Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1283
0

Новий Ураган

Лідер чемпіонату України з футзалу: перші враження

Новий Ураган

НФК «Ураган» вперше за часів виступів у вищоліговому дивізіоні очолює турнірну таблицю впродовж трьох турів поспіль, якими розпочався новий чемпіонат 2008-09. Щоправда свій наступний поєдинок івано-франківці проведуть тільки за місяць (25 жовтня). Така велика перерва у першості пов'язана з участю національної збірної України у чемпіонаті світу в Бразилії. Тож, маємо час поділитися першими враженнями від старту «ураганівців» у новому сезоні...

Воротарі
За безпеку «ураганівських» воріт переживати особливо не потрібно, адже на їх варті стоять Владислав Корнєєв та Олег Іжаковський - мабуть найкращий воротарський тандем вищолігового чемпіонату. В першій грі у «рамці» відмінно стояв Корнєєв, у двох наступних - Іжаковський, який, до речі, за підсумками попереднього сезону пропустив найменше голів серед голкіперів ліги. Тож на останньому рубежі «Урагану» все гаразд.

Голи
Десять голів у трьох матчах - відмінний показник, враховуючи, що минулого сезону чи не найбільшою проблемою «Урагану» була саме результативність. По два голи вже встигли записати на свій рахунок Сімка, Паршиков та Кулик, по одному - Кіндратів, Валенко та Оліщук. Немає жодних сумнівів, що цей список буде продовжено, адже практично кожен з «ураганівців» може і вміє забивати.

Конкуренція
Підсилення у вигляді п'яти новачків автоматично повело за собою конкуренцію за місце у складі. За задумом головного тренера усі гравці були поділені на дві шістки. У одній - Ярий, Сімка, Кіндратів, Сендецький, Мартиненко і Пилипів, у другій - Оліщук, Паршиков, Ткачук, Павлюк, Кулик та Валенко. Перед кожним поєдинком Сергій Гупаленко визначає по одному гравцеві з кожної шістки, які, на його думку, не відповідають готовності до певного матчу, а тому не потрапляють у заявку. Скажімо, перший поєдинок пропускали Оліщук та Мартиненко, другій - Сендецький та Павлюк, третій - Кіндратів та Ткачук. Чи вгадав наставник із такими ротаціями на кожну гру? Не факт. Для прикладу - остання гра. Після травми Ярого та блідої гри Сендецького у другій шістці дуже не вистачало Кіндратіва, відповідно у першому секстеті - Ткачука, гольове чуття та вміння поборотися біля воріт суперників дуже не вистачало на останніх хвилинах гри проти «Марріону»…

Лідер
В перших двох матчах «Урагану» не було явно вираженого лідера. Натомість побачили командну гру, завдяки якій івано-франківські футзалісти і змогли вийти в поточні лідери чемпіонату. А от у третій грі проти «Марріона» нарешті «розкрився» Федір Пилипів. Саме він, як справжній лідер, вів колег вперед, незважаючи ні на програшний рахунок, ні на «глухий» захист суперників у другому таймі. До речі, другу половину тієї гри Федір провів майже без замін. Шкода що його вміння, швидкості та досвіду не вистачило для перемоги команди.

Майданчик
Не можна не відзначити і нове суперсучасне паркетне покриття домашньої арени, не без допомоги якого «Ураган» так добре стартував у нинішньому чемпіонаті. З'явилася швидкість та мобільність - два компоненти гри, яких дуже не вистачало на старому резиновому покритті. Та й взагалі манеж Коледжу фізвиховання зусиллями керівництва НФК «Ураган» перетворюється на справжню «мекку» франківського спорту.

Андрій МЕНІВ, газета «Галицький кореспондент», www.uragan.if.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.