Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
|
1063
0

Кидок має бути не лише точним, а й... красивим

У Скадовську пройшли перші в історії України офіційні змагання з пляжного гандболу – Кубок України

Кидок має бути не лише точним, а й... красивим

Почесний трофей до Львова на диво всім привезла команда Львівського аграрного університету, гравчинь якої вболівальники класичного гандболу знають як «галичанок».

«У багатьох європейських країнах існують окремі команди, які спеціалізуються на суто пляжному гандболі. Але українки, які є першими чемпіонками Європи і світу, працюють «за сумісництвом», - розповів головний тренер команди Львівського аграрного університету і «Галичанки-2» Олександр Субботін. – Ми ж почали грати на піску, використовуючи специфічні акробатичні прийоми та дотримуючись правил пляжного гандболу, лише після того, як наші колеги, повернувшись з чемпіонату світу в Ізраїлі, з натхненням почали розповідати про всі принади цього виду спорту. Нас підкупило напруження до останнього моменту гри, тому що дво- та триочковими кидками можна доволі швидко наздогнати суперників. Це фантастичне видовище! Єдиним недоліком є частка суб’єктивності, коли арбітри вирішують, наскільки красивим був той чи інший кидок, і залежно від цього присуджують очки».

Хоча фахівці пророкували, що «галичанкам» до снаги боротися лише за п’яте-шосте місце, команда Олександра Субботіна небезпідставно вірила в перемогу. У трьох зустрічах – з командою Суперліги Податкового університету (Ірпінь), криворізьким «Смартом» та фаворитом, херсонською дружиною, долю перемоги на користь львів’янок вирішили буліти. А дніпропетровській «Тернівці» та «Херсону-2» наші дівчата не залишили жодного шансу, записавши до свого активу перемогу у двох періодах.

Наприкінці червня в Угорщині відбудеться молодіжна першість Європи з пляжного гандболу. Кандидатами у збірну України зі Львова є воротар Ірина Яблонська, а також польові гравці Ірина Грибко та Наталія Шимко. А в Іспанії 7 липня стартує чемпіонат світу, де кольори українського прапора захищатимуть воротар Олеся Семенченко та польові гравці Катерина Христенко й Наталія Туркало. «Дівчата не думають про те, що протягом року в них буде лише кілька днів відпочинку, і з величезним задоволенням погодилися вийти на пісок, – говорить про вихованок Субботін. – Велика частка нашого успіху належить людям, які допомогли нам, створили необхідні умови. Дякуємо президенту обласної федерації гандболу Ігорю Гелеті, ректору Львівського аграрного університету Володимиру Снітинському та Ігорю Капустіну»

Олена САДОВНИК 

Високий Замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.