Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
|
1345
0

Виконком ФФУ: рішення жорсткі і компромісні

Керівництво Прем’єр-ліги поки не погоджується з нововведеннями, запропонованими ФФУ

Виконком ФФУ: рішення жорсткі і компромісні

У середу, 16 липня, у Будинку футболу відбулося чергове засідання Виконавчого комітету ФФУ, на якому серед іншого було затверджено персональний склад Ради стратегічного розвитку професіонального футболу, а також досягнуто компромісу стосовно змін та доповнень до Дисциплінарних правил ФФУ. Розглянуло зібрання й чимало інших важливих питань, що увійшли до порядку денного.

Арбітри, делегати, інспектори
Заслухавши та обговоривши доповіді Вадима Шевченка та Анатолія Дяченка − керівників Комітету арбітрів ФФУ та Інспекторського комітету ФФУ, виконкомівці внесли запропоновані зміни до складу обох комітетів, а також їхніх комісій призначень. З урахуванням побажань представників Прем’єр-ліги були затверджені списки арбітрів і асистентів арбітра на друге півріччя 2008 року, а також делегатів та інспекторів для проведення змагань серед команд Прем’єр-ліги та Професіональної футбольної ліги.

Статут ПФЛ і календар
Слідом за доповіддю першого віце-президента, виконавчого директора ФФУ Олександра Бандурка учасники зібрання одностайно затвердили зміни та доповнення до Статуту ОФК «Професіональна футбольна ліга України» та Договору про організацію та проведення Всеукраїнських змагань серед команд ПФЛ сезону-2008/09. Також затверджений проект плану-календаря Всеукраїнських змагань серед команд ПФЛ сезону-2008/09. Нагадаємо, в них братимуть участь клуби першої та другої ліг вітчизняної першості.

Полеміка із Прем'єр-лігою
Перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко повідомив, що керівництво новоствореної Прем’єр-ліги поки не погоджується з деякими нововведеннями, запропонованими національною федерацію. Вони стосуються змін та доповнень до Дисциплінарних правил ФФУ та переліку санкцій до юридичних, а також інших осіб, які працюють або задіяні в професіональному футболі, за порушення статутних і регламентних документів.

Відкладення нововведень
З урахуванням ситуації, що склалася, прийнято компромісне рішення провести перше коло сезону-2008/09 за Дисциплінарними правилами ФФУ 2007 року зі змінами та доповненнями, які були затверджені Виконкомом ФФУ 20 червня цього року. Нові правила наберуть чинності з початку другого кола − після того, як будуть відпрацьовані пропозиції, внесені представниками Прем’єр-ліги.

Підвищення гонорарів для арбітрів
Членами Виконкому ФФУ були затверджені норми оплати праці делегатів, інспекторів, арбітрів, асистентів арбітрів та четвертих арбітрів за проведення матчів у змаганнях Прем’єр-ліги та ПФЛ. Окрім того, як зазначив генеральний директор Прем'єр-ліги Максим Бондарев, оплату праці суддів, що обслуговуватимуть її поєдинки, найближчим часом може бути переглянуто у бік збільшення − відповідне рішення прийматиме керівництво цієї організації.

Повноваження та компетенція
До складу Ради стратегічного розвитку професіонального футболу, що її очолює президент ФФУ Григорій Суркіс, увійшли 18 фахівців, які представляють як федерацію, так і Прем’єр-лігу, ПФЛ, профспілку «Футбол України», а також окремі клуби. До речі, практика ФІФА та УЄФА доводить − робота відповідної Ради ефективна лише за умови входження до її лав функціонерів із вичерпними повноваженнями та рівнем компетенції. Отже, члени Виконкому не підтримали пропозицію донецького «Шахтаря» замінити свого представника у цьому органі − генерального секретаря клубу Олександра Черкасова на заступника генерального директора з питань взаємодії з ФФУ, Прем'єр-лігою та ПФЛ Анатолія Попова.

Чернігів знов побачить збірну
Що стосується Комітету національних збірних команд ФФУ, який очолює Володимир Мунтян, його склад затверджений одностайно й відтепер нараховує 15 фахівців. Прийнято й пропозицію заступника виконавчого директора ФФУ Василя Заброди щодо призначення Чернігова місцем проведення кваліфікаційного матчу Євро-2009 між національними жіночими збірними України та Португалії (ця гра відбудеться 29 вересня). Нагадаємо, саме тут, наша команда обіграла 22 червня головних суперниць за путівку до фіналу датчанок (1:0).

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.