Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1602
3

Важкий успіх завдяки підтримці рідних стін

До виходу на Євро жіночій збірній з волейболу залишився один крок

Важкий успіх завдяки підтримці рідних стін

З 30 травня по 1 червня у Черкасах проходив перший тур другого відбіркового раунду до чемпіонату Європи 2009 року серед жіночих команд у групі А. Крім господарок, сюди приїхали команди Португалії, Боснії та Словаччини.

Боснія – Словаччина – 0:3 (23:25, 12:25, 16:25)
Україна – Португалія – 3:0 (25:11, 25:21, 25:13)
Португалія – Словаччина – 0:3 (16:25, 16:25, 17:25)
Україна – Боснія – 3:0 (25:14, 25:12, 25:14)
Боснія – Португалія – 3:1 (22:25, 25:18, 25:23, 25:23)
Словаччина – Украіна – 2:3 (15:25, 20:25, 25:18, 25:20, 13:15)

Становище команд після першого туру:
1. Україна 3-0,
2. Словаччина 2-1,
3. Боснія 1-2,
4. Португалія 0-3.

Українська команда була сформована на базі незмінного чемпіона останніх років – черкаського «Круга», який представляли 7 гравців. Найбільшою втратою для нашої команди стала Ірина Жукова, одна з найкращих пасуючих у Європі. Забігаючи наперед скажу, що її відсутність далась взнаки у грі проти Словаччини, де Юлія Богмацер не завжди встигала керувати діями команди.

Усі матчі українки починали у такому складі: Сидоренко(к), Богмацер, Туркула, Трушкіна, Гасуха, Гончарова Н., Фоміна(л). На заміну виходили Земцова, Захожа та Козлова.

Фаворитами групи вважались команди України та Словаччини, які свій статус підтвердили у п’ятницю та суботу, впевнено здолавши національні збірні Боснії та Португалії. Стосовно останньої, варто зауважити, що у їхньому складі грав лише один професійний гравець, усі інші це студентки коледжів та університетів Португалії. 

 Волею календаря в останній ігровий день зійшлись фаворити групи, які оспорювали перше місце та команди Боснії та Португалії, які мали визначити у кого з них залишаться бодай якісь шанси для попадання на чемпіонат Європи. 

Першими на майданчик вийшли саме команди Португалії та Боснії. До початку гри вболівальники віддавали перевагу більш атлетичній команді Боснії, прогнозуючи їхню впевнену перемогу. Проте, уже з перших хвилин зустрічі португалки показали, що повертатись без перемоги додому не збираються і доволі таки несподівано виграли першу партію. Надалі, незважаючи на старання молодих португалок, в складі яких своєю фантастичною грою в захисті виділялась ліберо, боснійки таки довели свою перевагу над суперницями.

Україна – Словаччина. Цей матч викликав найбільший інтерес у вболівальників. Увесь зал був заповнений шанувальниками волейболу, які протягом матчу гаряче підтримували нашу команду. І чомусь маю впевненість, що саме їхня підтримка допомогла нашим дівчатам вирвати перемогу у цьому, надскладному матчі. За винятком першої партії, в якій українки просто розірвали суперниць, усі інші партії проходили у напруженій боротьбі, яка все ж закінчилась перемогою наших волейболісток! 

Що ж, для визначення володаря путівки на чемпіонат Європи 2009, який пройде у Польщі, від нашої групи командам залишилось провести ще один тур, який пройде з 6 по 9 червня у Боснії. Команда, яка займе перше місце, напряму попадає на чемпіонат Європи, а друга команда гратиме у третьому кваліфікаційному раунді. Надіємось, що українки питання виходу у фінал Євро вирішать уже у Боснії. 

Олександр ПАЛІЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Барком проиграл в первом стыковом матче за 11 место Плюс Лиги
Волейбол | 15 апреля 2024, 20:35 0
Барком проиграл в первом стыковом матче за 11 место Плюс Лиги

В гостях подопечные Угиса Крастиньша уступили клубу «Слепск Малоу» (Сувалки) со счетом 0:3

Лучший игрок поединка с Ман Сити расхвалил Лунина после суперматча
Футбол | 18 апреля 2024, 09:40 6
Лучший игрок поединка с Ман Сити расхвалил Лунина после суперматча

Федерико Вальверде высказался об украинском голкипере

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Vldv
Да ето было навернео большо по моей просьбе осетить события в Черкассах, все равно спасибо, что хоть вспомнили