Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1290
0

З другої спроби Хом'як підкорився Урагану

Одну вершину «ураганівці» вже підкорили...

З другої спроби Хом'як підкорився Урагану

Для «Урагану» стало доброю традицією напередодні старту нового сезону усією командою відправлятися в гори для підкорення однієї з карпатських вершин. Щоправда, минулого року складні погодні умови завадили «ураганівцям» дістатися до вершини гори Хом'як, що поблизу Татарова (1560 м над рівнем моря). Дехто навіть побачив у цьому певний символізм, адже команда завершила попередній чемпіонат далеченько від лідерів. Однак наприкінці першого осіннього вікенду непоступливий Хом'як таки було підкорено!

Минулої неділі «Ураган» у повному складі на клубному автобусі вирушив у гори, маючи на меті з другої спроби підкорити вершину Хом'як. На відміну від торішнього сходження, коли сильна злива та густий туман не дозволили здійснити задумане, цього разу погода була набагато привітнішою. Своє сходження клубна делегація розпочала з південної сторони - від села Поляниця, що поблизу курорту «Буковель». Перший етап маршруту складав похід до полонини Бараня, де команда зробила невеличкий привал, після чого ринулася до штурму самої вершини.

Стежка нагору йшла вузьким коридором між жерепами та камінням. Навіть в ясну погоду вершини не видно майже до останку. Відтак, поява в полі зору статуї Богоматері, яку встановили минулого року на самій вершині, у багатьох викликала захоплення. «Хом'як - підкорено!», - переповнений радощів гукнув президент клубу Олександр Бубен. У захваті були усі без винятку учасники сходження. Забулося усе - і втома, і невеликий голод, і спека. Пронизливий вітер на вершині Хом'яка змушував натягувати на себе весь одяг. Але він зовсім не зіпсував враження від мальовничих пейзажів, що відкриваються з вершини гори. Сусідні хребти і перевали вкриті густим молочним туманом. З Хом'яка він був схожий на хмари, з-поміж яких визирають гострі вершини струнких сосен і смерек. Сам підйом зайняв трохи більше двох години. Втім спуск донизу зайняв трохи більше часу, адже по дорозі назад усі бажаючі отримали можливість на кілька секунд зануритися у «льодяну» гірську річку.

Ураган на вершине горы Хомяк

Повернувшись, клубний автобус взяв напрямок до села Татарів, де знаходиться база відпочинку ВАТ «Прикарпаттяобленерго». Там усі учасники походу смачно пообідали, відновили свої сили та вдалися до рухливих ігор - футболу (куди ж без нього) та волейболу…Що ж, одну вершину «ураганівці» вже підкорили. На черзі - інша, сходження до якої розпочнеться вже 10 вересня і триватиме цілих дев'ять місяців. В добру путь, «Ураган»!

Андрій МЕНІВ. Прес-служба НФК «Ураган»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Динамо хотело перенести матч с Днепром-1 в другой город. Известно решение
Футбол | 24 апреля 2024, 16:37 46
Динамо хотело перенести матч с Днепром-1 в другой город. Известно решение

Клубы УПЛ все-таки сыграют в Днепре, а вот молодежки встретятся в Киеве

ЧМ-2024 по футзалу. Все потенциальные соперники Украины. Когда жеребьевка?
Футзал | 20 апреля 2024, 02:41 0
ЧМ-2024 по футзалу. Все потенциальные соперники Украины. Когда жеребьевка?

Жеребьевка финального раунда ЧМ пройдет 26 мая в Самарканде

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.