Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1209
1

Роз’яснення КДК ФФУ щодо Попова

Роз’яснення КДК ФФУ щодо процедури розгляду скарг заступника гендиректора ФК «Шахтар» Попова А.В.

Роз’яснення КДК ФФУ щодо Попова

Останнім часом у ЗМІ почастішали публічні висловлювання заступника генерального директора ФК «Шахтар» (Донецьк) Попова А.В. з приводу його скарг, які знаходяться на розгляді Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ. Деякі з коментарів представника клубу не зовсім точно і повно відображають реальний перебіг подій навколо процедури реагування на заявлені претензії. У цьому зв’язку КДК ФФУ вважає за потрібне надати роз’яснення по суті порушеного питання.
 
7 травня 2008 року до КДК надійшла заява Попова А. В. про оскарження рішення Виконавчого комітету ФФУ від 23 квітня 2008 року, прийнятого на підставі висновків Комісії з етики та чесної гри ФФУ.
 
Але разом із цією заявою на виконання пункту 4 статті 58 Дисциплінарних правил ФФУ до КДК не було надано ще один документ, а саме − підтвердження про направлення заявником копії заяви іншій стороні. Його, до речі, КДК не отримав і досі.
 
Зважаючи на процесуальне порушення, на цьому етапі заява Попова А.В. по своїй суті взагалі не розглядалася. Трохи згодом матеріали були передані голові КДК для прийняття ухвали по заяві.
 
Паралельно КДК вивчав ще одне звернення Попова А. В., а саме заяву щодо непризначення його на матчі у якості делегата.
 
Керуючись тією логікою, що одна й та ж особа звернулася із двома скаргами, обидва його питання опрацьовувалися одночасно, а їхній розгляд планувався на червень.
 
Відповідальний секретар КДК у телефонній розмові повідомив Попова А.В. про дату засідання комітету, на якому і мала б бути вручена заявникові ухвала голови КДК. Але, як з’ясувалося, Попов А. В. знаходився в цей час у відпустці за кордоном.
 
Оскільки розгляд питань передбачав обов’язкову присутність заявника, засідання комітету було перенесено на більш пізній термін, а відповідно і вручення ухвали голови КДК.
 
Після повернення Попова А. В. з відпустки до КДК надійшла інформація, що він більше не працює в ПФЛ. У цьому зв’язку у КДК виникли організаційні проблеми із запрошенням Попова А. В. на своє засідання та вручення йому ухвали.
 
Після того, як стало відомо, що Попов А. В. працевлаштувався у ФК «Шахтар» Донецьк, КДК знову визначився з датою проведення засідання за зверненням Попова А. В., про що заявника було поінформовано через клуб.
 
11 липня 2008 року відбулося засідання КДК, на якому розглядалася скарга Попова А.В. щодо непризначення його на матчі у якості делегата. Окрім того заявник поцікавився про те, коли буде реакція на його скаргу на рішення Виконкому ФФУ від 23 квітня.
 
Заявнику було відразу дано відповідь, що по завершенні засідання КДК він зможе отримати цей офіційний документ. Але, на жаль, Попов А. В. залишив приміщення ФФУ, не дочекавшись кінця засідання.
 
24 липня 2008 року, коли витяг з протоколу від 11 липня 2008 року по питанню щодо непризначення Попова А. В. на матчі у якості делегата було остаточно оформлено, його разом з ухвалою по скарзі Попова А. В. на рішення Виконкому від 23 квітня 2008 року було відправлено рекомендованою поштою на ім’я Попова А. В.
 
Що стосується 37 днів, протягом яких повинна бути розглянута справа, на що неодноразово посилається у своїх публічних коментарях Попов А.В., то маються на увазі терміни, котрі вираховуються, починаючи від дня відкриття провадження по справі.
 
Оскільки по справі за заявою Попова А. В. не було ухвали про відкриття провадження у зв’язку з порушенням процесуальних правил заявником, відповідно його претензії у цій частині є безпідставними.

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти
Футбол | 18 апреля 2024, 07:15 1
Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти

Карло прокомментировал победу «Реала» в ответном матче 1/4 финала Лиги чемпионов

Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 01:50 2
Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити

Тибо опубликовал короткий твит после ответного матча 1/4 финала Лиги чемпионов

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
orl104
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил