Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1620
0

Стронгмени показують клас у Нікополі

Олександр Кочергін переміг на етапі Кубка України, знову очоливши залік Вищої ліги ФСУ

Стронгмени показують клас  у Нікополі
Олександр Кочергін
Фінальні перипетії 
Визначення десятки найкращих для участі у турнірі «Найсильніша людина України-2019» досягає апогею. Заключний етап Кубка України, що відбувся у Нікополі, став передостаннім етапом відбору – у серпні на нас ще чекає  «Форд Тракс чемпіонат», який остаточно сформує коло учасників фіналу сезону. 
 
Лідерство є чинником внутрішньої впевненості. На попередньому етапі Павло Кордіяка, здобувши перемогу за відсутності Олександра Кочергіна, очолив таблицю. Цього разу вже Олександр впевнено переміг – Павло ж етап у Нікополі пропускав. Цікаво чи хтось із фаворитів візьме участь у Тракс-чемпіонаті? Стронгмени нагорі турнірної таблиці уже забезпечили собі місця у найпрестижнішому змаганні, а от у другій половині залікової таблиці йде запекла боротьба і вона буде актуальною до останнього моменту! 
 
 
Потужний старт Кочергіна 
Етап Кубку у Нікополі, який носив назву «Iron Man-2019», розпочався із вправи «Арм-овер-арм». Так склалося, що атлети один за одним покращували результати, тягнучи за канат 8,5-тонний тягач вантажівки на 20 метрів. Кочергін розпочав турнір із перемоги:  буковинець  єдиний «витягнув» вантаж із 20 секунд – 19,60 сек. Другий результат (із відставанням в 1,45 секунди)  показав львів’янин Микола Василюк, третім став Андрій Дмитрієв із Сум.
 
 
«Камбек» Огоновського 
У другій дисципліні – «Естафеті», що складалася із перенесення Коромисла вагою 375 кг та кантування 360-кілограмового колеса, свою міць показав Юрій Огоновський. Галичанин майже на 8 секунд був швидшим за другого атлета у цій вправі – білоруса Євгена Шавченка. 
 
 
Третім  став закарпатець Денис Бережник, котрий програв Шавченкові лише 16 сотих секунди! Кочергін фінішував четвертим. 
 
Тріумвірат лідерів 
Огоновський та Шавченко продовжили дивувати вболівальників і у наступній естафеті  – «Оверхед». Атлети виступали пліч-о-пліч, фіксуючи одну за одною колоди вагою від 130 до 150 кг,  і стали єдиними, кому вдалося чотири рази зафіксувати вагу. Кочергін розділив третє четверте місця з Бережником – обоє здійснили по три повторення. 
 
 
 
 
Таким чином після трьох дисциплін у загальному заліку утворився тріумвірат лідерів – Кочергін, Огоновський, Шавченко. Завершення турніру обіцяло високу інтригу! 
 
Тімбер Холд коригує перспективи 
Щоправда, Юрій Огоновський послабив цю інтригу вже у наступному випробуванні. Проблеми із хватом не дозволили львів’янину протримати вагу 400 кг бодай долі секунди. Зауважимо, що ця невдача викинула Юрка із кола призерів – для «бронзи» вистачило б бодай зафіксувати вагу і мінімально протримати її. 
 
Натомість Шавченко перетримав Кочергіна на  1,14 секунди і очолив турнірний залік, на один бал випереджаючи опонента! Тим часом,  Андрій Дмитрієв сповна скористався осічкою Огоновською і, показавши третій результат у «Тімбер-Холд», вийшов й на загальне третє місце.
 
 
 
 
Кочергіну немає рівних на «Пальцях» 
Заключною вправою стали видовищні «Fingal Fingers» - перекидання п’ятьох металевих колон зі зростаючою вагою від 275 кг до 375 кг! Обладнання щойно виготовили для Федерації стронгменів України на заводі компанії «Інтерпайп». Для більшості атлетів критичним став четвертий палець вагою 350 кг. Спочатку його зумів перекинути лише Андрій Дмитрієв, однак зробив  це через секунду після закінчення ліміту часу (90 секунд), а отже ця спроба не увійшла у заліковий результат атлета.
 
А от хто здійснив  справжній фурор, то це  Олександр Кочергін! У притаманному йому стилі ветеран АТО атакував снаряди і зумів перекинути  усі п’ять колон за одну хвилину та 18,15 секунди!!! Публіка у Нікополі, яка від старту турніру вирізнялася чудовою емоційною підтримкою спортсменів,  влаштувала неймовірно гучну овацію Олександру!!! 
 
 
Це було яскраве підтвердження заслуженої перемоги Кочергіна на цьому етапі Кубка України!  Додамо, що Сашко провів дуже активний змагальний відрізок часу, перемігши на трьох різних турнірах за три дні!!! Крім Нікополя, Кочергін тріумфував у складі збірної України (разом з Павлом Кордіякою та Володимиром Климком у міжнародній матчевій зустрічі з Польщею), а також переміг на «Кубку Чорного моря» в Одесі. З усього видно, чернівчанин набрав гарну форму перед фіналом сезону.
 
 
 
Друге місце у Нікополі залишилося за білорусом Євгеном Шавченком, котрий вже вдруге поспіль бере «срібло» і втретє поспіль підіймається на п’єдестал пошани  на етапах Кубка України, чим демонструє невпинний прогрес сили! 
 
І, нарешті, варто привітати з першою кар’єрною «бронзою» на кубковому турнірі елітного дивізіону  сумчанина Андрія Дмитрієва. Андрій тривалий час йшов до цієї вершини і ось кропітка робота дала результат. Головне – не зупинятися! Наступний старт 10 серпня – Форд Тракс чемпіонат України і боротьба за десятку буде ой яка запекла! До нас нестримно наближається фінальна частина сезону, відтак далі буде ще цікавіше.
 
 
 
Вища Ліга ФСУ (загальний залік): 
1. Олександр Кочергін – 38 балів
2. Павло Кордіяка – 30  
3. Андрій Дмитрієв – 29 
4.Юрій Огоновський – 27 
5-6. Денис Бережник, Євген Шавченко – по 26 
7.Володимир Климко – 24
8. Микола Василюк – 23
9. Роман Сірманов – 20
10. Руслан Петруня – 17 
11. Євген Корчун – 16 
 
Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ
Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Таблица УПЛ. Шахтер увеличил отрыв от конкурентов после победы над Зарей
Футбол | 19 апреля 2024, 06:45 11
Таблица УПЛ. Шахтер увеличил отрыв от конкурентов после победы над Зарей

Горняки могут попасть напрямую в групповой раунд Лиги чемпионов 2024/25

«Твой момент, брат». Звездный игрок Реала расхвалил Лунина
Футбол | 18 апреля 2024, 18:58 0
«Твой момент, брат». Звездный игрок Реала расхвалил Лунина

Джуд Беллингем отметил феноменальную игру украинского вратаря

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.