Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Регби
|
1007
0

ДЖАНГИРЯН: «Ми зібрали найвідданіших уболівальників.

Президент ФРУ - про турнір, присвячений Дню незалежності України

ДЖАНГИРЯН: «Ми зібрали найвідданіших уболівальників.

День Незалежності України кожен святкує по-різному — хто з родиною відпочиває на березі Дніпра, хто спостерігає за парадом на головній вулиці країни. А вболівальники спортивного руху святкують з естетичним спортивним задоволенням! 23-24 серпня на столичному стадіоні «Спартак» відбулося регбійне свято. Зелене поле приймало вісім команд з Росії, Польщі, Литви, Молдови та України.

Перша ластівка

Міжнародний турнір з регбі-7 вперше проводиться на київському газоні. Федерація з такого популярного в світі виду спорту зробила все для того, щоб уболівальники, гості та учасники змагань, дійсно, відчули свято регбі!

В Україні змагання проводяться з 1991 року з моменту визнання незалежності України. Турніри з регбі-7 присвячені Дню Незалежності країни, вже стали традиційними і в різні роки приймали учасників з різних країн світу. Регбі сьогодні розвивається після «знесилення». Тому цей турнір стане першою ластівочкою у відновленні сил і, без сумніву, набере обертів!

Про підсумки проведення турніру нам розповів президент Федерації регбі України Георгій Джангирян:

—З повною впевненістю можна сказати, що свято регбі вдалося! Тим паче, що наше спортивне свято відбувається паралельно з найважливішим державним святом— Днем Незалежності України. Будь-яке дійство цього дня помножується в кілька разів.
Усіма командами задоволений, хоча глядачів хотілося бачити на трибунах побільше. Однак ми розуміємо, що фінальні змагання та закриття Олімпійських ігор «переманили» велику частину аудиторії. Та ми не засмучуємося, адже найвідданіші вболівальники і прихильники цього виду спорту залишилися з нами!

—Головне завдання турніру виконано?
—Організаційний план роботи виконано. Робимо висновки і аналізуємо всі позитивні сторони і недоопрацювання. Адже головне завдання, яке ми ставили перед собою, як організатори проведення даного заходу, — відпрацювати всі наші дії. Досвід нам необхідний для проведення європейських змагань високого рівня!

— Георгію Вартановичу, як виникла ідея запросити жіночі команди на цей турнір?
— Так, дійсно, в рамках цих змагань пройшов і жіночий турнір з регбі. Участь взяли дві українські команди: «Дикі кішки» з Кривого Рога та команда Рівненського університету права. Виступ дівчат був родзинкою всього турніру. Вони показали клас в перерві між поєдинками чоловічих команд. У цьому видовищному двобої перемогли «кішечки», які змусили глядачів затамувати подих, спостерігаючи за грою дівчат! Найцікавіше, що столичний стадіон «Спартак» вперше на зеленому газоні відчув гру дівчат.
Жіноче регбі — розвинутий вид спорту в Європі і в світі загалом! На всіх офіційних нарадах керівництво Міжнародної та Європейської федерації регбі запитує: «Чому в Україні відсутнє жіноче регбі!». Ми не можемо їм пояснити чому в країні, населення якої 48 мільйонів, відсутній такий вид.
Таким чином я вирішив від слів перейти до справи! Заручившись підтримкою Європейської федерації регбі, запросив на роботу колишнього регбіста, чемпіона Радянського Союзу Олексія Лознякова, який очолив жіноче регбі. Адже спорт не знає статевої розбіжності. Сьогодні жінки грають і в футбол, і в хокей, і штангу піднімають. То чому б і в регбі не зіграти!?

— Григорію Вартановичу, ми дочекаємось того дня, коли регбі включать до переліку олімпійських видів спорту?
— Згідно з рішенням виконавчого комітету МОК, регбі-7 буде представлено на Олімпійських іграх-2012 в презентаційній програмі. Цей вид спорту є кандидатом номер один на повноправне членство в Олімпійській хартії з 2016 року.

«Тендітне» регбі

Увагою неможливо оминути виступ жіночих команд. Дійсно, дівчата показали високий рівень гри. Вони створили неймовірну атмосферу як на полі, так і на трибунах. Адже глядачі з не меншим захопленням спостерігали за двобоєм, а можливо, навіть і з більшим.

—Я дуже радий, що дівчатам довелося грати на спартаківському полі. Приїхали на цей турнір, бо ми — найкращі. І маємо що показати. Адже дівчата на тренуваннях працювали на всі сто відсотків — говорить тренер жіночої команди «Дикі кішки» Віктор Мельничук.

Перший день змагань команди не показували запеклої гри, як очікується в цьому виді спорту. Можливо, тактика команд була в тому, щоб показати всі свої сили у півфінальних та фінальних двобоях!

А ось на День Незалежності, коли, над головною вулицею країни — Майданом Незалежності пролітали військові літаки, що було свідченням проведення параду, «Спартак» проводив заключні матчі турніру. Саме другого дня змагань команди немов би прокинулися і відчули смак перемоги. І тут, як кажуть, «закрутилося». Неймовірне видовище, кожне тривалістю в сім хвилин!

Найзапекліший двобій між фаворитами змагань розіграли харків'яни з «Югом». Кожна секунда поєдинку тримала в напрузі всіх вболівальників. А це створювало атмосферу свята. Гравці «Юга» вибороли головну нагороду.

Чемпіони відпочивають

Увагу привернула команда не переможців турніру. Мова йде про минулорічних чемпіонів України — «Оболонь-Університет», гравці якої намагалися вибороти третє місце, але, на жаль, не вдалося! У чому причина невдачі триразових чемпіонів країни про це ми запитали в головного тренера команди Миколи Лещенка:

— Гравці виконали мої настанови на гру. Я задоволений результатом. Хлопці показали, що попередні три роки чемпіонства країни заслужені. Команда на турнір приїхала не повним складом, адже ми грали на Кубку в Москві, де частина гравців травмувалися. Команда завжди протягом двобоїв набирає обертів. Малоемоційність команди першого дня змагань — не слабість команди, а тактика побудови гри!

Після проведення всіх двобоїв, залишилася заключна частина турніру — найприємніша. Адже саме тоді вшановують переможців і призерів. Головні призи вручав президент Федерації регбі України Георгій Джангирян. А головний приз капітан «Юга» — Лев Слєпцов — отримав з рук головного редактора видання «Спорт-Експрес». Крім командних нагород, були й іменні. Найкращими гравцями турніру визнано регбіста «Юга» Юрія Гостюжева та харків'янина Сергія Церковного.


Тетяна МОТОРНА, «Спортивна газета».

регби-7
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца
Футбол | 26 апреля 2024, 08:01 5
Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца

«Милан» вступил в борьбу с «ПСЖ», «Баварией» и «Манчестер Юнайтед» за Андрея

Лунин может не сыграть ответный матч против Баварии. Стали известны причины
Футбол | 25 апреля 2024, 18:50 0
Лунин может не сыграть ответный матч против Баварии. Стали известны причины

Место в воротах Лунина может занять Куртуа

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.