Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
809
0

За мить до Пекіна

Новини зі столиці Олімпійських Ігор-2008

За мить до Пекіна

У Тибеті все спокійно

У столиці Тибету Лхасі, де в березні відбулися антикитайські протести, під посиленою охороною пройшов черговий етап естафети Олімпійського вогню на території Китаю. У ньому взяли участь 156 факелоносців.

Ніяких інцидентів під час церемонії не спостерігалося. Заходи безпеки в місті, за даними аналітиків, були жорсткими. У кожного з глядачів був спеціальний значок, який, вірогідно, свідчить про те, що вони пройшли спеціальний відбір або перевірку. На естафеті були присутні чотири вантажівки з солдатами.

У зв'язку з проведенням естафети китайська влада дозволила в'їзд невеличкій групі репортерів, які представляють майже 30 міжнародних ЗМІ. В'їзд іноземних журналістів до Лхасу був заборонений із березня цього року, коли в Тибеті сталися масові безпорядки, внаслідок яких загинули десятки людей.

Факел знаходитиметься в Тибеті всього один день замість трьох запланованих. За словами китайських офіційних осіб, розклад пересування вогню був скоригований у зв'язку із землетрусом у провінції Сичуань.

Запроваджено перевірку на безпеку
До Олімпіади-2008 біля всіх входів на станції пекінського метро проводитиметься перевірка на безпеку.
За повідомленням Пекінської компанії метрополітену, на всіх 123 станціях восьми ліній столичного метрополітену встановлять спеціальні контрольні турнікети.

Органи громадської безпеки візьмуть на себе головну роботу з контролю за безпекою, їм допоможуть і 3690 інспекторів з безпеки системи метрополітену. До цього часу 630 інспекторів вже пройшли спеціальну підготовку.

Підготовка вийшла на фінішну пряму

Робота з підготовки до Олімпіади-2008 і Паралімпіади вже вийшла на фінішну пряму, заявив голова Оргкомітету пекінської Олімпіади Лю Ці. За його словами, зараз адміністрації Пекіна необхідно дотримуватися плану центральної влади країни, з одного боку, активно брати участь у ліквідації наслідків землетрусу, а іншого — приділяти серйозну увагу підготовці до Олімпіади, не затримувати рішення жодного завдання.

Нині всі 37 нових, а також реконструйованих, розширених і тимчасово побудованих об'єктів, де відбуватимуться змагання, в Пекіні та інших шістьох містах Китаю введено в експлуатацію. З серпня 2007 року у цих сімох містах проводилося 46 різних міжнародних спортивних змагань у рамках програми «Успіху, Пекін!». Крім того, встановлена тимчасова дворівнева система управління під час Ігор, що включає в себе Генеральний штаб і Головний центр управління, також розроблено 37 проектів спецзабезпечення щодо функціонування столиці.

У Пекіні проводиться перевірка на сейсмостійкість 58 найбільших будинків загальною площею в 6,2 млн. кв. м. Як повідомили сьогодні в Пекінській міській будівельній комісії, в число цих архітектурних комплексів входять національний стадіон «Пташине гніздо», де проходитимуть церемонії відкриття і закриття Ігор, що відбудуться в серпні, змагання з Легкої атлетики в рамках Ігор, а також нового будинку Центрального телебачення Китаю.
У комісії зазначили також, що подібна перевірка здійснюватиметься щодо всіх висотних і супервисотних споруд.

Відкриють 34 олімпійських маршрути.

Під час пекінської Олімпіади-2008 на вулицях міста буде відкрито 34 олімпійські маршрути для спеціального автотранспорту. Пасажири зможуть безкоштовно доїхати на кількох номерах автобусів і метро при наявності квитків на Олімпіаду. Ці спеціальні маршрути складаються з 8 звичайних і 26 швидкісних.

Звичайні маршрути будуть відкриті з 20 липня по 20 вересня цього року, режим роботи — з 6.00 до 22.00. А швидкісні відкриватимуться за три години до початку змагань і закриватимуться через півтори години після їх завершення.
Крім того, метро міста цілодобово працюватиме в дні церемоній відкриття і закриття Олімпіади. Глядачі зможуть безкоштовно їхати на метро при наявності квитків на церемонію.

Прибула перша група волонтерів

Перша група зарубіжних волонтерів літніх Олімпійських ігор-2008, 23 студенти з американського університету Айова, прибули в пекінський аеропорт «Щоуду».

Їх викладач Стерлінг Бейчер розповів, що ще один студент приїде до столиці Китаю пізніше. Одні з 24 добровольців університету Айова працюватимуть у головному Прес-центрі (МРС) і Міжнародному радіомовному центрі (ІВС), інші — на змаганнях з тенісу і боротьби. Четверо студентів залишаться обслуговувати Паралімпійські ігри.

Волонтери вивчають журналістику і китайську мову. Вони були відібрані Пекінським оргкомітетом Олімпійських ігор після трьох раундів випробувань. У Пекіні добровольці пройдуть підготовку з китайської культури в університеті «Цинхуа». Потім вони разом із іншими 292 зарубіжними волонтерами пройдуть навчання на аренах Ігор.
Університет Айова, що започаткував програму олімпійського навчання три роки тому, став першим із зарубіжних навчальних закладів, які налагодили контакт із пекінським Оргкомітетом Олімпійських ігор.

Стабільні поставки нафтопродуктів

Нафтопровід навколо Пекіна буде здано в експлуатацію наприкінці поточного місяця, і таким чином гарантованими стануть стабільні поставки нафтопродуктів у китайську столицю під час проведення Олімпійських ігор.
183-кілометровий нафтовий трубопровід, перший в країні навколо міста, з'єднає п'ять нафтосховищ уздовж шостого міського кільця з підприємством по перегонці нафти, який розташований на південно-західній околиці Пекіна.
Проектна річна пропускна спроможність об'єкта — 2,85 млн. тонн, він забезпечить до 70 відсотків міських поставок, повідомила газета «Пекін морнінг пост», пославшися на представника пекінської філії Китайської нафтохімічної компанії «Сінопек» Чжу Ван'ю.

Завдяки нафтопроводу, транспортування нафтопродуктів до столиці КНР буде стабільнішим та ефективнішим порівняно з транспортуванням автошляхом і залізницею. Вздовж нафтопроводу споруджується 129-кілометровий трубопровід для перекидання авіаційного гасу; щорічно по ньому постачатимуть з підприємства «Янь-шань» у Пекінський міжнародний аеропорт 1,2 млн. тонн авіаційного гасу.


Тетяна МОТОРНА, «Спортивна газета»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?
Футбол | 24 апреля 2024, 06:25 11
Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?

В топ-3 также входят Серу Гирасси из «Штутгарта» и лидер «ПСЖ» Килиан Мбаппе

Куртуа прокомментировал скандальный эпизод с якобы голом в ворота Лунина
Футбол | 24 апреля 2024, 08:01 1
Куртуа прокомментировал скандальный эпизод с якобы голом в ворота Лунина

21 апреля «Реал» Мадрид обыграл «Барселону» со счетом 3:2

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.