Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Ролан Гаррос
| Обновлено 06 июня 2021, 10:01
38413
61

Костюк разгромно обыграла россиянку на пути в 1/8 финала Ролан Гаррос

Марта установила новое личное достижение на турнирах Grand Slam

| Обновлено 06 июня 2021, 10:01
38413
61
Костюк разгромно обыграла россиянку на пути в 1/8 финала Ролан Гаррос
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Украинская теннисистка Марта Костюк (№81 WTA) продолжает побеждать в основной сетке Открытого чемпионата Франции по теннису.
 
В матче третьего круга украинка разобралась с россиянкой Варварой Грачевой (№88 WTA).
 
Ролан Гаррос. Третий круг
Марта Костюк (Украина) – Варвара Грачева (Россия) – 6:1, 6:2

Как и ожидалось, Марта выглядела намного мощнее и острее. На старте поединка было много ошибок, но даже при этом Костюк не давала сопернице расслабиться на ее подаче. В первый раз россиянке удалось защитить свой гейм, но далее Марта набрала оборотов и просто вынесла Грачеву в одну калитку.


 
Во второй партии Костюк сразу же оформила комфортное преимущество в виде счета 2:0, после чего играла уже немного на сниженных оборотах. Ошибок стало немного больше, но Грачева сама сделала неимоверное количество подарков, а на приеме решительно ничего не могла противопоставить мощной игре украинки. Марта перманентно захватывала игровое пространство, загоняла Варвару далеко за заднюю линию, после чего исполняла разящие удары. У Грачевой мало что получалось, но это уже ее проблемы. Стоит отметить и подачу Костюк, с которой у нее всегда были огромные проблемы. Сегодня этот компонент порадовал как никогда, хотелось бы видеть подобные цифры почаще.
 
Если раньше на данной стадии Марта была откровенным андердогом, то в этом году все сложилось. Физические кондиции пока отличные, мастерство и мощь ударов присутствуют. После победы над Мугурусой сетка расчистилась до четвертого круга, где будет действительно тяжело. Но подобное достижение в 18 лет – уже огромная победа. Марта доказывает, что морально она уже готова выигрывать по несколько матчей подряд на больших турнирах. Рано или поздно это перерастет в завоевание титулов, нужно всего лишь запастись терпением.
 
Это была четвертая встреча теннисисток, Марта выиграла в третий раз. 18-летняя украинка впервые вышла во вторую неделю турниров Большого Шлема.
 
В четвертом круге Костюк сразится против Иги Свёнтек из Польши (№9 WTA).

Оцените материал
(142)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стал известен 6-й клуб, который квалифицировался в Лигу чемпионов 2024/25
Футбол | 26 апреля 2024, 07:31 0
Стал известен 6-й клуб, который квалифицировался в Лигу чемпионов 2024/25

«Фейеноорд» гарантировал себе участие в главном еврокубком турнире

Напряженный финал. Билодид выиграла чемпионат Европы 2024 по дзюдо
Другие виды | 25 апреля 2024, 20:47 3
Напряженный финал. Билодид выиграла чемпионат Европы 2024 по дзюдо

