Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1073
0

«Азербайджанка» Стадник теж «бронзова»

Марічка стане почесною громадянкою села Пісочної Львывської області

«Азербайджанка» Стадник теж «бронзова»

Пекінська нагорода поповнила колекцію спортивних відзнак 19-річної борчині Марії Стадник, яка народилася у селі Пісочній, за 50 кілометрів від Львова. Для Стадник олімпійська “бронза” – безумовний успіх.

Колись Марічка виступала під синьо-жовтим знаменом, під звуки «Ще не вмерла…» сходила на найвищу сходинку європейського п’єдесталу. Але потім сталося те, у що вона й досі не може повірити. Марію Стадник звинуватили у вживанні допінгу (вона каже, що не винна), дискваліфікували на два роки. А згодом всіляко «відфутболювали» її з рідної команди...

Якраз у цей момент свої послуги і всебічну підтримку українській спортсменці запропонувала федерація вільної боротьби… Азербайджану. Зваживши всі «за» та «проти», Марія Стадник прийняла пропозицію Баку, і тепер на її борцівському трико – герб дружньої нам країни.

У першому ж поєдинку на пекінському килимі Марія поступилася канадійці Керол Х’юн, майбутній чемпіонці Олімпіади. Але потім поклала на лопатки кореянку Кім Йог Хін і казашку Тетяну Бакатюк.

- Я у суботу разом з нашою пісочнянською командою збирався їхати на футбол до Жидачева, – каже батько Марії, 49-річний слюсар Миколаївського районного газового управління Василь Стадник. – Аж тут на мобілку старшої дочки Оксани прийшла з Китаю «есемеска»: «Я взяла «бронзу». Ми всі надзвичайно зраділи…

Тепер пан Василь тримає кулаки ще за одного «домашнього олімпійця» – Андрія Стадника, чоловіка своєї Марічки. Він виступає у складі борцівської команди України, на килим вийде 20 серпня. От було би добре, каже пан Василь, якби обоє молодят приїхали додому з Пекіна з медалями.

До слова, Андрій Стадник пообіцяв після приїзду з Китаю купити тестеві скутер – щоби зручніше було йому їздити по селах і ремонтувати людям газові колонки.

- Чим особливим годували ми у дитинстві свою спортсменку? – перепитує пан Василь. - Нічим надзвичайним – їла все “сільське”. Як тепер приїжджає провідати, так, бувало, нагоститься вдома, що потім, аби бути у формі, змушена зганяти вагу… Я сам з маленького спорт любив. Видно, у мене дочка вдалася. А ще за мою Марічку дуже вболіває учитель співів Василь Васильович Городицький. Це він облаштував у сільській школі стенд, присвячений їй…

Відреагувала на успіх своєї краянки і пісочнянська влада. Сільський голова Андрій Кос сказав, що на найближчій сесії запропонує депутатам присвоїти Марії Стадник звання почесної громадянки села. За словами війта, у Пісочній зараз розробляється план під новий житловий квартал, і Марія матиме право на першочергове отримання «пляцу» під будову.

Іван ФАРІОН

Високий Замок


Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.