Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
1071
0

Від Євро-2009 – до Євро-2012

Відбулося засідання Оргкомітету щодо проведення фінальної частини Євро-2009 серед 19-річних

Від Євро-2009 – до Євро-2012

У четвер, 10 липня, під керівництвом віце-прем'єр-міністра України Івана Васюника в Донецьку відбулося засідання Оргкомітету щодо забезпечення підготовки і проведення в нашій країні фінальної частини чемпіонату Європи-2009 серед 19-річних.

Учасники засідання
У засіданні взяли участь керівники міністерств і відомств, причетні до підготовки і проведення фінальної частини Євро-2009 (U-19), керівники Донецької області, міські голови Донецька і Маріуполя. Національну федерацію на цьому заході представляли перший віце-президент, виконавчий директор ФФУ Олександр Бандурко, заступник виконавчого директора ФФУ Василь Заброда та директор виконавчої дирекції з підготовки і проведення Євро-2012 та Євро-2009 (U-19), відповідальний секретар Оргкомітету Іван Федоренко.

Важливий етапний крок
Відкриваючи засідання, Іван Васюник зазначив, що час дискусій і непорозумінь минув. «Треба братися за конкретну предметну роботу по об’єктах. Проведення в Україні фінальної частини юнацького чемпіонату 2009 року − важливий етапний крок у підготовці до Євро-2012», − сказав віце-прем'єр. Він також висловив упевненість, що цей турнір стане серйозною перевіркою відповідності нашої спортивної інфраструктури до високих стандартів УЄФА. А належне проведення змагань має переконати європейських експертів та громадськість України, що ми виконаємо усі зобов'язання щодо організації Євро-2012.

Позитивна оцінка
«Експерти УЄФА вже надали попередню позитивну оцінку готовності інфраструктури області до юнацької першості, − додав Іван Васюник. − Однак нам необхідно вирішити ще чимало питань, аби схвальні відгуки отримало і безпосереднє проведення турніру. Головна мета на сьогодні − визначити шляхи розв'язання найнагальніших проблем і наші подальші спільні кроки. Органи влади усіх рівнів повинні продемонструвати злагодженість в організації цього чемпіонату».

Питання підготовки
У ході роботи Оргкомітету було розглянуто ряд питань з підготовки інфраструктури міст Донецька і Маріуполя до проведення Євро-2009 (U-19) та обговорені суто практичні, господарські моменти. Присутні торкнулися підготовки студентських гуртожитків до прийому уболівальників, підготовки спортивних споруджень, будівництва доріг, зведення нових готелів, іншої інфраструктури. Мова йшла і про будівництво злітно-посадочної смуги донецького аеропорту, на створення якої уряд України вже виділив 733 мільйони гривень.

Репетиція майбутнього Євро
Окремо учасники виїзного засідання обговорили підсумки проведення в Донецькій області VІІ Меморіалу Віктора Баннікова, організація якого стала своєрідною репетицією перед юнацьким Євро-2009. Загалом проведення цьогорічного турніру було визнане успішним, а його уроки дуже корисними. «Виконком федерації та Оргкомітет не помилились у своєму рішенні провести ці змагання в Донецьку та Маріуполі. Вони дійсно стали репетицією єврофіналу, дозволили прискорити приведення інфраструктури до вимог УЕФА», − зауважив Олександр Бандурко.

Без помилок не буває
Втім, не обійшлося й без помилок, які необхідно урахувати при підготовці до юнацького європейського форуму. Серед таких недоліків перший віце-президент ФФУ зазначив нечітке виконання протоколу матчів, зокрема виконання національних гімнів країн-учасниць, зупинився на питаннях підготовки спортивних споруд не тільки до поєдинків, а й до тренувань, закріплення за командами перекладачів, що володіють мовою відповідної країни, тощо.

Правила корпоративної гри
«Але найголовніше − ми повинні чітко розрізняти, хто й за що відповідає. Гіркий осад залишили деякі критичні «стріли» в адресу ФФУ за підсумками турніру імені Баннікова. Я не буду давати оцінку цим пасажам сьогодні, з нашого боку й раніше не було реакції на них. Хочу лише наголосити: Мінмолодьспорту та ФФУ у повному обсязі виконали взяті на себе обов’язки. Дуже не хотілося, щоб УЄФА, який контролює підготовку до Євро-2009 й, безумовно, проводить моніторинг нашої преси, зробив висновок про відсутність в Україні кваліфікованої, професійної команди, яка не розуміє правил корпоративної гри», − підкреслив Олександр Бандурко.

УЄФА − загальний керівник
Також представник ФФУ наголосив на тому, що загальне керівництво фіналом континентальної першості забезпечує Європейський футбольний союз, котрий здійснює координаційні роботи з підготовки та проведення змагань через національну федерацію футболу, що підтвердив під час свого інспекційного візиту до Донецької області координатор УЄФА Клаудіо Негроні. «Федерація футболу України є колективним членом УЄФА і повинна чітко виконувати всі його статутні та регламентні норми», − ще раз нагадав перший віце-президент ФФУ.

Нові знання
Проте, сумнівів у тому, що наша країна на найвищому рівні підготується до юнацької першості 2009 року, ні в кого не виникло. «Особисте відношення Донецького регіону до цього проекту як складової частини Євро-2012 дає нам усі підстави бути впевненими в тому, що ми зуміємо підготуватися та провести фінал-2009 на належному рівні, збагативши себе багажем знань та досвіду напередодні Євро-2012», − резюмував Олександр Бандурко.
 
Євген Лебедєв

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.