Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
|
1298
0

КОТЕЛЬНИК: «Майдана багато на себе бере»

Андрій Котельник про свою підготовку до бою з Норіо Кімурою

КОТЕЛЬНИК: «Майдана багато на себе бере»

- Андрію, поділися останніми новинами з приводу організації у Львові боксерського турніру, під час якого відбудеться твій перший захист титулу чемпіона світу за версією WBA у вазі до 63,5 кг? – запитую у першого в Західній Україні чемпіона світу з професіонального боксу Андрія Котельника.
- У червні було підписано угоду між моєю промоутерською компанією АК-1 та «Юніверсум Бокс Промоушен». Згідно з нею, АК-1 бере на себе всі витрати щодо організації турніру у Львові, який заплановано провести 13 вересня у палаці спорту «Україна». Натомість ми отримуємо всі права на проведення мого титульного поєдинку - право на рекламу, трансляції і таке інше.

- У ЗМІ з’явилася інформація про те, що твоїм суперником буде японець Норіо Кімура. Чи підписано вже контракт на бій?
- Так, контракт підписано між АК-1, «Юніверсумом» і Норіо Кімурою.

- Який загальний бюджет турніру і титульного бою зокрема?
- Бюджет турніру - 370 тисяч доларів (Для прикладу бюджет турніру у Києві 19 квітня, під час якого Юрій Нужненко захищав пояс тимчасового чемпіона світу WBA проти Ірвінга Гарсії, становив 300 тисяч доларів - Авт.). Щодо бюджету головної події вечора - мого захисту титулу - тут є багато нюансів, тому наразі не можу відповісти на це питання.

- Хто ще братиме участь у програмі вечора?
- Темношкірий суперважковаговик Гбенга Олукун. Він на контракті в «Спотлайт Боксінг» – дочірньої компанії «Юніверсуму». Також у Львові покаже свою майстерність ще один представник «Юніверсуму». Наразі з ним ведуться переговори. Окрім цього, ще три пари складуть бійці з України.

- На якій стадії твоя підготовка до бою?
- Два з половиною тижні я був на тренувальному зборі в Закопане (Польща). Після того приїхав на кілька днів до Львова, звідки 28 або 29 липня виїжджаю в Німеччину, де продовжу фізичну підготовку. Через три тижні розпочнуться спаринги.

- У своїй професійній кар’єрі ти мав невеликий досвід зустрічей із шульгами. Це може ускладнити завдання в бою проти шульги Кімури?
- Справді, не так часто я боксував із шульгами. Але, гадаю, чемпіон світу має доводити, що він найсильніший, зустрічаючись із будь-ким.

- Свого часу у Львівському цирку ти зустрічався з шульгою Зімелем Мпусулою...
- Було таке. Швидко з ним справився, відправивши у нокаут в третьому раунді. Хоча тоді я ще не був на такому рівні, як зараз.

- А ще боксував із Джуніором Віттером, який часто міняв стійки. Як давав собі з ним раду?
- Ми з тренером відпрацьовували його манеру ведення бою, часті зміни стійок. Тому був готовий і не мав з цим проблем.

- Цього року зірковий мексиканець Хуан Мануель Маркес, перед своїм боєм з шульгою Менні Паквіао, спарингував з Норіо Кімурою, бо той за своєю манерою ведення бою подібний до Паквіао. А перед тим Кімура допомагав готуватися до бою з Паквіао легендарному мексиканцю Еріку Моралесу. Про що це говорить?
- Про те, що Кімура досить сильний боксер і міг навчитися багато-чого у згаданих майстрів. Це підтверджують і його місця в рейтингах (WBA – 15, WBC – 10). Недооцінювати його не збираюсь.

- На конгресі WBA в Аргентині ти познайомився з обов’язковим претендентом на твій титул аргентинцем Маркосом Рене Майданою. Якщо все буде гаразд у поєдинку з Кімурою, то аргентинець буде твоїм наступним суперником. Яке враження він на тебе справив?
- Він багато на себе бере. Я йому сказав, що говорити всі вміють, а хто сильніший – покаже бій в рингу. Але я не хочу про це зараз думати. В мене є суперник Кімура, і я на нього налаштовуюсь.

Василь Танкевич, ЗІК

ПРОСПОРТ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.