Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
4229
1

Ураган - Энергия - 6:3

Дев"ять голів, вилучення і чотири попередження, два пенальті і нереалізований 10-метровий!

Ураган - Энергия - 6:3

Впродовж трьох сезонів поспіль «Ураган» не міг відібрати жодного очка у матчах зі своїм принциповим суперником - львівською «Енергією». Про подвійне дербі - західноукраїнське та енергетичне - вже було сказано і написано чимало. Незважаючи на сім рядків різниці у турнірній таблиці, цей поєдинок наперед можна було б вважати центральним матчем туру. Принаймні для вболівальників, які такого вже давно не бачили: дев'ять голів, вилучення і чотири попередження, два пенальті і нереалізований 10-метровий! Якщо чесно, то такого не очікував ніхто...

На перших хвилинах травмувався кращий голеадор «Урагану» Кулик, а замість нього в стартовому квартеті вийшов Ткачук. Спершу суперники пристрілювалися: Валенко і Сімка у ворота не влучили, удари Паршикова і Піддубного голкіпери відбили. А на 6-ій хвилині рахунок було відкрито. «Енергетики» розіграли небезпечний кутовий, після чого Валенко промчав правим флангом, обійшов двох суперників, переадресував на Паршикова, той віддавав під удар, але Федюк на пару з Овсянніковим заштовхнули м'яч у власні ворота - 1:0.

Вже за чотири хвилини відбувся, напевне, ключовий момент, який викликав неоднозначну реакцію з боку львів'ян. На лівому фланзі Валенко відібрав м'яча у Якуніна і виходив на побачення з Кардашем, однак перед самим штрафним майданчиком його зносить Кондратюк. Арбітр Дребужан розцінив епізод як фол «останньої надії» і справедливо показав червону картку Кондратюку, а потім ще й жовту - Якуніну за розмови. Штрафний взявся виконувати Пилипів, але ні він, ні потім Паршиков не змогли переграти голкіпера «Енергії». Буквально за хвилину це ефектно зробив Ярий, котрий вдало зіграв на добиванні після того, як Сендецький поцілив у штангу. Розстріляти ворота з п'яти метрів Роману ніхто з гостей не завадив - 2:0.

Проте «зелено-білі» не лише дуже швидко відігралися, але наприкінці тайму і взагалі вийшли вперед. Впродовж однієї хвилини Піддубний і Легчанов провели два голи-красені, зумівши забити Корнєєву поміж ніг. На 17-й хвилині Кіндратів після прострілу Сімки змарнував стовідсотковий шанс, буквально з метра не влучивши у ворота. Завершення тайму було за «Енергією». За 23,5 секунди до сирени «Ураган» сфолив вшосте, однак Легчанов з дабл-пенальті у ворота не поцілив. Проте це не завадило підопічним Юрія Кобзаря піти на перерву у якості переможців. Той же Легчанов вивів на ударну позицію Луціва, котрий чітко пробив під воротарем - 2:3.

Початок другої половини зустрічі був на господарями. Після розіграшу кутового Сімка влучив у хрестовину воріт, а потім у штрафній «Енергії» збили з ніг Павлюка, і Сендецький чітко реалізував пенальті - 3:3. Далі на майданчику точилася справжня чоловіча боротьба, у якій шанси знову вийти вперед мали обидві команди. Одна з атак «Урагану» завершилася ударом Ярого - вище воріт. За дві хвилини Корнєєв двічі господарів після виходу Луціва сам-на-сам - у першому випадку за межами штрафного майданчика, за що і отримав попередження. В свою чергу, Кардаш допоміг гостям після пострілу Валенка, згодом Пилипів не влучив у ворота, а небезпечний удар Ярого заблокував Піддубний.

Переломний момент у грі прийшовся на 36-у хвилину: Пилипів передачею знайшов перед штрафним Павлюка, котрий прийняв м'яч спиною до воріт, розвернувся і лівою блискуче пробив поміж ніг Піддубного і повз Кардаша - 4:3. Одразу після цього Якунін почав виходити на майданчик п'ятим польовим, і згодом львів'яни створили дуже небезпечний момент. Легчанов зі штрафного відпасував на неприкритого Піддубного, але Сергій з близької відстані пробив над поперечиною. «Не забиваєш ти, забивають тобі...». Впродовж 37 секунд «Ураган» відзначився ще двічі і зняв питання про переможця. На 38-й хвилині Пилипів вивів Паршикова сам-на-сам з голкіпером «Енергії», і Андрій оформив дубль у ворота колишньої команди, спрямувавши м'яча під Кардашем. За мить вже Паршиков віддав під удар Пилипіву, однак м'яч потрапив руку Федюку, котрий прийшов на допомогу воротареві. З другого шестиметрового знову не схибив Сендецький, що цього разу пробив у ліву «дев'ятку» - 6:3. Це перемога!

До фінальної сирени ніхто з вболівальників і не думав сідати на свої місця. Місцева публіка, стоячи, аплодувала гравцям, котрі подарувати незабутнє видовище, якого Івано-Франківськ вже давно не бачив. «Ураган» розпочав 2009-й рік з важливої перемоги, додавши оптимізму своїм шанувальникам.

«Ураган» (Івано-Франківськ) - «Енергія» (Львів) - 6:3 (2:3)

«Ураган»: Корнєєв-к - Павлюк, Паршиков, Валенко, Кулик - Кіндратів, Сімка, Ярий, Сендецький - Ткачук, Пилипів.
«Енергія»: Кардаш - Федюк, Якунін, Овсянніков, Кондратюк - Луців, Легчанов-к, Піддубний, Вацяк - Кузь, Радько.
Арбітри: Дребужан (Мукачеве), Банасько (Фастів).
Голи: Паршиков (6, 37), Ярий (12), Сендецький (23, з пенальті, 38, з пенальті), Павлюк (36) - Піддубний (14), Легчанов (15), Луців (20).
Попередження: Сендецький (15), Корнєєв (29) - Якунін (10), Кардаш (38). 
Вилучення: Кондратюк (10, фол останньої надії).

Олег ЛАНЯК, Андрій МЕНІВ спеціально для www.futsal.sport.ua

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ ЗДЕСЬ

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Сборная Украины U-19 разгромила команду Венгрии в первом товарищеском матче
Футзал | 20 апреля 2024, 21:10 0
Сборная Украины U-19 разгромила команду Венгрии в первом товарищеском матче

Украинские футзалисты забили соперникам пять мячей

В Челси принято решение о будущем Мудрика
Футбол | 24 апреля 2024, 19:01 3
В Челси принято решение о будущем Мудрика

«Пенсионеры» расставили приоритеты в отношении украинца

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.