягнення максимального результату.
 
«Я розумію, що лютневі матчі − досить специфічні, адже не всі знаходяться в однаковій фізичній формі. І часу, аби щось змінити в цьому плані, в нас немає. Однак в кожній зустрічі потрібно ставити завдання перемогти. Якщо цього не робити, то це буде не гра, а звичайне тренування, яке ми можемо провести і в Києві, нікуди не виїжджаючи. Проте хоч результат і важливий, зациклюватися на ньому не будемо. Нам дуже важливо переглянути деякі поєднання гравців, тактичні побудови. Звісно, це буде непросто реалізувати, зважаючи на той факт, що в нас не буде можливості провести бодай одне повноцінне тренування. Але така специфіка роботи в збірній. Водночас вважаю, що кваліфіковані гравці повинні демонструвати свої можливості і в таких умовах. Так, це важко, однак певен, що в них все вийде», − підкреслив Михайличенко.
 
Перша гра − зі словаками
 
Разом із «синьо-жовтими» та господарями участь у 12-му за ліком турнірі на призи Футбольної асоціації Кіпру братимуть збірні Сербії та Словаччини. До речі, саме з останньою українці і зіграють 10 лютого в Лімасолі (початок − о 19.00 за київським часом). У разі перемоги наша команда потрапить до фіналу, який відбудеться наступного дня в Нікосії. У випадку ж невдачі «синьо-жовті» виборюватимуть третє місце в зустрічі з невдахою поєдинку Кіпр − Сербія (10 лютого, Нікосія). І насамкінець: обидва поєдинки за участю нашої збірної транслюватиме у прямому ефірі ТРК «Україна».

Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 27
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
AlexKrRoog
По сообщениям прессы- у Шевы зубик болит...
akella2008
Vse, speksja Sheva.
Marchello_
а так же осталась надежда на положительный исход матча на Уэмбли 1 апреля))
Marchello_
та пофиг главное чтобы игру показали достойную
а нападение итак думаю то что надо даже и без Шевы
Миля-Воронин будет вполне не плохо
Дедушка Vovan (Полтава)
То Marchello_ | 2009-02-09 16:10:22

"...а ну тогда должны вигрывать если этих не выигровать тогда уже незнаю с кем можно играть..."
Хочу напомнить, что ровно год назад СбУ играла товарняк с Кипром. Результат (1:1) удовлетворил керманычей нашего футбола.
Tetiy
да и еще, раз уж так развили тему с Шевой, так его уже давно можна не приглашать в сборную, ему на смену уже давно подросли Миля, Гоменюк, тот же Гладкий с Селезневым, натурализовали Девича, а еще есть Воронин, который в отличие от Шевы имеет постоянную игровую практику, короче пора Шеве завязывать со сборной и дать дорогу молодежи, вот... я конечно не говорю, что все эти игроки круче Шевы, но тем не менее рано или поздно он все равно закончит играть, а наигрывать состав нужно уже сегодня.
Кот (Сумы)
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Marchello_
а ну тогда должны вигрывать если этих не выигровать тогда уже незнаю с кем можно играть
Tetiy
"а кто там ещё берёт участие Словакия,Украина,Сербия а кто ещё?"
Кипр, кто же еще, это же кубок киприота....
Marchello_
а кто там ещё берёт участие Словакия,Украина,Сербия а кто ещё?
Pestarious
Не велика уж теперь потеря Шевы...Даже как морального лидераТимоха на замену Андрюхе пришел!
AlexKrRoog
Но он же не хочет!
уух ( хмельницкий )
victorio2008 | 2009-02-09 13:55:23
===========
да по..ру, хоть джордан, хоть алибаба... хоть пазик,- хоть буратино... лишь бы играаааааааааааал!
victorio2008
Modern_1 а ты не понял почему сына "назвала" Джорданом? Еще пару годков и его Пазик бросит Шеву как собачку, зыберет сына в Штаты и "Прощай Андрюша, у тебя нет денег" и "здравсвуй детский тренер ДК" Нет чтоб нормальную словянскую женщину найти, нет бля женился на манекене пиндосской
Lanfer
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
WladWest
уух ( хмельницкий ) | Нет, соскочил с Пазика неудачно,на ходу.
уух ( хмельницкий )
напередодні свого від’їзду до Києва Шевченко отримав травму
================
упал с "банки"?
Modern_1
А что за новый игрок у нас, Богун? Может Богуш?
Автор, объясни. А на счет Шевы - согласен, что-то зачастили травмы, хотя нельзя так говорить, но просто надоело уже, не в 1 раз.
Верно написано:
"ИГРОКИ СБОРНОЙ ТЕМ ВРЕМЕНЕМ НАИГРЫВАЮТ КАКИЕ-ТО СХЕМЫ, КОМБИНАЦИИ, НАМЕЧАЕТСЯ КОНСТРУКТИВ. ПОТОМ НАСТАЕТ ВРЕМЯ ОФИЦИАЛЬНОГО МАТЧА, ПРИЕЗЖАЕТ ШЕВА С РАСТОПЫРЕННЫМИ ПАЛЬЦАМИ, НАЧИНАЕТСЯ МАТЧ И СРАЗУ ВСЯ ПОДГОТОВИТЕЛЬНАЯ РАБОТА РЕБЯТ ИДЕТ НА СМАРКУ, ПОЛНЫЙ ХАОС..."
Шева должен быть на сборе, хоть здоров, хоть нет. Должен хотя бы слушать, что говорит тренер.
Патриотизм должен присутствовать. Мало того, что сына назвал Джорданом (не мое дело, но всё же), так ещё его сын не будет играть за сборную Украины.
American dream
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил