Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Кубок мира
| Обновлено 26 апреля 2021, 04:05
5597
0

Контіолахті-2020. Жіноча естафета: прогноз Сергія Седнєва

Легендарний український біатлоніст визначив трійку головних претендентів на медалі

| Обновлено 26 апреля 2021, 04:05
5597
0
Контіолахті-2020. Жіноча естафета: прогноз Сергія Седнєва
Біатлон майбутнього. Сергій Седнєв

Бронзовий призер чемпіонату світу-2011 в естафеті, переможець і призер етапів Кубка світу Сергій Седнєв ексклюзивно для Sport.ua зробив прогноз на жіночу естафетну гонку, яка відбудеться 5-го грудня в рамках другого етапу Кубка світу в фінському Контіолахті.

«Початок сезону, другий етап Кубка світу. Естафета - це завжди більш емоційна гонка для спортсменів. Багато хвилювань, багато підготовки. Відпрацьовуються по ходу сезону командні тренування, напрацювання якісь. Перша естафета на початку сезону завжди сприймається дуже складно як спортсменом, так і тренерами. Тренерам треба визначитись зі складом, спортсменам потрібно гарно пробігти, підготуватися емоційно. Після контактних гонок легше бігти естафету, а після двох спринтів і індивідуальної гонки немає впевненості як воно буде, як суперники себе почувають, хто чим дихає. Це може бути неочікувано.

Пройшло вже півтора етапу. Видно, що в гарному стані шведки, норвежки, білоруски дуже здивували. В принципі, шведки і білоруски здатні гарно командою відпрацювати. По минулих сезонах видно, що коли доходить до командної боротьби, то саме ці дві команди, можу з впевненістю сказати, що вони збираються на естафети. Від них можна очікувати гарних результатів за наявності хорошої стрільби. Думаю, завтра шведки, норвежки і білоруски будуть виглядати непогано. По місцях сказати не можу, звісно, бо це біатлон. Але саме ці три команди пристойно виглядають. Білоруски мене дуже здивували.

Кого бачу в естафетній четвірці збірної України? Зрозуміло, що це Валя Семеренко, Олена Підгрушна, а також Дар'я Блашко, яка однозначно заслужила. Четверте місце дістанеться Віті Семеренко або Юлії Джимі. Вони трішки ще не в тих кондиціях. Можливо, поставлять Віту.

Катерині Бех ще ранувато дебютувати в естафеті на Кубку світу. Я б її не ставив, бо, насправді, вона лише кілька гонок пробігла на Кубку світу. Зараз кинути її в цю м'ясорубку до досвідчених спортсменів... Це і для досвідчених спортсменів навантаження дуже велике. А для неї це взагалі. Нехай краще вона набирається досвіду в особистих стартах. Нехай спочатку потрапляє в гонку переслідування, щоб була якась контактна боротьба, бо це дуже великий досвід. А потім пробігається на цьому рівні, і можна буде в естафету вже ставити. Бо можна отримати психологічну травму.

Але це кожен по-різному сприймає. Є молоді спортсмени, які одразу показують високий результат. Але це коли команда на дуже високому рівні, і тоді для недосвідченого спортсмена легше пройти етап. І тоді це буде позитивний досвід. А якщо десь має не найкращі кондиції команда, і посяде не дуже високе місце, то це може прибити психологічно. Я б її точно не ставив.

Чи може Україна претендувати на трійку призерів? Буде складно. Все буде вирішувати стрільба», - сказав Седнєв.

Нагадаємо, жіноча естафета в Контіолахті відбудеться в суботу, 5 грудня. Початок о 16:15 за київським часом.

Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Сергій Седнєв - відомий у минулому український біатлоніст. Переможець і призер етапів Кубка світу, медаліст Універсіад і чемпіонатів Європи. Бронзовий призер чемпіонату світу 2011 року в естафеті.

Данный прогноз является мнением эксперта и не гарантирует выигрыша в букмекерской конторе.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(17)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Вратарем Шахтера интересуются клубы АПЛ, Фесюн – замена для него
Футбол | 18 марта 2024, 16:13 9
Вратарем Шахтера интересуются клубы АПЛ, Фесюн – замена для него

Клуб заранее готовит замену Дмитрию Ризныку, основному стражу ворот

Анчелотти может принять решение, которое убедит Лунина покинуть Реал
Футбол | 18 марта 2024, 23:23 4
Анчелотти может принять решение, которое убедит Лунина покинуть Реал

Уже в ближайшее время звездный вратарь «Реала» Тибо Куртуа вернется в состав команды

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.