Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
898
0

ГУРСЬКИЙ: «У збірній – як не в себе вдома»

Інтерв’ю з новачком «молодіжки», захисником «Карпат» Андрієм Гурським

ГУРСЬКИЙ: «У збірній – як не в себе вдома»

На чат-конференції спортивний директор «Карпат» Юрій Дячук-Ставицький на запитання про те, коли перспективного Андрія Гурського почнуть підпускати до основного складу, відповів, що центрального захисника залучать уже до наступного навчально-тренувального збору «основи». Додатковим плюсом у боротьбі за місце у першій команді для Андрія може стати дебют у молодіжній збірній України, адже у спарингах з Німеччиною та Білорусією футболіст набув дорогоцінного досвіду виступів на міжнародній арені:

– Коли вперше одів футболку молодіжної збірної у грі проти Німеччини, практично не хвилювався, – розповідає Гурський. – Можливо, лише трохи, як перед будь-яким іншим поєдинком. Навіть зважаючи на рахунок 0:4 вважаю, що дебютного матчу я не провалив. Хоча тренери збірної можуть думати інакше.

– Такий рахунок товариського поєдинку з Німеччиною відображає реальну силу суперника?
– Німці створили сильну команду, у якої можна багато чого навчитися. Восьмеро футболістів, які вийшли у стартовому складі, мали досвід виступів у Бундеслізі. Суперники мали багато моментів у першому таймі. У другому – здавалося б у нас нормалізувалася гра, але ми відразу пропустили. Частково це трапилося з моєї вини, адже ворота українців вразив гравець, з яким грав я. Далі голи посипалися як з гору достатку.

– Українці поступилися перш за все через те, що програли повітря?
– Не сказав би. Наш захист не поступався антропометричними даними опонентам. Ми багато часу грали без м’яча, отож з часом почала з’являтися втома та брак концентрації. Напевне, це основна причина. В голову почали приходити думки, коли ж завершиться ця важка гра?

– Що сказав після матчу Володимир Мунтян?
– З ним на цю тему не спілкувалися. Та після такого ляпасу, як 0:4, він не міг бути задоволеним жодним з гравці.

– У спарингу з білорусами захист України вже не пропустив…
– Зробили висновки після чоловічої розмови з тренером. Та й самі гравці зібралися. Куди було ще програвати? Що на таку гру сказали б у Європі, вдома? Отож, коли їхали у Білорусію, то з настрою гравців зрозумів, що там точно не програємо.

– Як загалом пройшов перший збір у молодіжній команді?
– Все було супер. Сподобалася організація та відносини у команді. Усі гравці та тренери привітні. Щоправда, спочатку почував себе як не в себе вдома. Але після перших занять відчувся у своїй тарілці. А ще у перші дні було фізично важко.

– Що кажуть в кулуарах, Володимир Мунтян й надалі очолюватиме молодіжну збірну?
– Нічого з цього приводу не чув. Загалом Володимир Мунтян дуже приємна людина, яка виважено працює з гравцями у психологічному плані. Коли потрібно буває жорстким або м’яким. Видно, що він вміє працювати з молоддю.

ФК Карпати

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.