Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
4167
16

У Львові вже будують стадіон до Євро-2012

У Львові розпочали підготовчі роботи на місці будівництва стадіону до Євро-2012

У Львові вже будують стадіон до Євро-2012

У Львові розпочали підготовчі роботи на місці будівництва стадіону до Євро-2012 на вул. Стрийській - Кільцевій. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

До кінця вересня австрійська компанія «Альпіне» облаштує будівельний майданчик, підведе тимчасові комунікації - електроенергію, водопостачання та здійснить роботи зі зняття родючого шару землі. Згідно з графіком робіт, до кінця 2008 року будівельники підготують котловани для заливки фундаменту. Проект стадіону на 33 тисячі місць, виготовлений австрійським «Конструкторським бюро Альберта Віммера» уже пройшов погодження «Укрдержекспертизи» та інших дозвільних установ. Здача стадіону запланована на липень 2010 року.



За словами директора департаменту «Євро-2012» Львівської міської ради Олега Засадного, станом на сьогодні знято усі питання щодо фінансування робіт: «Львівська міська рада виступила гарантом фінансування усього проекту будівництва. У цьому році на стадіон у бюджеті передбачено 80 млн гривень. А найбільший об’єм буде зроблено у 2009 році. Австрійці підготували проект дуже оперативно і зробили це з притаманною їм якістю. Якщо триматимемо такий темп і надалі, не матимемо жодних проблем з дотриманням термінів заявлених УЄФА».

Міська влада планує залучення і приватних інвесторів до будівництва. Поруч зі стадіоном будуть споруджені торгівельно-офісний центр та готель. Своє бажання долучитись до проекту уже висловили львівські футбольні клуби «Карпати» та ФК «Львів» а також кілька інвестиційних компаній. «З початком будівництва стадіону значно зростає інвестиційна привабливість цієї частини міста - поруч великий житловий район з 200-тисячним населенням, центральний автовокзал, за сто метрів від ділянки міжнародна автотраса Київ-Чоп. Це дуже перспективний напрямок для бізнесу. Залучаючи поступово інвесторів місто зможе компенсувати значну частину вкладених коштів у стадіон.» - каже керівник департаменту «Євро-2012» Олег Засадний.



Раніше віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник заявив під час свого візиту до Львова, що місто після надання гарантій щодо фінансування будівництва витримує усі часові рамки з реалізації проекту будівництва стадіону до Євро-2012.

Довiдка

У Львові стадіон до Євро-2012 будують за 12 км від центру міста поблизу найбільшого житлового масиву Львова - Сихова. Під будівництво стадіону а також комерційної інфраструктури Львівська міська рада виділила 25 га землі. Арена розрахована на 33400 місць, з них 300 - для почесних гостей на третьому рівні та 150 - для почесних гостей на четвертому рівні (так звані скайбокси). Для неповносправних передбачені спеціальні стоянки, а з північного боку арени буде система пандусів. Підніматися на верхні сектори інваліди зможуть спеціальними ліфтами. Також для неповносправних буде передбачено кілька частин в секторах - по 50 місць.

Розробником проекту стадіону виступило «Конструкторське бюро Альберта Віммера», яке проектувало стадіони для проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2008 року в Австрії. Генеральний підрядник - провідна австрійська будівельна компанія «Альпіне». За плечами у «Альпіни» досвід будівництва стадіонів до Євро-2008 у Австрії в Інсбруку, Зальцбургу та Клагенфурті. 

ZAXID.NET

Львов
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 14
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
akella2008
> ... якщо припустити, що Карпати
> або Лівів увійдуть до Єврокубків, то я боюсь,
> що 33000 буде замало.
Nu i skol'ko igr budet v god na etom stadione? 5?
2-eurokubki, 1- Shahter, 1-Dinamo, 1-sbornaja
Ostal'nye 360 dnej etot monstr budet pustovat'. Zachem?
Pust' budet 33000 no zapolnennyj pod zavjazku, chem 50000 v luchshem sluchae napolovinu. Ty posmotri na Olimpijskij. Byl on kogda nit' polnyj? Ja ne pomnju takogo.
akella2008
> але ви москалі ви навіть не здогадуєтесь скільки
> народу приходить на матчі карпат і львову, для такого
> великого міста 33 тис за мало
Ne poverish, ja sam izo Lvova, periodicheski hozhu na Karpaty i znaju kolichestvo zritelej. Dazhe na Dinamo i Shahter est' pustye mesta.
> Львів - це не просто місто, це місто-патріотів.
Samye obychnye ljudi, ne bolee togo. Takie zhe kak v ljubom drugom gorode strany. Mozhno esche vspomnit' "patriotov", iz fansektora (sam vidal), kotorye gromili stadion i vyryvali siden'ja na matchah ljubimoj komandy. Takie zhe kak v ljubom drugom gorode strany. Razve net?
> Справжніх українців. якщо припустити, що Карпати
> або Лівів увійдуть до Єврокубків, то я боюсь,
> що 33000 буде замало.
Esli by u babushki byli jajtsa...
fairplay
Га-га-га. Оказывается, чтобы наполнить стадион патриотами надо играть в еврокубках
Всё наоборот должно быть: сильная команда+зрители=результат и патриотизм начинается в первую очередь с национального чемпионата
Modern_1
akella2008
Львів - це не просто місто, це місто-патріотів. Справжніх українців. якщо припустити, що Карпати або Лівів увійдуть до Єврокубків, то я боюсь, що 33000 буде замало.
akella2008
"Невже не можна побудувати 50000 місць?" - zachem?
Etu mahinu soderzhat' nado. Kto eto budet delat'? Ty?
Dlja Lvova 33000 - to chto nado. Na Karpaty hodjat v srednem po 8-10 tysjach i na FK Lviv tozhe, esli budut dostojno vystupat'. I dlja sbornoj 1-2 raza v god polnyj stadion. Da i na postrojku bol'shego stadiona nado uzhe ne 80 millionov. Nam by malen'kij postroit'.
akella2008
Vot vy vse hvalite Lvov. Ne za chto poka. Proekt eto ne stadion. Zabyli v kakoj strane zhivete? Den'gi raskradut esche do novogo goda. Stavlju 10 griven . Posle nachnut nyt' chto vse tak dorogo/podorozhalo, byli neozhidannye zatraty, etc. Tipa kak s Troitskim.
Dumaju chto s nashimi provorovavshimisja chinushami do EURO fundament zalit' uspejut. Tak chto Odessa ili kto tam u nas v zapase... imeet real'nye shansy na Euro.
Modern_1
Львів"яни, звичайно молодці, але, на мою думку, 33000 місць - це надто мало для міста. Невже не можна побудувати 50000 місць? Як вважаєте?
Дмитрий
Да какая "місцева влада"?ты о чем?
Ты наверно мало проинформирован о нашем голове города.
pruha2007
Так держати! Ще з дорогами потрібно розібратись!
saven
Слава Богу хоть со стадионами разобрались
Дмитрий Копий
don-ki-HOT, а стадион в Днепре, который в сентябре открывается, а суперстадион в Донецке?
don-ki-HOT
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
dudya
Новость баянистая, но Львов молодцы!
Oleg_Kharkiv
Молодці, львів’яни! Успехов Вам!