Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Автоспорт
| Обновлено 04 октября 2022, 22:48
2856
0

Український чемпіон з картингу Бондарев повернувся після травми

Олександр почав свою карʼєру ще в п’ять років, а в сім він здобув титул чемпіона України

| Обновлено 04 октября 2022, 22:48
2856
0
Український чемпіон з картингу Бондарев повернувся після травми

Уперше, майже через п'ять місяців, з моменту тяжкої аварії Олександр Бондарев повернувся на трек за новими перемогами для України.

Нагадаємо, що в кінці квітня 13-річний український чемпіон з картингу потрапив у серйозну аварію в Іспанії, де проходив один з етапів Чемпіонату Європи. У результаті зіткнення пілот отримав важкі травми ноги.

Олександр почав свою карʼєру ще в п’ять років, а в сім він здобув титул чемпіона України. Шлях хлопця продовжився на європейському та світовому рівнях. Пілот мріє стати першим українським гонщиком Formula-1, тому стрімко розвивається у цьому виді автоспорту.

2022 рік мав стати для Бондарева грандіозним: до інциденту юнак займав позицію лідера в турнірній таблиці, став переможцем найпрестижнішої серії гонок — WSK Super Master Series, і здобув ще декілька перемог для України.

Автоспорт буває дуже небезпечним. Проте ця аварія не зупинила чемпіона. Олександр переніс 10 операцій, щоденно займався реабілітацією та був мотивований, спостерігаючи, як конкуренти продовжують боротьбу.

Гонщика підтримувала родина, друзі та колеги по спорту. Приємним сюрпризом стала підтримка Шарля Леклера, всесвітньо відомого пілота Formula-1, який виступає за Феррарі.

Зараз Олександр вже готується до своєї першої гонки після аварії. У соцмережах Бондарев поділився першими відчуттями після повернення:

"Так, це боляче, так, я відчуваю вібрації від мотора, так, іноді страшно… Але кожної хвилини сьогодні в карті, я відчував неймовірну вдячність людям, які були поряд увесь цей час... У часи найбільшої скрути, а в цьому році на мене випало чимало — моя дорога Україна в крові, вона потерпає від снарядів і обстрілів, моя травма, що не дала мені продовжувати гордо підіймати український прапор на найвищому міжнародному рівні у спорті… — дуже сильно відчуваєш своє коріння і своє призначення! Тож я продовжую працювати над собою і над майбутніми світовими подіумами! До зустрічі на перегонах!”.

Партнером Олександра Бондарева виступає Favbet Foundation, благодійний фонд міжнародної компанії FAVBET, який опікується молодим поколінням та запроваджує ініціативи у сфері освіти, здоров'я та спортивного розвитку, щоби через 10 років молодь побудувала країну, про яку всі ми мріємо. Добро, допомога та розвиток — категорії, на яких будується наш розвиток.

Оцените материал
(3)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин удивил Реал условием, при котором он останется в команде
Футбол | 25 апреля 2024, 00:13 7
Лунин удивил Реал условием, при котором он останется в команде

Украинский вратарь хочет повышения зарплаты

Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль
Футбол | 25 апреля 2024, 00:05 25
Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль

Ириски обыграли Клоппа и Ко 2:0, Миколенко травмировался, Ман Юнайтед выиграл у Шеффилда

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.