Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1477
0

Відбулося чергове засідання Президії ФБУ

Чемпіонат України з баскетболу пройде під егідою ФБУ

Відбулося чергове засідання Президії ФБУ

Президія Федерації баскетболу України сьогодні провела своє чергове засідання.  У першій його частині Генеральний секретар Галина Мельниченко підвела підсумки роботи організації з 15.06.2007 по 15.06.2008. Вона доповіла про результати роботи комісій за цей час, про створення нових обласних федерацій, про підготовку усіх національних збірних до чемпіонатів Європи та про фінансові. Також у ній були затверджені дата та місце проведення наступної Ради ФБУ – 19 вересня у Одесі.
 
У другій частині керівник ініціативної групи по внесенню пропозицій для створення професійної ліги Валерій Кондрат’єв доповів про хід її підготовки. За цим прослідувала дискусія, результатом якої стало продовження проведення чемпіонатів України з баскетболу під егідою ФБУ  та продовження розробки проекту професійної ліги.
 
Пропонуємо вашій увазі уривки цього обговорення:
 
Валерій Кондрат’єв: «За підсумками засідання президії ФБУ в Донецьку всі керівники клубів Суперліги зустрілися та обговорили проект створення ліги. На сьогодні створена корпорація «Українська баскетбольна ліга», в яку втупили 6 клубів. Ідея така – це не альтернатива ФБУ, це для зменшення з неї навантаження. Нам треба зробити організацію, що займатиметься проведенням чоловічих чемпіонатів та буде фінансово підтримувати Федерацію. Ми розіслали пропозиції усім клубам, але наразі з нами ініціативно працюють лише 6, а інші придивляються та прислухаються. Наразі зареєструвалися 6 клубів, ми готові йти на контакт, усі знають наші контакти. Але ще раз хочу сказати, що це не є альтернатива ФБУ, а організація, що має їй допомагати».
 
Борис Малецький: «Ми підписали дуже серйозних виконавців, але не знаємо де будемо грати. Це турбує агентів, це турбує гравців. Ми маємо знати за яким регламентом та з якими клубами ми будемо грати. Нам вже пора зі слів переходити до діла. Якщо ця корпорація створена, ми маємо бачити програми, документи, щоб щось можна було обговорювати. Буде у нас Рада ФБУ 19 вересня. Що там буде? Ми ж вже отримали проект регламенту від секретаріату ФБУ». 
 
Зураб Хромаєв: «В нас ще немає жодних документів, жодних офіційних заяв».
 
Борис Малецький: «Я хочу знати, які з 13 клубів, що є у проекти нового регламенту, погодилися брати участь у суперлізі».
 
Зураб Хромаєв: «Ми йдемо своєю дорогою в той час, як створюється професійна ліга. ФБУ є ексклюзивним володарем прав на проведення баскетбольних змагань та делегування клубів до Європи. Ми хочемо отримати документи та заяву від 6 клубів, що вони щось створили і не будуть грати в нашому чемпіонаті».

Борис Малецький: «В пресі було сказано, що незалежно від ФБУ була створена ліга, що говорить, що в нас є розкіл. Коли Україна набирає оберти у баскетбольному хазяйстві, йде така дискредитація нашої країни у Європі. Чому треба робити це саме зараз? Треба розробити такий проект, щоб навіть ті команди, що не дуже хочуть брати в ньому участь, не могли відмовитися».
 
Зураб Хромаєв: «Нам, щоб заспокоїти громадськість, треба проголосувати, що створення професійної ліги необхідно «заморозити» та створити директорат Суперліги».
 
Валерій Горбатко:  «Прочитав документи по створенню професійної ліги і хочу сказати, що там є корисні моменти. Наприклад, ліміт на легіонерів – спочатку один гравець, в перспективі два. ТВ трансляції також там добре продумані. Але там є і такі моменти, як створення дитячих секцій. Це обговорюють клуби, що навіть самі не мають своїх дитячих шкіл. Нам необхідно провести інвентаризацію, щоб знати які в нас є команди, які в нас є зали. Але я вважаю, що ми до цього ще не готові. Ми усі розуміємо, що за один рік нічого не створиш, але систему потрібно розвивати поетапно. Усі мають визначитися найближчим часом, що вони будуть робити наступного сезону».
 
Ігор Савицький: «Багато років тому наш президент мав ідею створити професійну лігу. Зрозуміло, що це має бути під егідою Федерації і що це не робиться за день чи два. Вважаю, що через рік на базі того, що ми маємо, є шанси прийти до професійної ліги у складі Федерації баскетболу. Ми маємо навчитися один одного слухати та проаналізувати все».
 
Віталій Хоменко: «Я згоден. Ця ліга є необхідною, і ми були одними з ініціаторів багато років тому. Добре, що ми її не створили, бо ще не були до неї готовими. Ми маємо йти до цього поетапно, маючи чітку маркетингову політику».
 
Зураб Хромаєв: «Тут ми ставимо крапку. Ми маємо бачити документи. Моя пропозиція – члени президії мають бути порядними. Заяви в пресі про фінансові махінації, про корупцію і прокуратуру нічого хорошого нам не роблять. Виявляється, що в нас вісім років не будо жодних проблем, а тут таке. Наша розмова сьогодні була дуже конструктивною, і ми озвучили те, що передавати будь-які права на проведення чемпіонату новоствореній корпорації ще рано».
 
Валентин Мельничук: «Була непогана пропозиція створити професійну лігу. Сумно те, що люди скористалися цією ситуацією, та перетворили початок створення перспективної ідеї, на розбірки та на псування іміджу усіх тут присутніх. Соромно читати про таке створення цієї ліги, це потрібно припинити. Необхідно йти до цієї мети, але не такими брудними методами. 
 
ФБУ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

9 шайб для Китая. Сборная Украины провела последний матч перед ЧМ
Хоккей | 24 апреля 2024, 20:03 3
9 шайб для Китая. Сборная Украины провела последний матч перед ЧМ

В такой игре проверить свой уровень точно не удалось

ФОТО. Сало и хрен. Жена Довбика показала, как он готовится к матчам
Футбол | 25 апреля 2024, 10:16 4
ФОТО. Сало и хрен. Жена Довбика показала, как он готовится к матчам

Украинский нападающий «Жироны» остается лучшим бомбардиром Ла Лиги

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.