Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1751
2

Україна – Хорватія - 3:2

Волейбол. Жінки. Плей-офф до Євро-2009. Перемога з гіркуватим присмаком.…

Україна – Хорватія - 3:2

Черкаси
6 вересня
Палац спорту «Будівельник»
920 глядачів

Україна – Хорватія 3:2 (25:21, 25:27, 17:25, 25:15, 15:10)
Україна:
Туркула, Рихлюк, Захожа, Богмацер, Трушкіна, Марченко, Фоміна(л). 
На заміну виходили: Сидоренко(к), Журовська
Хорватія: Поляк(к), Барун, Поповіч, Глігоровіч, Деліч, Укіч, Ікіч(л)
На заміну виходили: Петровіч

У день першого матчу плей-офф за вихід на чемпіонат Європи 2009 року між командами України та Хорватії в Черкасах особливого ажіотажу не спостерігалось, єдину афішу яка нагадувала про цей матч побачив уже біля Палацу Спорту, цим гадаю можна пояснити подекуди порожні місця на трибунах...

З передматчевого також варто відзначити незрозумілі дії працівників спорткомплексу, які вболівальників на трибуни почали пропускати аж у 16.30 коли команди уже розминались… 

Порівняно з червневими відбірковими матчами на Євро стартовий склад нашої команди зазнав деяких змін: Наталію Гончарову, яка змінила громадянство на російське, замінила Марина Захожа, капітана команди Олену Сидоренко у старті замінила Олеся Рихлюк, а Олену Гасуху, яка із незрозумілих причин не приїхала до табору збірної, замінила Марина Марченко.

В запасі залишились Яніна Журовська, яка також не приймала участі у відбірковому турнірі, Анастасія Датій, Наталія Земцова, Еліна Беспрозванна та  Олена Сидоренко.

Великі надії покладались на повернення у збірну після травми  Ірини Жукової. Проте уже під час тренувального збору у неї стався рецидив травми і їй необхідно проходити повторний курс лікування. Як на мене, то це є найбільш суттєва наша втрата перед грою.

Стартовий склад хорваток наштовхував на думки, що ой як непросто нам буде в цій грі. До відомих шорокому загалу Катаріни Барун і Саньї Поповіч перед матчами з Україною добавилась ще Майя Поляк, яка раніше відмовлялась грати у збірній.

Отже гра розпочалась! Одразу ж кинулась в очі велика кількість невимушених помилок в обох командах, мабуть, це все стартові хвилювання… Команди йшли очко в очко, лише в другій половині партії українкам вдалось відірватись від суперниць, і як підсумок виграти партію 25:21.
По першій партії варто відзначити,  що основною проблемою для нашої атаки ставав не блок хорваток, а невпевнені передачі Юлії Богмацер, найбільші проблеми з цим були в Олесі Рихлюк, яка звикла грати на «чистих» м’ячах.
Та й «зіркові» Барун, Поповіч та Поляк виявились не настільки страшними, як представлялось до матчу!

Друга партія була повною протилежністю першій. В кінцівці вже хорватки відірвались в рахунку (19:23), але тут своє слово сказала Леся Рихлюк, яка зуміла тричі(!) заблокувати атаки Катаріни Барун. За рахунку 25:25 після удару когось із хорваток  м‘яч іде в аут, проте головний суддя показує торкання блоку і віддає очко Хорватії. Поки наші волейболістки виясняють, чому очко зарахували Хорватії, слідує подача до якої наші волейболістки виявляються не готовими…..і рахунок стає 25:27 в партії та 1:1 в матчі.
  
Третю партію наші дівчата, деморалізовані закінченням другої партії, програють вчисту 17:25. Тут уже глядачі стали свідками і силових ударів Саньї Поповіч і фантастичних ударів лівою Катаріни Барун!  І куди все подівалось: блок, прийом, удар?

Рахунок по партіях 1:2 і на трибунах уже наростає хвилювання за підсумковий результат матчу…. Мабуть, це ж зрозуміли і наші волейболістки, які з самого початку четвертої партії почали нарощувати відрив від суперниць, який у підсумку склав 10 очок (25:15). Тут уже наші другі темпи, Рихлюк та Марченко розривали захист суперниць, а у Рихлюк до того ж «пішла» силова подача, що теж позитивно вплинуло на настрій нашої команди. Взагалі, говорячи про подачу у виконанні наших дівчат необхідно відмітити велику кількість невдадих подач (близько 8) та невпевнені силові подачі у виконанні Трушкіної та Журовської, яка в кінцівці другої партії замінила Захожу.

Вирішальна, п’ята партія проходила за невеликої переваги українок, які були попереду на 1-2 очка. Переломний момент настав в середині партії, коли Олена Туркула зуміла заробити для нашої збірної 3 очка поспіль. Після чого хорватки почали нервувати і програвати розіграш за розіграшем. Підсумком цього став рахунок на табло: 15:10.

Підсумовуючи цю гру, задався питанням, а чи справді ми виграли першу гру плей-офф? Чомусь мені здається, що хорватки зовсім не засмученими поїхали до дому. Адже такий рахунок залишає їм чудові шанси на вихід у фінал Євро-2009, чого не скажеш про нашу команду, якій потрібно було робити хороший заділ перед матчем-відповіддю. Тож можна констатувати, що команда завдання на перший матч не виконала.
  
Аналізуючи саму гру, хочеться відмітити, що хорватки грають у більш швидкий та динамічний волейбол, а ми ж опираємось на потужність Рихлюк та Марченко в атаці. Наші центральні блокуючі (Трушкіна та Туркула) не дали зіграти на повну потужність Майї Поляк, а Леся Рихлюк доволі не погано справлялась із головною зіркою команди Хорватії Катаріною Барун. І звісно ж хотілось би відзначити чудову гру в захисті Олександри Фоміної, яка встигала не лише свої м’ячі піднімати, а й помагати партнеркам по команді.

У хорваток хочеться відзначити перш за все Санью Поповіч, яка вразила своєю зарядженістю на боротьбу та пасуючу Біляну Глігорович, яка доволі впевнено керувала діями своєї команди.

Що ж, з нетерпінням чекатимемо матчу-відповіді в Хорватії цими вихідними і будемо надіятись, що тренерський штаб збірної на чолі з Сергієм Голотовим внесе необхідні зміни в гру нашої збірної і забезпечить нам попадання на Євро 2009! 

Олександр ПАЛІЙ, Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Куртуа или Кепа. Лунин точно не сыграет в следующем матче Реала в Ла Лиге?
Футбол | 02 мая 2024, 04:34 3
Куртуа или Кепа. Лунин точно не сыграет в следующем матче Реала в Ла Лиге?

В ближайшее время Карло Анчелотти решит, кто будет играть против «Кадиса»

Золотая Евролига по волейболу пройдет в другом формате
Волейбол | 01 мая 2024, 16:37 0
Золотая Евролига по волейболу пройдет в другом формате

Теперь участники не будут распределены по группам на первом этапе

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Дмитрий Копий
Как нам эту статью прислали, так мы ее и поставили.