Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
|
2296
3

Футзал: завдання – повернутися з медалями

Керівництво Федерації футболу України поставило перед футзальною збірною конкретне завдання

Футзал: завдання – повернутися з медалями

У вівторок, 30 вересня, в Бразилії розпочинається фінальний турнір чемпіонату світу з футзалу, одним з учасників якого є збірна України. Напередодні відбуття нашої національної команди до Південної Америки наставник збірної Геннадій Лисенчук поділився останніми новинами з табору «синьо-жовтих».

У складі − всі найсильніші
З приводу складу команди наставник відзначив, що під знамена збірної запросив усіх найсильніших на сьогодні виконавців. А відсутність гравців донецького «Шахтаря» Олега Мірошника та Євгена Юнакова пояснив тим, що, за узгодженням із керівництвом чемпіонів України, ці футболісти готуватимуться з клубом до розіграшу Кубку УЄФА − футзальної Ліги чемпіонів. «Втім, ці двоє виконавців − не з тих, кого можна назвати незамінним», − пояснив Геннадій Лисенчук.

Згуртуватися навколо лідерів
На думку головного тренера, в нинішньому складі вистачає досвідчених гравців, навколо яких згуртовуватиметься колектив. «Це й капітан команди Федір Пилипів, і Хурсов із Замятіним, і воротар Іваняк, − каже наставник збірної. − У кожного з них за плечима є турніри найвищого рівня. А вже завдання нашої талановитої молоді − підтягуватися до рівня лідерів».

Вдалі репетиції
Головною репетицією напередодні чемпіонату світу для «синьо-жовтих» мав стати турнір у Таїланді, однак наші земляки відмовилися від участі у змаганнях через нестабільну політичну ситуацію в південно-східній країні. Утім, п’ятеро гравців нашої національної команди у вересні взяли участь у студентській першості світу, звідки повернулися зі «сріблом». А в червні збірна України провела у Бразилії ефективний тренувальний збір на тлі участі у турнірі «Гран-прі IV», де фінішувала третьою.

Усі рвуться до бою
«Сподіваємося, що цих турнірів нам вистачить, аби не виникло проблем із ігровими зв’язками, − висловлює надію Геннадій Лисенчук. − Усі хлопці здорові, усі рвуться до бою». Останній тиждень перед відльотом до Бразилії команда провела в Києві, на святошинській базі. У ніч з п’ятниці на суботу українська делегація відбула на місце майбутніх турнірних баталій за маршрутом Київ − Амстердам − Сан-Паулу − Бразиліа.

«Темна конячка» Гватемала
Усі суперники по груповому етапу, за виключенням команди Гватемали, нашим футболістам і тренерам добре знайомі. Однак календар складений таким чином, що побачити свого першого суперника у грі «синьо-жовті» зможуть у стартовий день змагань у нашій групі, котрий самі пропускають. «Решту опонентів особливо представляти не треба, − вважає керманич української команди. − Як проти них грати, знаємо, і, сподіваюся, матимемо гідний вигляд».

Третя спроба
За словами Геннадія Лисенчука, керівництво Федерації футболу України поставило перед футзальною збірною завдання привезти з Бразилії один із комплектів нагород. Нагадаємо, в активі нашої команди вже є четверте місце світової першості-1996. Загалом же українці брали участь у двох планетарних фіналах із п’яти проведених під егідою ФІФА. Чотири роки тому на Тайвані підопічні Лисенчука фінішували п’ятими.

Прямі трансляції на Першому національному 
Турнір для «синьо-жовтих» розпочнеться в п’ятницю, 3 жовтня. Цього дня наші земляки зіграють проти збірної Гватемали. Подальший календар матчів: п’ятого числа − Україна − Аргентина, 7-го − зустріч із Єгиптом, 9-го − з Китаєм. Усі ці зустрічі розпочинатимуться о 18.30 за Києвом, їх планує транслювати у прямому ефірі Перший національний. Перші три поєдинки підопічні Лисенчука проведуть у місті Бразиліа, останній − у Ріо. Дві найкращі команди з групи виходять до чвертьфінального етапу, що також пройде у форматі групових змагань (дві групи по чотири команди).

Юрій КОРЗАЧЕНКО, ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украина выиграла ЧМ по хоккею. Как это получилось и что дальше
Хоккей | 06 мая 2024, 14:00 3
Украина выиграла ЧМ по хоккею. Как это получилось и что дальше

Украинская сборная пробилась в Дивизион 1A

Впервые опубликован рейтинг ФИФА по футзалу. На каком месте сборная Украины
Футзал | 06 мая 2024, 23:57 0
Впервые опубликован рейтинг ФИФА по футзалу. На каком месте сборная Украины

И мужская, и женская сборные Украины занимают 12-ю позицию в рейтинге

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
westik
Спасибо за поддержку,а то несут бред)))Вы сегодня Бразилия-Япония видели хоть индейцы?Так вот месяц назад украина провела с японцами 2 товарухи и они закончились со счётом 3-0 и 1-2 при впринципи равной игре!А японцы сыграли 1-12 сегодня вот и делайте вывод о классе украины,а не умничайте попусту!Это давно уже не та сборная и в этом виноват лиса,рыба с головы гниёт!
westik
Привезли ребята,а не Лиса,он даже установку дать не может!!!Лиса только денег полный карман привозит!!!У руля можно хоть тётё Тому с цветочного ларька поставить,она всё равно обыграет какую нибудь гватемалу,но не испанию!!!В то время когда медали привозили там совсем другие люди играли,которым уже по 35 лет,к стати я не уверен что теперяшняя сборная сейчас обыграет тех людей,которые медали брали,а им уже под 40 всем!!!На счёт Ребятки вперёд,я согласен!
westik
с такой сборной шансы на выход с группы 50-50 в лучшем случае!!!В СОСТАВЕ СИЛЬНЕЙШИЕ-СМЕШНО!Сильнейшие либо приняли гражданство россии,либо не хотят ехать!Как можно Мансурова не брать,какой бы характер у него не был или Цвелых,который трижды лучший бомбардир???????Кто лучшие,да,на уровне молодёжи,большенство хорошие ребята,но не против мировых грандов!пока у руля генадий Анатольевич,корабль не поплывёт!