Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
| Обновлено 21 мая 2021, 18:33
19040
27

Тарас МИХАЛИК: «Патриотизм не в пении гимна, руке на сердце и вышиванке»

Экс-защитник «Динамо» и сборной Украины высказал мнение относительно патриотизма

| Обновлено 21 мая 2021, 18:33
19040
27
Тарас МИХАЛИК: «Патриотизм не в пении гимна, руке на сердце и вышиванке»
ФК Волынь. Тарас Михалик

Бывший защитник сборной Украины рассказал, почему одно время не пел Гимн Украины перед матчами и после чего стал это делать.

«Я не люблю обсуждать такие вещи. Если в Верховную Раду все приходят в вышиванках, это же не значит, что все депутаты – патриоты. Кто-то поет, кто-то не поет – это дело каждого. Может, кто-то стесняется, другой в эту минуту переживает какие-то свои волнующие моменты, третий сосредоточен на игре. Конечно, приятнее видеть, когда все поют.

Сначала я тоже не пел. Даже не знаю, почему. То ли боялся, то ли просто из меня плохой певец. Как-то приехал на выходные в родной Любешов и встретил учительницу младших классов. Любешов – поселок городского типа, где все друг друга знают. Она мне с ходу, мол, чего я гимн не пою.

И меня как перемкнуло, а до этого не заострял внимание. Оказывается, людям это важно. «Да, теперь будешь петь. Дай мне слово», – говорит. И я дал слово. С тех пор стал петь. Патриотизм заключается не в пении гимна, руке на сердце и вышиванке. Есть люди, которые тихо и молча делают больше, чем те, кто постоянно кричит об этом и пиарится. Для меня это больная тема, как вы понимаете», - сказал Михалик в интервью журналу «Футбол».

В составе сборной Украины Тарас Михалик выступал с 2006 по 2012-й год, сыграв 32 поединка. С 2013 по 2019-й год Михалик выступал в России в составе «Локомотива», а завершил карьеру в «Волыни».

Оцените материал
(157)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 27
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Vitalik_Medvid
Ну так..Патріотизм проявляється у виступах за мордорські клуби, і в постійному повторювані фрази «спорт вне политики» і «надо кормить семью».
DKTheBest2
Патріотизм-це коли показують хлопців в окопах на передовій, де половина розмовляє на українській, половина на російській і разом захищають Україну від срашистськоі сволоти.
А ці всі михаліки-лайно
Denmark1107
Про що цей михалик0В тут впарює? Про які вчинки і справи, і з яких критерій вАн0 особисто ототожнює патріотизм?
Для мене ПАТРІОТ, це Вахтанг Кікабідзе, Заслужений Артист совка, коли залісся у 2008-му наЦрало в Грузії, послав на довжелезний х** всі совкові чини і реалії, на противагу іншому недогрузину грігорія лепселідзе(лепс), котрий х*йлу дупу і досі вилизує. Це паралель на вітчизнаних гнид на кшталт тимощука, михалика, раХицикого, юрана, ордеця, онопка, цимбаларя...
На початку 90-хх, тоді топ-майстру, Ол.Михайличенку запропонували виступати за ерефію, при розвалі совка, то ВІН цих мокшадрочерів поставив на місце за 10сек., Фразою, що: Патріот Українець ніколи не прийме залісське недогромадянство.
Miroslav Shcherbina
Мразі ка цапські, своїх півтора мільйони власовців і есесовців у косовортках пачтітє мінутай малчанія, або всплакнітє, як ваш плєшивий фюрер на могилі російського фашиста Ільїна.
Miroslav Shcherbina
И про "гандбольную сборную". Пояснюю ще одному "патріоту" із західняцьким прізвищем Зальцман. Не походження людини визначає ставлення до неї, а її вчинки. Я сам наполовину росіянин. Я нічого не маю проти тих росіян, які погодилися виступати за Україну, більше того, поважаю їх вибір, й буду вболівати за них. А мразі, які у розпал вторгнення окопалися в Москві, тримали там руку на яйцях у косоворотці й тепер розповідають нам про критерії патріотизму, то гниди кінчені, як й ті зальцмани, які цього не розуміють.
Игорь Нестеренко
Такие как Михалик тоже так рассуждали в начале 20-го века, потом в 33-м жрали своих детей
Frank Piter
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
turist86
Наприкінці 70-их в СРСР не було жодного тренера, який би в солодких снах не бачив у своїй команді форварда Карпат Степана Юрчишина. Запрошували в московський „Спартак”. А керманич „червоно-білих” Константін Бєсков, який поєднував посади головного тренера „Спартака” та збірної СРСР, викликав Степана і до табору головної команди країни, в складі якої той провів чотири матчі (проти команд НДР, Греції, Румунії та Фінляндії) і забив гол у ворота румунів. Інший легендарний російський тренер Всеволод Бобров робив усе, аби Юрчишин залишився в московському ЦСКА, в складі якого він провів півроку під час служби в армії. Навіть дружина Всеволода Михайловича вмовляла Степана залишитися в Білокам”яній, за що йому було обіцяно і офіцерські погони, і квартиру, і машину. Але щойно про це дізналася його мама, одразу приїхала і сказала: „Якщо залишишся в Москві, то ти мені більше не син...”.
А Михалик і Тимощук скурвилися, хоча саме на їхній рідній Волині створили УПА.
stop2018
Я не сторонник ни Михаленко ни Ракицкого. Но.... какого лешего ни кто не обкладывает надежду сборной Зинченко , который перешел в Уфу!!!! в 2015!!!! И были очень большие подрзрения, что он дал согласия на смену гражданства. По этому его так срочно и заиграли
Поручик Ржевский
Коли Вітчизна в небезпеці, коли наші сини й брати віддають за неї саме найдорожче - своє життя, то треба співати! Це - шана країні та її героям!
Petro_ua
Тарас МИХАЛИК: «Патріотизм не в співі гімну, руці на серці і вишиванці»... а в тому, щоб їхати зарабляти гроші до ворога, у той час, коли він краде твою землю і вбиває твоїх братів....
Miroslav Shcherbina
Путяс Підарік буде нам розповідати щось про патріотизм. Може він тримав руку на яйцях в лакаматіфє?
Andy_P
Да, патриотизм в такое время НУЖНО демонстрировать,чтоб было видно, кто ты и с кем. Это как военная форма. А если :"тихо, ША, не надо шума..." , то сразу понятно...
Barsa_che
То что Михалик негодяй, знает вся Украина, Таким людям не место на нашей Родине!
Fangold
Роки життя в москві даром не пройшли)) я теж після 4 місяців життя в москві, потім 2 місяці шарія дивився дурень
Oleg Savchuk
Патріотизм це їхати до окупанта й убивці нашого народу за довгим фубльом так?
Володимир Підвірний
Бидло є бидло. Скоро і ця скотиняка своє отримає.
Artyom_I
Золотые слова
Юрий Тютюшев
Для меня важнее кто дерево посадит или мусор уберет чем черт который в вышиванке и с криками "слава Украине" насрет и дерево срубит(((
musuk
Волиняка — то є діагноз! (зрозуміють тільки Галичани)