23-летняя украинка в Загребе последовательно одолела 5 соперниц

Комментарии 61
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
axylinam
Отличная победа-молодчинка Марта
Александр Ад
молодчиночка наша!!!
Sergiy20
Дякуємо тобі Мартуся за позитивні емоції на фоні гри Еліни. Марта показала весь свій арсенал ударів. Молодчинка! Всіх з перемогою!!! Чекаємо продовження!
ihor63
Марта встановила національний рекорд. Вона наймолодша українка, яка пробилася в 4 круг на Шоломах
Andrian Harandzha
Не знаю, що вона робитиме (скоріш за все) з Ігою, але сьогодні була гарна гра! Молодець)
Elis
Сподіваюсь, Грачьовій сподобався реванш
А Марта молодець!
sv_2000
Молодец, очень хорошая игра против неплохой на самом деле соперницы. Видел ее матч с Джорджи, так она была вполне на уровне. Только вот Марта - это далеко не Джорджи
alex55
Плохо одно, что на пути Марты в 1/8 по всей видимости явный фаворит РГ (Швентек). Но, всё равно, удачи Марта.
vizuals
Тотальне знищення. Серена у молоді роки)))
movkli
главное настрой отличный! умница
vizuals
Повороти долі - у Римі Марта програла Александровій, відпочила, підготувалась до РГ. Александрова вигрібла у 1 колі, а Марта зайшла у 2 тиждень РГ
introvert
Не буду розсипатись в компліментах перед Мартою, тим більше, що гру вона показала хоч і традиційно розумну і змістовну, але аж ніяк не блискучу. Іноді надміру захоплюючись комбінаційним тенісом на противагу потужності. Проте і критикувати язик не повернеться - адже видала якраз той необхідний мінімум зусиль, який був потрібний, щоб без жодних тривог та нервувань пройти сьогоднішню суперницю. Пройти на класі. Мабуть, з даної точки зору це був ідеальний матч - адже в наступній грі від Марти без перебільшень потрібен подвиг. А для подвигу необхідні всі можливі сили і натхнення.
Сподіваюся, Марту на максималках на цьому РГ ми ще побачимо))
olegg1261
На мій погляд на сьогоднішній день коли Марта зібрана та сконцентрована на грі їй обігрувати гравчинь рівня Грачової,що насіння лускати!Але ще раз підкреслюю коли зібрана та сконцентрована на грі.
Stanislav Matusevych
Класна перемога в будь-якому сенсі. Тому що здобута саме на класі. Час із Брічеком не назвеш кращим у кар'єрі Марти, але він минув не дарма. Саме він навчив її захисту та різноманітності у діях. Саме те для грунту. А Грачову такому не вчили. Тому будь-які зміни ритму закінчувалися рано чи пізно або невимушеною помилкою, або зручностями для атаки Марти. Заслуговують на увагу також 86% виграних м'ячів на першій подачі, відсутність брейків у суперниці та всього 11 невимушених при достатній кількості ризикованих ударів.
Можна, звичайно, сперечатися, чи вдалося б за такого рівня гри виграти, якщо суперницею була б, приміром, та ж Крейчикова. Але те, що план на гру в Марти був, і вона його цілком дотримувалася (на відміну від нашого топа), навряд чи хтось заперечить. Є найкраще досягнення на Шоломах і рекорд у рейтингу (топ-70, як мінімум).
А далі... далі зустріч із лише трохи старшим, але вже грунтовим монстром. Якщо Контавейт не видасть щось захмарне. Дуже цікаво буде подивитись, що зможе Марта протиставити головній фаворитці РГ, яка захищає свій титул. Але то буде вже наступного тижня, а поки порадіємо за нашу юну красуню!
Vlad Ltava
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Stanislav Matusevych
Далі Свьонтек, як і передбачалося. Контавейт класно впиралася у першому сеті, але забрати його не вдалося, і далі естонка отримала бублика. Неймовірний рівень тенісу від Іги. Надалівська грунтова техніка плюс пристойна потужність, десь на рівні самой Марти. Не знаю, чим наша дівчина може її обіграти. Певні нюанси є, звичайно. Десь можна вчепитися за часто низький відсоток першої подачі польки. Можливо, спробувати перекручувати м'ячі, бо з плоскими ударами Іга вправляється блискуче. Перша подача повинна бути на дуже високому рівні. І навіть за виконання всіх цих умов сумніваюсь, що цього монстра Марта на даному етапі розвитку свого тенісу може здолати на непрофільному для себе покритті. Але намагатися потрібно, інакше навіщо виходити на корт?
kollekciy
Марту з Перемогою. З такою грою та подачою можна і з Ігою спробувати пограти. Звичайно Грачова достатньо на дарувала грубих помилок. Важливий момент був коли Марта після втраченого подвійного брейкпоинта, подала свою ейсами, ще не давно в таких випадках втрачала і свою подачу.
Біля сітки сьогодні також було не погано.
winner2012
Круто, очень круто, как для 18 лет!
Сейчас таких молодых несколько девушек, которые показывают очень сильный теннис, как Свёнтек, Андрееску и др.
Классно, что марта растет!
Если пройдет дальше(вероятно Игу), то почему бы и не замахнутся на финал, ведь столько молодых сейчас блистают. Но вот пройти Свёнтек будет невероятно сложно. Хотя, а где она(Свёнтек) была еще год-два назад? И почему бы Марте не победить? Нужно настраиваться на победу, а там как получится.
Standard
Дуже імпонує запал Марти, На одному подиху, Рішуче і Швидко.
Ніхто навіть похвилюватись не встиг!!
Arti2222
З Перемогою!! Що тут ще казати, розгром, як і очікувалося. Далі вірогідніше всього Швьонтек, буде важко, не факт, що перемога, але думаю Марта видасть цікавий бій і точно не віддасть так просто матч!