Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 29 марта 2024, 04:01
2222
2

ПАВЛЕНКО: «Причину невдач потрібно шукати в собі»

Капітан львівського «Тайму» Максим ПАВЛЕНКО про виступ команди в першому колі

| Обновлено 29 марта 2024, 04:01
2222
2
ПАВЛЕНКО: «Причину невдач потрібно шукати в собі»

Враженнями від виступу «Тайму» у першому колі із клубним сайтом поділився капітан та лідер команди Максим Павленко.

– Якщо б не втрати очок в двох матчах – з «ТВД» та «Локомотивом», вважаю, що «Тайм» перше коло пройшов рівно, - розпочав розмову М. Павленко. - Травмувався Чепорнюк, можливо, вважали, що перше коло завершимо без втрат й не налаштувалися на ці ігри. Важко достеменно сказати, що завадило нам перемогти. Але стовідсотково, основну причину невдач потрібно шукати в собі. Суперники теж були достойними. Хоча, грали б надійніше, цього не сталося.

– Як гадаєте, який матч для вашої команди був у першому колі найскладнішим?
– Майже в усіх матчах ми забивали першими, а тому володіли ініціативою. В іграх, коли нам не вдавалося першими відзначитися, була нервозність. В згаданих уже двох матчах, так і було. Тоді нам забракло концентрації, вміння у важку хвилину зібратися і зробити результат. Коли гра йшла до помилки, ми помилялися і матчі завершувалися внічию.

– А який матч для вас був найемоційнішим?
– Гра з «ТВД». Ми програвали з рахунком 0:2, могли пропустити і третій гол, тоді було б зовсім непереливки. Але ми більше не пропускали й зуміли рахунок зрівняти. Для мене особисто, це була дуже принципова гра. Можливо, ми не заслуговували на перемогу. Нічия, як на мене, справедливий підсумок нашого протистояння із «будівельниками».

– А чому матч із «ТВД» був для вас дуже принциповим?
– Матчі із львівськими командами завжди принципові. Дербі є дербі. З «Енергією» ми грали ще на початку чемпіонату, коли нам ще був потрібен час для того, аби вловити свою гру. А з «ТВД» ми уже зустрічалися, коли перебували на першому місці в турнірній таблиці. «Тайм» не мав права на втрату очок. Відповідальність за результат, дербі – подвійний стимул для гри на перемогу. Але не вдалося. Ну нічого, спробуємо в другому колі взяти реванш.

– Що для вас було найбільшою несподіванкою – приємною і неприємною – у першому колі?
– Приємною несподіванкою стало те, що рівень команд, у порівняні із попередніми сезонами, вирівнявся. З’явилося більше колективів із амбітним завданням потрапити в призери, відповідно, вони у кожному матчі намагаються перемогти. А негатив першого кола пов’язаний із якістю роботи суддів. Це моя суб’єктивна думка. Конкретних претензій до арбітрів у мене не має, але помітно, що їм є над чим працювати. В наших суддів ще не та кваліфікація, як приміром у їхніх колег з Росії.

– Максим, яким ви бачите завдання своєї команди на цей сезон: нагороди чемпіонату будь-якого ґатунку чи конче медалі найвищої проби?
– Якщо ми, навіть, і програємо перше місце, хоча не хочеться у це вірити, будемо боротися до останнього туру. Це я обіцяю уболівальникам, як капітан команди. Так просто «Шахтарю» чи якійсь іншій команді ми перше місце не віддамо.

– «Шахтар», про який ви щойно згадали, першим в Україні почав залучати бразильців. Наскільки важко грати проти них?
– Запрошення бразильців додало видовищності грі «Шахтаря», адже їхні новобранці дуже технічні гравці. Але при цьому, «гірники» почали менше грати в команду гру. Це, як на мене, потрібно використовувати в очних протистояннях із цією командою. Бразильці завжди намагаються діяти більше індивідуально. А тому, якщо вдало грати в обороні, можна досягнути успіху. Бразильці далеко не завжди на всі сто відсотків відпрацьовують в захисті. Тому нічого надзвичайного в грі теперішнього «Шахтаря» не бачу, з ними можна грати і перемагати. А до бразильців нам не звикати. Коли ще грали в «Інтеркасі», із Станіславом Олександровичем часто їздили в Москву, де грали проти московського «Дінамо». В цій команді грали сильніші бразильці, аніж ті, які тепер виступають за «Шахтар». В Казахстані теж зустрічався на майданчику із ними. Тож, досвід проведення матчів проти бразильців у мене є. Знаю, що вони сильні гравці, але в них є слабкі місяця, що і потрібно використати.

– МФК «Рівне» знялося з розіграшу Кубка України, а тому «Тайм» вийшов в чвертьфінал без проведення матчів. З однієї сторони добре, що в наступний раунд ваша команда потрапила без, можливо, зайвих труднощів, а з іншої – в чемпіонаті й без того не бракує пауз, а тому в 1/8 було б краще зіграти 2 матчі із рівнянами та набути ігрової практики...
– У нас дуже кваліфікований тренер, який знає як своїй команді надати ігрову практику. Це можна зробити, провівши товариський спаринг або хорошу двохсторонню гру. Тож, нічого страшного у тому, що «Рівне» знялося із Кубка не бачу. Принаймні, це нам аж ніяк не зашкодить боротися за перше місце в цьому турнірі.

Sport.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин объяснил, почему остался по центру во время удара Бернарду Силвы
Футбол | 18 апреля 2024, 05:51 3
Лунин объяснил, почему остался по центру во время удара Бернарду Силвы

Андрей дважды отразил пенальти и помог Реалу пройти Манчестер Сити в Лиге чемпионов

10 самых известных футболистов, которых Дарио Друди привез в Украину
Футбол | 18 апреля 2024, 13:38 7
10 самых известных футболистов, которых Дарио Друди привез в Украину

Новый спортдир «Полесья» ранее помог пристойно «затариться» легионерами «Зирке» и «Карпатам»

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.