Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
| Обновлено 21 декабря 2020, 14:37
1477
3

Юрій ЧОНКА: «В Ужгорода є шанси підвищитися в класі»

Півзахисник «Ужгорода» повернувся в футбол після перерви в декілька років

| Обновлено 21 декабря 2020, 14:37
1477
3
Юрій ЧОНКА: «В Ужгорода є шанси підвищитися в класі»
ФК Ужгород

Півзахисник ФК «Ужгород» Юрій Чонка поділився враженнями від виступів команди у осінній частині сезону, згадав як довгий час перебував без великого футболу, а також розповів про вплив коронавірусу на команду.

— Юрію, наскільки ви задоволені виступами команди в осінній частині сезону?
— На жаль, з середини жовтня у нас не все вдавалося. Негативна серія у нас розпочалася з матчу у Хмельницьку, де зазнали першої поразки. Потім протягом трьох матчів втрачали важливі залікові пункти. Також, коронавірус вплинув на наші плани, адже через велику кількість хворих довелося переносити матчі.

Проте, нам вдалося вийти з цього складного становища і виграти два заключні матчі. Всі гравці вихворілися, повернули свою гру і  на позитиві завершили цей дуже складний рік.

— За рахунок чого команді вдалося прогресувати від матчу до матчу?
— Велику роль відіграв тренерський штаб, який знайшов правильний підхід до кожного гравця. Тренери дуже ретельно розбирали кожного суперника, пояснюючи нам сильні та слабкі сторони.

До того ж, необхідно відзначити дисципліну на футбольному полі та самовіддачу.  Намагалися виконувати тренерські настанови і це принесло свій результат. Дуже добре розпочали чемпіонат, виграли п'ять матчів поспіль.

— Команда сильно постраждала від епідемії коронавірусу. Де знаходили внутрішні резерви та наскільки складно проходила хвороба? Чи вдавалося підтримувати форму під час карантину?
— На жаль, нам не вдалося уникнути «зустрічі» з коронавірусом. Коли хворіли основні футболісти, то шанс проявити себе отримала молодь. Для наших резервістів було важливо отримати ігрову практику, адже вони грали не так багато. Щодо мене, то я легко переніс хворобу, вже на восьмий - дев'ятий день почав бігати крос.

— Ви особисто повернулися у професіональний футбол після дворічної перерви. Як пережили цей період?
— На жаль, набагато більше ніж два роки був без професіонального футболу. Проте, я не опустив руки і продовжував працювати. Знав, що необхідно ще більше зусиль прикласти, щоб повернутися у великий футбол та досягти прогресу у розвитку. Проблем з адаптацією у колективі у мене не було.

— Ви віддали найбільше асистів у цій частині сезоні. Сподівалися на такий результат?
— Якщо відверто, розраховував на кращі результати. Зроблю усе можливе, щоб у 2021 році досягти прогресу. Переконаний, що у весняній частині сезону надолужу згаяне.

— «Поділля» і «Карпати» Галич справді були сильнішими за вас, чи ті матчі припали саме на неминучий спад після вдалого старту у змаганнях?
— Матч проти «Карпат» Галич дивився по інтернету, адже перебував на самоізоляції. У першому таймі переважали суперника, але пропустили м'яч у роздягальню. Цей пропущений м'яч вплинув на підсумковий результат. Щодо Поділля, то ця команда нічим мене не вразила. На жаль, то був просто не наш день.

— У цьому сезоні перед вами поставили чітке завдання підвищитися в класі?
— Конкретно нам про це не говорили, проте з огляду на турнірну таблиці бачимо, що у нас є непогані шанси підвищитися у класі. Будемо боротися до кінця.

— Які плани на відпустку? Тренери вже повідомляли інформацію про збори?
— Жодних планів на даний момент немає. Час від часу збираємося з друзями, граємо у футбол. Щодо зборів, то орієнтовно збиратимемося на базі в 20 числах січня.

Турнірна таблиця Другої ліги групи A

Источник Sport.ua
Оцените материал
(6)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Парень Соболенко скончался в Майами. Информация официально подтверждена
Теннис | 19 марта 2024, 08:16 3
Парень Соболенко скончался в Майами. Информация официально подтверждена

Константин Кольцов умер в возрасте 42 лет, причины смерти пока что неизвестны

Украинский вратарь Бенфики признался, готов ли играть за сборную Португалии
Футбол | 18 марта 2024, 11:04 10
Украинский вратарь Бенфики признался, готов ли играть за сборную Португалии

Игорь Костенко хочет выступать только за украинскую сборную

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Ukraine Donetsk
А я помню, кто это, а вы?
Был такой супер талантливый футболист с Беревигдейка. Купил его металлист в 20 лет. Помню нарезки с венгерским комментатором, где он пачками голы забивал один краше другого. И куда он потом пропал? Я даже не помню, чтоб он хоть раз вышел в УПЛ тогда...
Роман Порывай
А потянет ли Закарпатье две команды Минай и Ужгород? Или лучше делать одну, но более сильную?