Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
649
0

Олег Блохин: "Если в Албании проиграем – ничего страшного не произойдет"

Сегодня сборная Украины вылетела в Анталью, где проведет один спарринг накануне матча с Албанией

Сьогодні, о 10:00, національна збірна України разом із „молодіжкою” вилетіли чартерним рейсом до Анталії. На турецькій землі команда Олега Блохіна проведе тренувальний збір напередодні відбірного матчу 9 лютого в Албанії. Пропонуємо вашій увазі інтерв’ю головного тренера збірної перед вильотом в аеропорту Бориспіль.

Олег Блохин: «С кем будем проводить спарринг – еще неизвестно»

- Треба дістатися Туреччини і подивитися, в якому стані приїдуть хлопці. Це по-перше. По-друге, ви знаєте наші кадрові проблеми. Зі збірної „вилетіли” Федоров та Шевченко. Напевно, варто ще раз нагадати, що на нас очікує дуже важка гра, і Албанія має перевагу над нами.

Які з Шевченком є варіанти?
- Якщо Андрій одужає – буде грати.

Тобто лікарі дають шанси на те, що він ще гратиме?
- Знаю по собі: лікарі страхуються певною мірою... Будемо сподіватися. Є ще тиждень. Подивимося, як він мине.

Ще якісь кадрові проблеми існують?
- Поки знаю тільки про проблеми з Федоровим і Шевченком.

У чому перевага албанців над нами? І наскільки добре ви проінформовані про гру команди Брігеля?
- По-перше, в них вже розпочався чемпіонат. По-друге, всі ключові футболісти виступають у провідних клубах Європи, де також тривають чемпіонати. Відповідно в албанських „збірників” є вже ігрова практика, а у наших її як такої немає. Проводимо товариські матчі, але вони відрізняються від національних чемпіонатів. Ми проінформовані про певні кадрові проблеми албанців, але чи вплинуть вони на рівень цієї команди, ми зможемо сказати вже перед самим матчем.

Якщо Шевченко не вийде у ”старті” в Албанії, чи розглядаєте варіанти можливої гри без нього, в одного нападаючого?
- Не виключено. Поки я не готовий відповісти на це запитання.

Чи не збираєтеся запрошувати до збірної когось з інших форвардів замість Шевченка?
- Ми маємо той склад, який уже викликали і оприлюднили. Більше нікого не залучатимемо.

- З новачками, яких викликали з Росії, вже спілкувалися? У якому вони стані, і наскільки високою є ймовірність їхньої участі у матчі проти Албанії?
- Досі спілкувалися лише в телефонному режимі. Зараз усі зберемося, поспілкуємося з ними, подивимося, в якому вони стані. Зіграємо товариську гру і тоді робитимемо висновки.

Хто сьогодні летить з Києва, і яким чином діставатимуться інші футболісти?
- Кияни сьогодні до вечора прилетять, дніпропетровці вже там. Зараз мають під’їхати троє донецьких футболістів - Тимощук, Бєлік та Воробей. Воронін прилетить 6 лютого. (Після матчу з Баварією у Бундеслізі. - Прим.)

Які плани в Туреччині? Чи відомі спаринг-партнери?
- Поки що є інформація, що гратимемо з ОФК “Бєлград”. Я не знаю, хто саме про це пише в пресі, але такою інформацією не володію навіть я. Гадаю, це домисли журналістів. А загалом у мене немає принципової позиції стосовно того, з ким саме гратимемо – треба подивитися стан команди і футболістів. Зараз у Туреччині дуже багато команд – визначатимемо суперника із тих команд, чий стиль гри схожий на „албанський”.

Найбільша складність полягає в тому, що гравці перебувають у різному стані. По-різному ведеться підготовка в клубах, тому це головна проблема.

- Чи задовольнить вас в Албанії нічия?
- Ми можемо навіть програти. Нічого страшного не станеться, бо це груповий турнір і попереду довгий шлях. Чомусь усі вважають, що ми маємо неодмінно перемогти і нас не влаштує навіть нічия. З одного боку, це й добре, але з іншого – ми повинні розуміти, що зараз очолюємо свою групу. Так що нічого страшного не станеться.

Анатолий Тимощук: “Все горняки в сборной Украины настроены самым серьезным образом”

- У якому стані і з яким настроєм прибули до збірної гравці „Шахтаря”?
- Ми в гарному настрої. Провели плідний збір з командою, зіграли багато матчів, брали участь у турнірі. Тому ті, хто прибув до збірної, а нас троє, налаштовані належним чином і готові до важливої роботи, яка очікує на команду до матчу з Албанією.

- 9 лютого – дуже незручна дата для збірної України. Так рано ми ще не грали. Чи встигнуть футболісти зігратися і як слід підготуватися до відбірної зустрічі на зборах у Туреччині?
- Гадаю, так. Всі на зборах перебувають, команди ще не ввійшли в чемпіонат, і дуже важко грати з таким багажем, але, незважаючи на це, ми готові. У нас буде спаринг-матч у Туреччині, і через цей спаринг готуватимемося і підходитимемо до гри з Албанією. Вважаю, це одна з основних ігор у нашій групі, і ми повинні поставитися до неї дуже серйозно.

- Чи вдалося тобі особисто поспілкуватися з Шевченком? Як гадаєш, якщо Андрій не гратиме, то наскільки серйозною виявиться ця втрата для збірної?
- Не треба дивитися на те, приїхав якийсь гравець до збірної чи ні. Треба грати з тими, кого викликали тренери, кому він довіряє і хто є в його розпорядженні на даний момент. З Андрієм я зв’язувався, розмовляли. Він отримав ушкодження, за прогнозами лікарів пауза триватиме два тижні. Як буде далі - подивимося.

Максим Белецкий: “В России я с 15 лет, но чувствую себя украинцем”
 
- Я народився у Ромнах Сумської області. Закінчив дитячо-юнацьку спортивну школу ЦСКА в Москві, там був спорт-інтернат для приїжджих. Встиг зіграти декілька матчів за основний склад ЦСКА, а потім віддали в оренду. Тепер виступаю за ФК “Москва”, колишній „Торпедо-ЗІЛ”.

- Давно в Москві, в Росії?
- Років з 15-ти, напевно. Перед цим рік був у спорт-інтернаті в Києві, батьки мешкають тут, я їх відвідую. Мене кликали до молодіжної збірної Росії. Але я народився та виріс в Україні і відчуваю себе українцем.

- Як сприйняв виклик до збірної, і як оцінюєш свої шанси зіграти проти Албанії?
- Виклику дуже зрадів. Треба попрацювати на зборах, а потім уже говоритимемо про якісь шанси.

Источник – официальный сайт ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.