Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Олимпийские игры
| Обновлено 08 августа 2021, 14:52
19505
54

Медальный зачет ОИ. Бронзовое проклятье: 18 наград и лишь одна золотая

Серебро взяли Хижняк и Лузан с Четвериковой, бронзу – Магучих и синхронистки

| Обновлено 08 августа 2021, 14:52
19505
54
Медальный зачет ОИ. Бронзовое проклятье: 18 наград и лишь одна золотая
Getty Images/Global Images Ukraine. Ярослава Магучих

Завершились соревнования предпоследнего 15-го дня Олимпийских игр 2020 в Токио. Разыграно 326 комплектов медалей из 339, и 93 страны завоевали хотя бы одну награду.

В копилке у украинских олимпийцев 18 наград: лишь 1 золотая (Жана Беленюка), 5 серебряных и 12 бронзовых медалей. В 15-й день серебро принесли боксер Александр Хижняк, неожиданно проигравший финал, и Людмила Лузан / Анастасия Четверикова (гребля на байдарках и каноэ), а бронзу – Ярослава Магучих (прыжки в высоту) и сборная команда в артистическом плавании.

Украина в медальном зачете находится на 43-й позиции, что явно является неудачным результатом. Правда, если учитывать только общее количество медалей, то сине-желтые на вполне приличном 16-м месте.

Олимпиада завершится 8 августа. Шансов на новые медали мало. Украина будет представлена тремя спортсменами в мужском марафоне и командой в групповых упражнениях в художественной гимнастике (6-е место в квалификации). Елена Старикова будет соревноваться за медали в женском спринте (полуфинал).

Китай и США ведут упорную борьбу за победу в общем зачете, их разделяют только две золотые медали. В топ-6 также входят Япония, ОКР, Великобритания и Австралия.

