Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1543
0

ДЯЧУК-СТАВИЦЬКИЙ: «Не заплющуватиму очі на свавілля»

«Шахтар» хоче забрати двох футболістів СДЮШОР «Карпати»

ДЯЧУК-СТАВИЦЬКИЙ: «Не заплющуватиму очі на свавілля»

«Донеччани не мають на це права» - така позиція львівського клубу. Володимир Садоха (1994-го року народження) та Олег Білий (1993 р. н.) – цим хлопцям «Карпати» забезпечують заняття футболом, а останній уже й на контракті з клубом.

- Згідно регламенту і приписів Федерації футболу України (ФФУ) «Шахтар» щодо переходу цих футболістів мав вести переговори з керівництвом «Карпат» – каже спортивний директор львів’ян Юрій Дячук-Ставицький. – А вони лише постфактум написали нам листа, в якому мовилося, що Садоха виступатиме в «Шахтарі», а нам будуть компенсовані витрати і т. п., а про перехід Білого ми і взагалі дізналися від батьків.

Керівництво «Карпат» буде вимагати від ФФУ заборонити такі переходи. «Збиралися ж президенти клубів, обговорювали створення Прем’єр-ліги, домовлялися чесно працювати, - продовжує Юрій Дячук-Ставицький. - Аж раптом розпочинається свавілля. Ну, неправильно, щоб всіх гравців купував «Шахтар» - тоді не буде конкуренції в українському футболі, відтак, і чемпіонат не буде цікавим. Для чого ж тоді створювали Прем’єр-лігу!?»

Дячук-Ставицький додає, що ситуація з Володимиром Садохою та Олегом Білим дивним чином виникла одразу після того, коли юнацькі «карпатівські» команди вдало виступили в Дитячо-юнацькій футбольній лізі (ДЮФЛ). Одразу чотири львівські команди, хоч і не потрапили до числа призерів, але пробилися до фінального етапу ДЮФЛ.

- Раніше «Шахтар» забрав у нас у дитячому віці того ж Чигринського, та й інші клуби переманювали гравців – тоді ми ще могли заплющити на це очі, адже мали значно гіршу інфраструктуру. – відзначає спортивний директор «Карпат». - Але ж зараз клуб розвивається! Ось скоро добудуємо штучне поле поблизу гуртожитків Львівського училища фізкультури, влада нам передала в оренду цілісний майновий комплекс «Україна» - там ми також збираємося створювати умови для тренувань дітей. Врешті, юним футболістам створюємо можливість їздити на закордонні турнірі в Австрію, Швецію, Німеччину, Хорватію та інші країни…Я б ще зрозумів, якби забирали дітей з Долини, Калуша, Радехова та інших міст, де справді немає умов серйозно займатися футболом.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.