Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 23 апреля 2021, 02:03
1653
0

Втрати і поповнення серед профі-клубів

Чотири клуби перестали бути професійними, два - аматорськими

| Обновлено 23 апреля 2021, 02:03
1653
0
Втрати і поповнення серед профі-клубів

У суботу, 5 липня, під головуванням першого віце-президента ФФУ Сергія Стороженка відбулося засідання Комітету з атестування футбольних клубів, на котрому розглядалися заявки команд на участь у першостях країни у першій та другій лігах. За підсумками засідання низці клубів було відмовлено у видачі відповідних ліцензій. Натомість полку професіональних клубів країни прибуло за рахунок двох новачків − «Бастіона» та «Дніпра-75».

Пріоритетність атестації
«Крім членів комітету на заході були присутні представники клубів, котрі доповідали про стан справ у своїх відомствах, − зауважив заступник директора Центру ліцензування Сергій Задіран. − Варто зазначити, що між учасниками засідання відбулася дійсно серйозна та важлива розмова, адже атестація футбольних клубів давно стала одним з пріоритетних напрямів роботи національної асоціації та УЄФА. Вимоги до клубів щороку посилюються, критерії стають жорсткішими, хоча ми все одно, як і раніше, намагаємося з розумінням ставитися до проблем клубів, допомагати їм у вирішенні тих чи інших питань».

Проблеми зі стадіонами
Ось і цього року низці клубів Комітет з атестування пішов назустріч і надав ліцензії, незважаючи на певні невідповідності системі критеріїв. Одначе зобов’язав проблемні клуби якомога оперативніше виправити існуючі недоліки. Так, команді «Комунальник», що представляє ФК «Заря-Луганськ», невдовзі необхідно пред’явити орендну угоду зі стадіоном, що відповідає вимогам першої ліги. Серйозно постало питання придатності домашніх арен для кременчуцького «Кременя» та краснопільського «Явора». Чимало зауважень у членів комітету також виникло на адресу криворізького «Гірника», свердловського «Шахтаря». Було вирішено передати ці претензії на розгляд відповідних органів футбольного правосуддя.

Дует дебютантів-професіоналів
У той же час кілька клубів не відповідають навіть мінімальним атестаційним вимогам, тому було вирішено відмовити їм у видачі ліцензії. Таким чином, когорта професіональних клубів України втратила «Миколаїв» (перша ліга), «Енергію» з Южноукраїнська, «Нафтовик» з Долини та харківський «Газовик» (усі − друга ліга). Місце «Миколаєва» у першій лізі отримало івано-франківське «Прикарпаття». Другу лігу ж поповнили вчорашні лідери аматорського футболу країни «Бастіон» з Іллічівська та «Дніпро-75» з Дніпропетровська. Зауважимо, що з більш ніж десяти претендентів отримати професіональний статус вдалося лише цим двох клубам.
 
Богдан Буга

ФФУ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.