Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Шахматы
|
960
0

ВОЛОКИТІН: «Часу інколи бракує»

Андрій Волокитін розділив із росіянином Яковенком та іспанцем Шировим 5-7 місця на турнірі у Форосі

ВОЛОКИТІН: «Часу інколи бракує»

- Андрію, як готувався до змагань у Форосі? Чи задоволений своїм виступом?
- До Форосу я почав готуватися після повернення з чемпіонату Європи, що відбувався у Пловдиві на початку травня. Вивчав партії своїх суперників, їхні дебюти, аналізував свої ігри, а також нові дебюти та нові ідеї.
Результат в цілому позитивний, адже я зумів підвищити свій рейтинг. Першу половину турніру зіграв добре, а от другу частину дистанції провів не так впевнено.

- З лідерами ти зіграв добре, а втратив очки з відверто слабшими суперниками...
- Гадаю, це збіг обставин. У деяких партіях у мене була краща позиція, але у підсумку програв. А Вана Велі, на мій погляд, я трішки недооцінив, за що й поплатився.

- Розкажи про партію з переможцем турніру Магнусом Карлсеном. Чи міг ти в підсумку виявитися сильнішим за норвезького вундеркінда?
- На жаль, виграти не міг, адже всю партію я вів трішки гірше, був змушений захищатися. І Карлсен «перегнув палку», йому слід було робити нічию. Він продовжував грати і ледве не поплатився. Оцінка позиції не мінялася протягом цілої партії, і вона завершилася нічиєю.

- З Іванчуком ти знову зіграв внічию. Які в тебе з ним особисті рахунки?
- У нормальні шахи я програю, а в швидкі - виграю.

- Як встигаєш поєднувати шахи і навчання?
- Доводиться поєднувати одне з іншим, але часу інколи бракує. На підготовку до іспитів у мене майже не було часу, але, попри це, проблем в університеті не мав.

- Як відпочиваєш після виснажливих партій на турнірах?
- Люблю прогулятися та почитати книжки. Це найкращий спосіб зняти стрес та забути про шахи.

- У якому турнірі зараз плануєш брати участь?
- 6 липня я їду на турінір в Росію. У ньому візьмуть участь такі шахісти, як Широв, Яковенко, Онищук, Рублевський та інші. Середній рейтинг буде приблизно 2700.

Довідка
Андрій Волокитін народився 18 червня 1986 р. Шахами почав займатися з дев’яти років. У 2001 році став гросмейстером. Перший тренер - Володимир Грабінський. Студент ЛНУ ім. Івана Франка. Олімпійський чемпіон у складі збірної України (2004), чемпіон (2004) і віце-чемпіон України (2001). Неодноразовий чемпіон і призер юнацьких чемпіонатів світу та Європи (1998-2000), бронзовий призер клубного чемпіонату Росії у складі команди «ТПС-Саранск» (2008). Переможець турнірів: 2002 -Сент-Вінсент, 2003 - Бермуди, Аурек, Утрехт (бліц), 2005 - Лозанна, Біль. Призер багатьох міжнародних турнірів. 

Високий Замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.