Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Разное
|
1616
0

Збірна України поступилася збірній Росії

На Кубку Мечела Україна зазнала другого розгрому

Збірна України поступилася збірній Росії

Національна збірна України з баскетболу поступилася збірній Росії з рахунком 91:55 у зустрічі другого дня «Кубку Мечела».

Відкрив рахунок гри Олексій Саврасенко, що реалізував кидок з фолом у першій атаці команди. Після передачі Віктора Кобзистого Григорій Хижняк відповів данком, а Ростислав Кривич додав дальній кидок. Більш спокійна гра проти пресингу, ще два очки від Кривича та надійний захист стали результатом нічиї 7:7 після перших трьох хвилин зустрічі. Дмитро Забірченко та Хижняк зробили свій внесок у командну скарбницю у наступні хвилини, змусивши тренера росіян Девіда Блатта брати тайм-аут за рахунку 9:13. Перерва пішла на користь господарям змагань, що одразу організували ривок 6:0 та вийшли вперед, але українці, завдяки вдалим діям Хижника, що набрав 9 очок у чверті, зупинили наступ опонентів, завершивши період за рахунку 20:20.
 
Декілька втрат на початку другого тайму дозволяють росіянам повести 29:25, змушуючи вже Валентина Мельничука брати тайм-аут. Втім, бажаного результату це не принесло: збірна Росії здобула ще шість очок без відповіді, і Мельничук взяв другу поспіль хвилинну перерву. Навіть це не допомогло: помилки у захисті та у нападі роблять рахунок 43:27 за дві хвилини до завершення першої половини.
 
Темп гри дещо сповільнився у третій чверті: росіяни утримували надбану перевагу без особливих зусиль, випробовуючи різні варіанти складу. Лідери України Григорій Хижняк та Ростислав Кривич провели більшу частину чверті на лаві запасних, а от у резервістів справи у нападі йшли не дуже вдало. Підсумок періоду – 67:47 на користь господарів.
 
За перші три хвилини заключної чверті Росія зробила ривок 9:2. Черговий тайм-аут Мельничука не допоміг Україні – наші хлопці пропустили ще один ривок 4:0, за яким слідував ще один тайм-аут жовто-блакитних.  Покращити ситуацію наші хлопці вже не змогли, зазнавши другої поразки на турнірі. 

Найрезультативнішими гравцями збірної України стали Ростислав Кривич та Григорій Хижняк, що набрали по 16 та 13 очок відповідно.

Після поєдинку наставник України Валентин Мельничук відмітив, що трагедії з такої поразки робити не треба, адже це – робочий процес. З рівнем Ростислава Кривича та Григорія Хижняка у цій грі усе було зрозуміло, тому було прийняте рішення дати пограти запасним, щоб переглянути їх у дії та надати необхідний міжнародний досвід. «Везти на такий турнір людей та не надавати їм ігрового часу було б злочином», - сказав Мельничук.

Сьогоднi наша команда зустрінеться зі збірною Латвії у заключній грі змагань.

ФБУ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.