Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
845
0

U-19: чотири новачки та легіонер

Наші юніори зіграють 2 матчі з бельгійськими однолітками

U-19: чотири новачки та легіонер

Юніорська збірна України (футболісти 1990 року народження) розпочала у Маріуполі навчально-тренувальний збір, у рамках якого двічі зіграє з бельгійськими однолітками − 6 та 8 вересня (початок матчів о 19.00). Нагадаємо, що підопічні Юрія Мороза готуються до фінальної частини Євро-2009 (U-19), де виступатимуть у ранзі господарів.

Посилення атаки
На відміну від кількох попередніх зборів, куди викликалися виключно перевірені виконавці, цього разу Мороз вирішив дати шанс відразу чотирьом новачкам − захиснику «Зорі» Владиславу Огірі та форвардам Олексію Бабирю з «Кримтеплиці», Віталію Андрухову з «Нафтовика» та Єгору Картушову з «Шахтаря». Останній, до речі, є одним з лідерів на рік молодшої збірної, у складі якої минулої осені він брав участь у відборі до континентальної першості.

Допомога з Франції
Звертає на себе увагу і присутність у списку кандидатів легіонера − Мирослава Славова з «Бордо». Як зазначає Мороз, за нападником, який востаннє грав за українську збірну ще на Меморіалі Віктора Баннікова-2006, наш тренерський штаб стежив дуже уважно. Взимку Славов перебрався до Франції з Австрії, і якийсь час хлопця не турбували викликами, аби він адаптувався на новому місці.

Підвищення конкуренції
«На жаль, травми не дозволили задіяти у матчах проти бельгійців Кирила Петрова, Сергія Шевчука, Євгена Шахова та Віталія Момота, − зауважує Юрій Мороз. − З іншого боку, я нарешті зможу перевірити нових гравців. Два спаринги під час паузи у національному чемпіонаті − добра нагода для експерименту зі складом, і не скористатися нею було б необачно. Отже, виклик на збір отримали 24 гравця, що свідчить про неабияку конкуренцію в команді. Я не розподіляю футболістів на основних та резервних, і кожен з них має про це пам’ятати. Колишні заслуги місця у складі не гарантують».

Сильний опонент
«Попри товариський статус поєдинків, ми, звісно, налаштовуємося на максимальний результат. Втім, важливо при цьому продемонструвати притаманну українській збірній гру − дисципліновану, атакуючу та агресивну, − підкреслює наставник. − Бельгія − один із вірогідних претендентів на вихід до фінальної частини Євро-2009, і я не виключаю, що наступного року наші шляхи знову перетнуться. Погодьтеся, це підвищує значущість вересневих зустрічей».

Склад збірної України
Воротарі:
В’ячеслав Базилевич («Шахтар» Донецьк), Богдан Пацюк («Зоря» Луганськ), Іван Піцан («Карпати» Львів);
Захисники: Максим Білий, Костянтин Вознюк, Максим Імереков, Максим Максименко (усі − «Шахтар»), Владислав Огіря («Зоря»), Дмитро Кушніров, Темур Парцванія (обидва − «Динамо» Київ);
Півзахисники: Віталій Віценець («Шахтар»), Дмитро Владов («Чорноморець» Одеса), Денис Гармаш, Сергій Рибалка, Дмитро Єременко (усі − «Динамо»), Павло Гордійчук («Карпати»), Артур Карноза («Дніпро»);
Нападники: Віталій Андрухов («Нафтовик» Охтирка), Олексій Бабирь («Кримтеплиця» Молодіжне), Віталій Каверін («Дніпро»), Єгор Картушов («Шахтар»), Дмитро Коркішко, Євген Морозенко (обидва − «Динамо»), Мирослав Славов («Бордо», Франція).
 
Костянтин Паткевич

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти
Футбол | 18 апреля 2024, 07:15 1
Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти

Карло прокомментировал победу «Реала» в ответном матче 1/4 финала Лиги чемпионов

С кем сыграет Лунин? Определена вторая полуфинальная пара Лиги чемпионов
Футбол | 18 апреля 2024, 06:30 12
С кем сыграет Лунин? Определена вторая полуфинальная пара Лиги чемпионов

В полуфиналах ЛЧ встретятся: Боруссия Д – ПСЖ, Бавария – Реал

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.