Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
688
0

ПШЕНИЧНИХ: «Думаю, в мене вийде»

Розмова із захисником «Карпат» Сергієм Пшеничних, який у новому сезоні буде капітаном команди

ПШЕНИЧНИХ: «Думаю, в мене вийде»

20 – саме стільки голосів знадобилося Сергієві Пшеничних, щоб стати капітаном львівського клубу, замінивши на цьому посту Миколу Іщенка, який перейшов до донецького «Шахтаря».

- Фактично мене обрали капітаном в останній день зборів, - розповів Інформаційному центру ФК «Карпати» Пшеничних. - На установці перед тренувальним матчем з угорським «Дьєром» кожен із футболістів на листочку написав прізвища трьох футболістів, хто на його думку, має стати капітаном та віце-капітаном.

- І хто ж твої заступники?
- Кобін і Худоб’як. Хлопці вже давно в команді і заслужили на повагу партнерів.

- Очікував, що саме тебе оберуть капітаном?
- Можна сказати, так. Мені довіряли капітанську пов’язку раніше у двох матчах. Але все одно було приємно, що хлопці обрали капітаном саме мене.

- Раніше вже доводилося бути повноцінним, а не просто на один-два матчі, капітаном?
- У принципі, ні. В «Карпатах» тривалий час був віце-капітаном. Хоча, стоп, загадав. Ще коли грав за юнацьку харківську команду «Локомотив», тоді носив капітанську пов’язку. Але це важко назвати повноцінним капітанством, адже ми тоді ще дітьми були – я хіба що команду на поле виводив.

- Які, на твою думку, функції має виконувати капітан?
- Скажімо, щось команда вирішила, йти до тренера, можливо, й до президента, та доносити ці рішення – також входить в обов’язки капітана.

- Капітан ще й із суддями має під час гри спілкуватися...
- Думаю, в мене вийде (сміється). От на зборах в останній грі сварився з арбітром – він наш «приглушував». Суддя взагалі тільки в наш бік і свистів. Може, він є батьком когось із гравців «Дьєра»?

До теми

Володимир Безуб’як, тренер «Карпат»

- Сергій Пшеничних – хороший вибір хлопців. У команді він користується авторитетом та й взагалі є взірцем того, як має поводитись професійний футболіст – як на тренуваннях чи матчах (тобто на роботі), так і в побуті, коли має вільний час. Єдине, Пшеничних буває інколи замкнутим у собі, та це б не мало негативно позначитися на тій роботі, яку Сергій як капітан повинен виконувати.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.