Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1259
0

Енергія: «Хто винен і що робити?»

Віце-чемпіон України з футзалу, львівська «Енергія», зараз посідає лише сьоме місце...

Енергія: «Хто винен і що робити?»

Поразка від харківського «Локомотива» (0:4) на виїзді з одного боку була наче холодний душ для вболівальників «Енергії», з іншого – для цього були й передумови. Ще минулого року такі невдачі з командами рівня «Локомотива» «енергетикам» не могли і в страшному сні приснитися. На початку цього сезону від львів’ян звично чекали боротьби за золото, але обличчя в команди змінилося, тепер воно вже не таке переможне. В чому причини таких змін, а також, що робити, аби повернути успішну гру, знову опинитися на верху турнірної таблиці – про це ми спілкувалися з тренером та гравцям «Енергії».

Юрій Кобзар: «Криза не в команді, криза у деяких гравців»

- Причини теперішніх невдач, зокрема й у матчі проти «Локомотива», закладені уже давно. В нас немає належної конкуренції в команді. Багато гравців вважають, що можуть робити те, що захочуть - вони ж і так будуть в складі. Ось, наприклад, така ситуація з нашим голкіпером Кардашем. Він хороший воротар, але немає конкуренції, ось він і дозволяє собі розслабитися. Взагалі, багато чого зайвого собі дозволяє – як у іграх, так і під час тренувань, ставленні до команди. А замінити Кардаша немає ким. Та ж історія і з деякими польовими гравцями, які відчувають себе незамінними.
Окрім усього, у нас немає лідера, який може повести за собою команду. Таким може стати харизматичний Легчанов (я взагалі думаю, що він має бути обличчям «Енергії»), але поки не стає. Та тут є й об’єктивні причини. По-перше, у Валерія була травма, а тому він ще не набрав оптимальної форми. Крім того, Легчанов їздив у складі збірної України на чемпіонат світу, відтак, на його діях позначається втома.

- І які шляхи виходу ви бачите із теперішньої кризи?
- А кризи в команді немає – криза у окремих гравців. Я вважаю, що команда добре підготовлена фізично, тактично і технічно. Просто багато гравців чомусь не грають на повну силу. Нам потрібно підсилюватися, створювати у команді конкуренцію. Тоді все має налагодитися.
Також гравцям у цей час потрібно об’єднуватися, а не роз’єднуватися. А то в нас футболісти діляться на групи, шукають причини поразок на стороні. То в автобусі втомилися, коли на гру прямували, то тренування не такі, то ще щось. А насправді причини в них самих. Треба відповідальніше ставитися до гри. За них ніхто грати не буде. Моїм гравцям потрібно зібратися і тоді справи краще підуть – я вірю в це.
Я теж саме, що і вам, сказав і футболістам, тільки, можливо, навіть, жорсткіше. Однак тепер ми маємо думати уже про наступний матч, на нього налаштовуватися.

Сергій Піддубний: «Чемпіонський дух у нової «Енергії» не сформувався»

--Дуже багатьох гравців із нашого чемпіонського складу в команді уже немає, а у нових не сформувався дух переможців. В усієї команди зараз його немає. І в цьому не тренер винен, а ми, самі гравці. Бракує нам стабільності і стійкості. Той ж «Локомотив», можливо, десь на одному класі обіграти хотіли, але ж зараз рівень команд у чемпіонаті вирівнявся...
Ми маємо працювати над тим, щоб зберігати концентрацію у кожному матчі. І не тільки в поєдинках, а й на тренуваннях ставитися до роботи відповідальніше. Кобзар більше ставить гру тактично, ми ж самі маємо відповідно налаштовуватися.
Хоча зараз буде непросто, адже «Енергія» не звикла наздоганяти, все таки раніше самі були лідерами. Тепер все змінилося. Нам буде дуже складно позмагатися за чемпіонство. По-перше - багато очок відіграти потрібно, а по-друге - ті ж «Шахтар» і «Тайм» грають зараз дуже чітко і самовіддано.

Олександр Кондратюк: «Не помічаємо своїх помилок»

- Кожен з нас винен у ситуації, що склалася. Винні в першу чергу гравці – лідери команди, в тому числі і я. У матчі з «Локомотивом» ми багато часу провели на майданчику, мали б повести за собою команду, але не зробили цього...
Враховуючи, що команда не забиває вже у двох матчах чемпіонату поспіль, то можна говорити про певну кризу. Ми понизили до себе вимоги. Помічаємо як хиблять інші, а своїх помилок не бачимо.

- Ну, а належні висновки зробили?
- Робимо. Ігри покажуть. Головне більше не повторювати помилок і нарешті зібратися!

www.energia.lviv.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.