Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Фехтование
|
1044
0

ГУТЦАЙТ: «Олімпіада – моя мрія»

Сьогодні до Пекіну прибула друга група українських олімпійців – фехтувальники та бадмінтоністи

ГУТЦАЙТ: «Олімпіада – моя мрія»

Першими враженнями від перебування в олімпійській столиці та завдання на Ігри-2008 поділився головний тренер збірної України з фехтування, Олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт.

- Сьогодні до Пекіна прибула жіноча команда шаблісток та дівчата, які виступлять у індивідуальних змаганнях – Яна Шемякіна (шпага) та Ольга Лелейко (рапіра). Чоловіча команда шпажистів приєднається пізніше після участі в тренувальних зборах, що тривають у Казахстані.

- Ваші перші враження від перебування в Пекіні?
- Умови чудові. Олімпійське селище справляє дуже приємне враження. Комфортні умови проживання, подобається сам дизайн селища. До того ж, вдалося привезти з Києва прохолоду і дощ, тому і адаптуватися трохи легше.

- Який настрій в команді?
- Спокійний, робочий. Ми намагаємось зайвий раз перед спортсменами не акцентувати увагу, що це Олімпійські ігри. Всі це і так розуміють – рівень відповідальності і психологічний тиск величезні.

- Для вас це вже далеко не перші Олімпійські ігри. Що, на вашу думку, найголовніше для досягнення результату?
- Психологічна готовність та врівноваженість. Переможе той, хто справиться зі своїми нервами.

- Чи є якісь особливості у проведенні олімпійських змагань у фехтуванні?
- Система відбору на Олімпійські ігри у фехтуванні одна із найжорсткіших у порівнянні з іншими видами спорту. На Олімпіаді менша кількість учасників, ніж на чемпіонаті світу і деякі сильні країни просто не пробились через кваліфікацію. Тож потрапити на головний старт чотириріччя – це вже великий успіх.

- Які завдання ви ставите перед командою?
- Чотири роки тому на початку олімпійського циклу перед нами стояло завдання потрапити до Пекіну-2008. Олімпіада – це моя мрія і переконаний – мрія кожного атлета. Безперечно, ми сподіваємось виступити якнайкраще.

- Який тренувальний графік фехтувальників?
- Сьогодні після складного перельоту відпочинемо і адаптуватимемося до нових умов. А вже із завтрашнього дня почнемо тренування і підготовку до олімпійських змагань.

НОК України

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.