Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
|
1065
1

ЄВТУШЕНКО: «На групу не нарікаємо»

Жіноча збірна України з гандболу на ЧЄ-2008 зіграє з португалками, іспанками та норвежками

ЄВТУШЕНКО: «На групу не нарікаємо»

У македонському місті Охрід відбулося жеребкування фінального раунду жіночого чемпіонату Європи-2008. Суперницями збірної України в групі «В» будуть команди Португалії (маємо з нею зустрітися 3 грудня), Норвегії (5 грудня) та Іспанії (7 грудня). Свій експрес-коментар на прохання «СГ» зробив головний тренер «синьо-жовтих» Леонід Євтушенко:

—Зрозуміло, що три таких опоненти, як португалки, дістатися не могли б. Але порівнюючи з квартетом «А», куди потрапили Угорщина, Румунія, Франція та олімпійський чемпіон Данія, — нам нарікати начебто не з руки. По-перше, слід дочекатися фінішу Олімпіади в Пекіні, адже багато хто з провідних збірних суттєво переглядають свої ансамблі на початку наступного олімпійського циклу. На мій погляд, боротися з іспанками та норвежками ми повинні за будь-яких обставин. По-друге, якщо Україна має намір торувати шлях до Лондона-2012, то завдання потрібно ставити лише найскладніші й не хапатися за буцімто слабких супротивників, яких, власне, не залишилося в Європі.

— Чи триватиме оновлення складу ваших підопічних, порівняно з плей-офф зі словачками?

— Певна ротація можлива, але чи варто сьогодні зазирати так далеко, якщо найближчий збір навряд чи вдасться провести раніше жовтня? В цілому, кістяк має бути тим же, а от хворих-травмованих дійсно слід без форсажу поставити на ноги.

— Якщо не помиляюся, Леоніде Макаровичу, з господарками наступного єврофоруму ви перетиналися десять років тому в другій четвірці?
— Справді, тоді в Голландії перемога під завісу над македонками дозволила посісти нам сьоме місце. Два роки по тому, в Румунії, разом із дівчатами пощастило досягти «срібної» сходинки. Але будь-які аналогії надто умовні хоча б тому, що ЄГФ від схеми 2x6 встигла перейти до 16 учасників, а лави команд змінилися щонайменше на 80 відсотків.


Євген ЧОРНИЙ, «Спортивна газета»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Modern_1
Нормальний жереб, одні Норвежки сильні, а Іспанію та Португалію потрібно вигравати.