Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2500
0

Энергия - Планета-Мост - 5:1

Лисенко рятував від усіх, крім Легчанова

Энергия - Планета-Мост - 5:1

Візит київської «Планети-Міст» до Львова мав засвідчити серйозність намірів столичної команди як одного з претендентів на нагороди першості. Серйозна доукомлектація після минулого сезону і вдалий старт у нинішньому підняли «Планету» перед звітним матчем на третій рядок турнірної таблиці. Стартувавши поразкою від «Моноліта», кияни більше невдач не зазнавали. Щоправда, і з головними фаворитами зустрічатися ще не доводилося (хіба відібрали у Львові очки у «ТВД» – 2:2).

До столиці Галичини підопічні Валерія Водяна прибули не без кадрових втрат. Продовжують лікування Задорожний і Татаринов, а травма найкращого бомбардира команди Сергія Шевченка, отримана у минулому турі в матчі проти харківського «Локомотива» виявилася серйозною – гравець вибув на три місяці. Та серйозність намірів «планетівців» втілилася у гол уже на 2-ій хвилині. Після передачі з кутового Олександр Корнійчук із гострого кута пробив під поперечину.

Узагалі матч розпочався на шалених швидкостях і в перші хвилини вмістив стільки моментів, що вистачило б на цілий тайм, а то й більше. «Енергія» доволі швидко відігралася: Легчанов невідпорно пробив у кут воріт метрів із семи. Десь із 8-ої хвилини гра перейшла у спокійніше русло, моменти біля воріт продовжували створюватися, більше їх було у господарів, але воротар збірної України Владислав Лисенко всіх їх нейтралізував.

Продовжував Лисенко рятівні дії для своєї команди і після перерви. У другому таймі, на відміну від першого, жвавішою стала друга його половина. Гості грали суто від оборони. Якщо була нагода для контратаки, вони бігли вперед, якщо ні – просто вибивали м’яч подалі від воріт. От тільки порушувати правила доводилося частенько, і за півтайму у їх пасиві було п’ять фолів. Тому коли Москалюк на 35-ій хвилині зумисне перервав прохід Вацяка з порушенням, то був покараний жовтою карточкою, а його команда 10-метровим штрафним ударом. І хоч партнери по збірній (а заодно капітани своїх команд) Лисенко і Легчанов знають маневри один одного, капітан «енергетиків» пробив так, що у його візаві шансів витягнути м’яч із «дев’ятки» не було. Через хвилину ця дуель повторилася (сьомий фол з боку киян), і знову завершилася на користь Легчанова, хоча вдруге він пробив дабл-пенальті по-іншому – низом і в інший кут воріт: м’яч від штанги опинився за місцем призначення – 3:1. Але це була не остання капітанська дуель у матчі. Якунін зробив м’яку верхову передачу, і Легчанов із лінії штрафного вколотив шкіряну кулю під перекладину по центру воріт.

Трохи сумбурні останні хвилини і секунди подарували глядачам ще кілька небезпечних моментів, серед яких перехоплення у центрі майданчика і вихід один на один Якуніна, який завершився ударом у штангу і кутовим (Лисенко зреагував), а також непорозумінням поблизу воріт «Планети», коли Федюк змусив помилитися суперників, у результаті чого м’яч опинився у Кондратюка, якому було неважко влучити у порожні ворота.

Андрій КОСЮРА

«Енергія» (Львів) – «Планета-Міст» (Київ) – 5:1 (1:1)

«Енергія»: Кардаш – Кондратюк, Якунін, Овсянніков, Федюк – Легчанов, Вацяк, Луців, Піддубний.
«Планета-Міст»: Лисенко – Шуст, П. Корнійчук, О. Корнійчук, Чернієнко – Шайтанов, Шпичка, Москалюк, Коптєв – Таразевич.
Арбітри: Іванов (Дніпропетровськ), Король (Донецьк). 
Голи: Легчанов, 5, 35, 36, 38; Кондратюк, 40 – О. Корнійчук, 2.
Попередження: Москалюк, 35, Коптєв, 36.

Удары (в створ): 35 (19) - 8 (6).
Зрители:

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

РЕЙТИНГ «ЗРИТЕЛИ»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.