Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Кубок Дэвиса
|
1335
0

Невже з ірландцями гратимемо в бутсах?

Сьогодні капітан чоловічої збірної Орест Терещук визначиться зі складом на матч проти ірландців

Невже з ірландцями гратимемо в бутсах?

Ще з суботи уродженець Львова, який 18-20 липня на Британських островах проведе лише другий поєдинок як наставник команди, разом з підопічними Іваном Сергеєвим та Артемом Смирновим адаптувався до місцевих умов. Ще два українці Сергії – Бубка та Стаховський – прибули у табір збірної дещо пізніше.

У червні ми вперше за останні сім (!) років дочекалися виходу до основної «сітки» Вімблдону нашого чоловіка. 22-річний Стаховський, перегравши у кваліфікації американця, індійця та мексиканця, в «основі» одиночного розряду турніру Великого Шолома затримався недовго. Проте напередоні баталій з ірландцями досвід Сергія на траві буде не зайвим. Тим більше, два Сергія зіграли у Вімблдоні і один поєдинок у парі.

Ореста Терещука напередодні першого в «капітанській» кар’єрі матчу більше турбував стан травмованого плеча Стаховського, але той запевнив, що встиг його залікувати. За словами пана Ореста, Смирнов та Сергеєв, випробувавши місцевий газон, дійшли висновку, що він досить м’який і не такий «швидкий», як завше буває трава. Щоправда, цими днями у Дубліні стабільно дощить, і є ризик, що доведеться грати на слизькому покритті. Терещук у зв’язку з цим пригадав, як грав на цьому ж корті у... футбольних бутсах.

Нагадаємо, свій дебют на цій посаді Терещук відзначив «сухою» перемогою у квітні в Черкасах над єгиптянами. Ірландці також удома виграли 3:2 у досить сильної збірної Марокко. Лідерами британської команди є Люк Соренсен та Конор Ніланд, які у рейтингу розташовані на початку четвертої сотні. До того ж їм, як і Коліну О’Брайну та Джеймсу Класкі, буде важко здивувати наших Бубку та Сергеєва, які вже грали проти них та знають їхню манеру поведінки на корті. Щоб вийти цього року з другої групи Євро-Африканської зони, «синьо-жовтим» потрібно не лише виграти у Дубліні, а й подолати у вересні опір переможця пари Португалія – Кіпр. Чотири роки тому українці виграли у ірландців у Донецьку – 4:1, але це було вдома та на іншому покритті.

Збірна Ірландії: 133 поєдинки (55 перемог – 78 поразок) у Кубку Девіса з 1923 року. Найкращі результати – 1-й раунд Світової групи (1993 р.) та півфінал Європейської зони (1936 р.).

Збірна України: 37 поєдинків (22-15) у Кубку Девіса з 1993 р. Найкращі досягнення – вихід до другого раунду Групи 1 Євро-Африканської зони у 1996 р., 1998 р., 2000 р., 2006 р.

Ігор КОРОЛЬОВ

Високий Замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.