Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Пляжный футбол
|
1513
0

Пляжний футбол: несподіванки першого туру

У київському Гідропарку завершилися змагання першого Гран-прі у двох групах чемпіонату України

Пляжний футбол: несподіванки першого туру

Чотири кроки до Суперфіналу
Нагадаємо, що нинішнього сезону в національній першості виступають 16 клубів елітного дивізіону, розбитих на дві групи. На шляху до Суперфіналу, запланованого на кінець серпня, учасникам доведеться пройти через чотири Гран-прі, за підсумками яких командам нараховуватимуться бали, відповідно до зайнятих місць. По чотири кращі клуби з кожної групи й складуть ТОП-вісімку, яка наприкінці літа в Одесі розіграє звання чемпіона країни.

Поїхали!..
Змагання розпочали колективи групи Б, у чвертьфіналах 29 травня зафіксовано такі результати: «Глорія» Одеса − ФК «Запоріжжя» − 6:3, «Нова Ера» Київ − «Вибір» Дніпропетровськ − 6:1, ПФС Севастополь − БРР Київ − 2:5, «Солстрой» Київ − КП «Плесо» Київ − 2:3. Наступного дня стартувала група А: «Кремінь» Кременчук − «Метробуд» Київ − 4:5, ФК «Плесо» Київ − ЖБК Харків − 4:1, «Старт» Іллічівськ − «Динамо-Хілд» Київ − 4:2, «Марріон» Одеса − «Майндшер» Київ − 3:3 (пенальті − 2:1).

Фінал до фіналу
Останній матч, безперечно, був найзмістовнішим і найбільш інтригуючим з програми чвертьфіналів. Зустрілися срібні призери останньої першості й чемпіон-2006, що минулий рік відверто провалив. Оновлений «Майндшер», до лав якого повернулися лідери збірної України Варениця й Пилипенко, вражається одним із претендентів на перемогу. Дуже серйозно готувалися до сезону й одесити.

Усе вирішували пенальті
Як засвідчив київський Гран-прі, навіть незважаючи на втрату двох провідних гравців − Губенка й Андрєєва, «Марріон» не збирається здавати позицій. По ходу зустрічі киянам постійно доводилося відіграватися, один із голів записав на свій рахунок Пилипенко. Основний та додатковий час не виявили переможця цього абсолютно рівного двобою. А от у серії післяматчевих пенальті вирішальним став промах новобранця «Майндшера» Олега Мозгового.

Півфінальні пристрасті
У півфіналах групи Б «Нова Ера» не мала особливих проблем у зустрічі з КП «Плесо» − 3:1, а дебютант вищої ліги БРР у цікавому протистоянні переграв «Глорію» − 5:3. Лідерами столичного колективу є його новачки − футболісти національної збірної Сидоренко, Головін та Бакуменко. Саме їм судилося за два дні стати авторами головної сенсації турніру. У групі А путівки до фіналу вибороли ФК «Плесо», перемігши «Метробуд» (1:0), а також «Марріон», що кваліфіковано розібрався зі «Стартом» (8:4).

Росіяни й тут сильніші
Офіційне відкриття змагань відбулося в суботу. Яскраве спортивно-музичне шоу за участю гурту «Танок на майдані Конго» передувало цікавому матчу, що пройшов поза рамками національної першості. Президент Асоціації пляжного футболу України Сергій Харченко назвав Суперкубком Співдружності зустріч нашого чемпіона − «Нової Ери» − з чемпіоном Росії, санкт-петербурзьким IBS. Ведучи в рахунку − 2:1, господарі не змогли втримати перевагу й у підсумку поступилися − 2:3.

Команда − нова, імена − знайомі
Принциповий «зайвий» матч дорого обійшовся «Новій Ері». Наступного дня чемпіон був не схожий сам на себе. Втім, як кажуть, команда грає так, як дозволяє їй суперник. БРР не дозволив більш зіграному й більш досвідченому опоненту практично нічого. На останньому рубежі натхненно діяв голкіпер Віталій Сидоренко (саме його визнають найкращим воротарем першого Гран-прі в цій групі), заспівувачем атак став колишній «новоерівець» Юрій Головін, а гол найкращого гравця етапу Віктора Бакуменка підвів переможну рису під виступом БРР на старті сезону.

Не допомогли й бразильці
Перемога з рахунком 2:0 принесла команді проміжний титул і 10 залікових балів. «Нова Ера», що в її складі, нагадаємо, виступають двоє бразильців − Жуніньо й Велінгтон, набрала вісім, третя позиція й сім пунктів − у «Глорії», яка обіграла в утішливому фіналі КП «Плесо» (5:1). П’ятим фінішував севастопольський ПФС, далі в таблиці групи Б розташувалися «Солстрой», ФК «Запоріжжя» й «Вибір».

Коли найкращі програють
«Марріон», що вважався фаворитом фіналу в групі А, двічі виходив уперед у зустрічі з ФК «Плесо», забиваючи по голу в першому й другому таймах. Однак кияни двічі відігравалися на останніх секундах кожної з третин. А за дві хвилини до фінальної сирени влучний удар головою Хардікова приніс столичному клубові перемогу на етапі − 3:2. Певною компенсацією одеситам можуть слугувати індивідуальні призи найкращого воротаря (Андрій Баблуані) та найкориснішого гравця турніру (Олег Войніков).

Розклад на червень
Іллічівський «Старт» у матчі за третє місце переміг «Метробуд». «Майндшер» − п’ятий, обігравши й випередивши ЖБК, «Кремінь» і «Динамо-Хілд». Наступний тур першості пройде у Кременчуці, де 13-15 червня змагатимуться клуби групи А. Розклад чвертьфіналів: ФК «Плесо» − «Динамо-Хілд», «Старт» − «Майндшер», «Кремінь» − ЖБК, «Марріон» − «Метробуд». Група Б другий Гран-прі проведе 20-22 червня в Запоріжжі.

Юрій Корзаченко

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?
Футбол | 24 апреля 2024, 12:20 19
Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?

Колумнисту Sport.ua Алексею Сливченко не понравилось одно из последних высказываний легенды «Реала»

Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль
Футбол | 25 апреля 2024, 00:05 25
Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль

Ириски обыграли Клоппа и Ко 2:0, Миколенко травмировался, Ман Юнайтед выиграл у Шеффилда

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.