Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Художественная гимнастика
|
1766
0

ГОДУНКО: «Помилки? Краще сьогодні - можна надолужити»

Українська гімнастка сподівається вийти на пік форми у Пекіні

ГОДУНКО: «Помилки? Краще сьогодні - можна надолужити»

За винятком командної першості, де столичній «основі» не було рівних, у чемпіонки Європи-2005 (вправи зі стрічкою) Наталії Годунко виявилися на домашньому килимі виключно другі місця. Проте, сама спортсменка налаштована вельми оптимістично, про що й розповіла в експрес-інтерв'ю для «СГ».

— Чи потрібно було нині викладатися, ризикуючи потрапити на пік форми раніше очікуваного?
— Зовсім не схоже на пік. Розраховую на те, що він припаде на пекінський старт. Інших змагань до того — не планується. Ви ж розумієте, що календар збірної вимірюється погодинно.

— Але гімнастки вашого досвіду можуть і самі ставити високі завдання перед собою.
— Це недалеко від істини. Зізнатися, на цьому чемпіонаті виступати було складно, особливо першого дня. Може, тому, що ми не сповна відновилися після матчевої зустрічі в Італії з господарками та бразильянками. З іншого боку, добре, що припускалася тут помилок. Ніякого парадоксу, адже коли вони очевидні, то є, над чим працювати. В тому числі, з обручем, де зазвичай роблю все стабільно. А тут ну такі дві похибки, що аж самій смішно.

— Схоже, ви цій обставині ледь не зраділи?
— Якби виконала практично ідеально, то з'явилася б ілюзія того, що вийшла на рівень, коли й там добре, й там. А так бачу, що слід в першу чергу виправляти. Плюс коригують Альбіна Миколаївна та Ірина Іванівна.

— Згадуючи себе у переддень Афін-2004, чи знаходите спільні риси з сьогоденням?
— Це абсолютно різні гімнастки, то більше — дві зовсім різні людини. Внутрішній стан також на всі сто відсотків інший. Досвіду додалося, причому не лише в техніці, скоріше в психології.

— У тому сенсі, що немає тремтіння в колінцях?
— І мандраж, і відповідальність будуть завжди, адже ти представляєш Україну. Тоді мене чекала перша в житті Олімпіада. До речі, на початку того сезону не було відомо, чи поїду в Грецію? В команді була Тамара Єрофєєва. Лише своєю працею, з номінально третього «номера», мені вдалося перевершити Тамару й довести, що гідна не лише для групових вправ. Ну а 2007-й випав через травму. Повернути позиції миттєво — це нереально. Але я вперто намагалася надолужити.

—А важко змусити себе після повернення з Олімпіади лишитися в художній гімнастиці ще бодай на один цикл?
— Це надзвичайно важко, і все залежить від власної самооцінки. На афінському килимі була п'ятою, отже амбіції реалізуватися: вони й підказали рішення.

— Обережно поцікавлюся, чи не заглядаєте в бік Лондона-2012?
— Можна сформулювати лаконічніше: не хочу. Та давайте про це після Пекіна.

— Чи знадобиться тривала акліматизація?
— Наскільки я знаю, вирушаємо 12 серпня, виступаємо 21-го. Півтора тижні — цього повинно вистачити. Завчасно зриватися з дому нелогічно.

— Що побажати, може, прихильності Феміди?
— Знаєте, ми настільки звикли, що нас судять несправедливо! (Із Годунко взагалі окреме питання. — Прим. Є.К.). Хоча треба бачити, що це не просто арбітри не зарахували елемент, а ти дійсно, як мовиться, недокрутила. Визнаючи, що сьогодні зробила гірше, стаєш сильнішою завтра.


Євген КАРЕЛЬСЬКИЙ, «Спортивна газета»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.