Олимпийские игры 2020

Токио (Япония), 23.07–08.08.2021

Медальный зачет после 15-го дня, 7 августа

Оцените материал
(44)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 54
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Winner
Українці непогано виступили, якщо відкинути момент із кількістю золотих нагород. У багатьох спортсменів досить високий спортивний потенціал. Адже у нас крім 18 нагород( станом на тепер), є ще велика кількість місць з 4 по 6., що теж досить пристойно! Дякую, наша збірно, за виступ. Віримо у ще кращий результат у Парижі-24.
SrnaDario
Взагалі непоганий результат. Олімпійський чемпіон один на весь вид спорту і часто там доля везіння. А от для ситуації зі спортом вцілому більш важливо навіть було б дивитись на кількість спортсменів, які потрапили в десятку кращих. Україна була представлена в багатьох фіналах, в декількох видах спорту взяли перші медалі. В деяких видах спорту вперше пройшли в фінал. Хоча є і провали. Як на мене, спортивна гімнастика і бокс деградували. А так загалом на спортивній карті світу Україна виглядає краще, ніж на економічній.
AЛВ
Подивіться Індія- населення (1млрд.400млн населення) і одна золота медаль.Загальна кількість медалей-7. Так що це спорт+ потрібне грошове забезпечення спортсменів,щоб був результат.!!!
andre_lui
Золота конечно мало, но больше надежды чем других чувств негативных. Выступают достойно и главное видно, что есть кому выступать и через 3 и через 7 лет. Конечно же нужно вкладывать деньги в спорт. Но для этого нужно в целом улучшать экономическую ситуацию в стране!
mayakovskiy1
Выступили выше среднего. На твердую 4-ку. Завтра еще хочется от Стариковой медальку и вообще будет супер. Команда у нас очень молодая. Медалей почти в 2 раза больше чем в РИО. Кое где был просто ужасный не фарт.
Если продолжат работать эта команда пошумит в Париже. Спасибо нашим атлетам за крутые эмоции, а от Стариковой хочется чуда
MarinPekar
Спорт юа, а про Старікову чому забули? Вона завтра буде за медалі змагатися
Обсервер Влад
"Шансов на новые медали очень мало. Украина будет представлена тремя спортсменами в мужском марафоне и командой в групповых упражнениях в художественной гимнастике" ----- а Старикова разве вылетела сегодня? Она ж завтра должна была полуфинал ехать с реальными шансами на медаль
Vladislav Pohily
Нормально ми виступили, після першого тижня здавалось все буде ще гірше. Якби трішки більше пощастило, то взагалі б було набагато краще ніж в Ріо.
Михаил Степанов
да, уж..какая то неординарная ситуация...медалей много, но золото одно и место далекое, как будто мокши порчу навели...глядя на американскую систему подсчета медалей становится веселей
Winner
А щодо рейтингу у медальному заліку, то українця явно "не на своєму місці". Навіть якщо взяти не кількісних рейтинг нагород (16-те місце), а очковий ( золото -3, срібло -2, бронза -1), то ми значно вище маємо перебувати)
много бронзы
Спасибо маме Жанне Беленюка Жана.
Vbolivalnyk-Peter
А чому ви не кажете про велосипедистку, яка сенсаційно вийшла у півфінал у спринті? На відміну від марафонів та "художниць", вона має реальні шанси на нагороду!!!!
Nordenus
18 медалей - и только 43 место, интересно это антирекорд?
vitaha33
Якщо підводити підсумки, то виступили ми нормально. На спорт юа було опитування, скільки отримаємо медалей, так там були такі варіанти: провал - менше 10 медалей, середній 10-15, хороший 15-20, неймовірний 20+. Тобто ми провели хорошу олімпіаду, просто мало золота. Але саої 18 медалей взяли, а найголовніше, у нас виросла плеяда молодих талантів, в яких все ще попереду - Магучік, Білодід, Лузан, Конотоп, Середа, Коляденко, Коростильов, Ковтун, Бухов, Насібов і тд. Краще мати 18 медалей у різних видах, хоч 1 золото, ніж 2 золота, як у Косово, а далі прірва. Недобрали золото по-дурному, ті хто мали його взяти. Не взяли ще 4-5 медалей теж по-дурості (Коростильов, Куліш, Деха навскидку), але отримали перші медалі в жіночому дзюдо, чоловічому фехтуванні, карате). Тому сміло можна виставляти оцінку 4, нехай з мінусом, але це оцінка ДОБРЕ.
uge-madrid
Тут все просто. Хто більше грошей вкладає у спорт,той і виграє. У нас продовжується деградація, вже котрий рік поспіль...На одному ентузіазмі далеко не заїдеш.Печаль.
Олег Мандрівник
А если взять нынешнюю Британскую империю (+ Новая Зеландия, Канада), то она далеко всех позади оставила
suforza1921
Попри нижче місце у загальному медальному заліку та лише одне золото, вважаю, що результат кращий, ніж у Ріо. Усе таки 18 медалей проти 11 як не крути. Втім реально могли бути значно вище і в тоталі. Ну хто заважав Хижняку взяти золото і вийти орієнтовно на 30 місце? Це випадок, секундна розслабленість, яка була і у Куліша під час його пострілу у чужу мішень. Не кажу зараз про цілий ряд "дерев'яних" нагород від наших спортсменів, але ці золото і бронзу ми просто подарували суперникам, коли вони уже були в нас у кишені.
antt
Ну так олімпійським принципом є участь в іграх а не перемога, але все таки головні спортсмени їдуть перемагати. Тобто перемога якщо не абсолютна, глобальна, то локальна - випередити свого суперника. Вот таким чином проходять далі і здобувають найвищі місця в підсумку спортсмени в єдиноборствах. А якщо ти не можеш випередити чи перемогти суперника в конкретному випадку от тоді виходить що бронза нашекономічних досягнення! Тобто у нас мимоходом вийшов гібрид олімпійського принципу і те для чого їдуть спортсмени на головні змагання чотириріччя. Тим більше у деяких видах бронзу тут можна здобути зайнявши 3 або 4 місце - бо в цих видах визначення третього сильнішого не проводиться. Сьогодні ми так надіялися на золото, що символічно в один день, в самому кінці олімпіади - і від лідерів своїх дисциплін із такими символічно "сильними" прізвищами, однак цей день лише підкреслив що золото на цих ОІ фактично недосяжне. Крім одного випадку - що лише підтверджує правило.
an52
Більшість світових ЗМІ наводять саме таку таблицю, як на спорт.юа. Це означає, що більшість людей в світі саме з такої таблиці отримують інформацію. Дивлять наприклад: Netherlands - 8 місце. Думають: "невеличка страна, а так високо йде!". До 40-якогось місця далеко не всі сккролять. А якщо скролять, то напевно думають: "що за нефартова команда - аж 12 бронз і тільки 1 золото?".Власне, це і є той світовий престиж, за який змагаються країни
pl2012ua
Австралія приємно дивує