Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 10 июля 2019, 13:07
1891
0

Ударний тиждень стронгмену: від ветеранів АТО - до професіоналів

Федерація стронгмену України провела одразу чотири змагання різного формату за 8 днів

| Обновлено 10 июля 2019, 13:07
1891
0
Ударний тиждень стронгмену: від ветеранів АТО - до професіоналів
strongman.org.ua

Відбір на Invictus Games

Відкрився  поточний змагальний тиждень у Києві - фестивалем  «Звитяга нескорених». Ігри для ветеранів АТО, які захищали й продовжують захищати нашу державу у визвольній війні, Федерація стронгмену України організувала у 6 видах спорту (включаючи інва-стронг) та у  5 категоріях («поранення», «ушкодження», «захворювання», «каліцтво» та «без ушкоджень»).

Ці змагання є етапом відбору до Всесвітніх Invictus Games,  тренерський штаб збірної України на яких очолять керівники Федерації стронгмену Василь Вірастюк та Сергій Конюшок.

Профі змагаються за рейтинг

На одному майданчику з Іграми  «Звитяга Нескорених» відбувся й черговий етап Кубка України зі стронгмену серед професіоналів. Турнір складався із вправ на максимальний  підйом ваги та подолання дистанції:  відтак у кожній дисципліні актуальним було питання побиття рекорду. У надваговій категорії національне досягнення вдалося перевершити лише львів’янину Павлові Кордіяці, який проніс щит вагою 171 кг на 80 метрів, на 4 метри перевершивши досягнення киянина Олексія Новикова.

Сам Новиков, який нещодавно виступав на турнірі World Strongest Man, був присутній на змаганнях в ролі глядача і, певно, з приємністю, спостерігав, як решта його рекордів встояли.

Тим часом Павло Кордіяка, святкувавши перемогу у чотирьох з п’яти вправ турніру,  впевнено здобув перемогу на етапі, очоливши загальний рейтинг Вищої ліги ФСУ.

Варто відзначити й володарів другого й третього місць. Білорус Євген Шавченко вперше зумів здобути статус віце-чемпіона на одному з українських турнірів, які традиційно мають статус відкритих. До слова, Євген -  єдиний, хто зумів посунути Кордіяку з першого місця в окремій вправі:  сталося це у «Прогулянці Фермера», де Шавченко проніс валізи далі Кордіяки на 2 метри 39 сантиметрів.

Також може пишатися  своїм досягненням й закарпатець Денис Бережник, який вперше зійшов на п’єдестал пошани Кубкового етапу у Вищій Лізі. Денис, зокрема, потужно виступив у підйомі гантелі «Дамбл», де поділив 2-3 місця з львів’янином Миколою Василюком - обоє зафікcували 103,5 кг (найкращим тут став Кордіяка, котрий підняв на 10 кг більше).

Пропозиція руки й серця

Окремих компліментів заслуговує вінничанин Сергій Грачов. Найлегший серед учасників турніру  (власна вага – 91,1 кг) перевершив свій же рекорд України у ваговій категорії до 95 кг у дисципліні «Лог-ліфт». Сергій зафіксував 150 кг, на 5 кілограмів побивши своє  попереднє досягнення!

Несподіваної романтики цьому рекорду додала присвята атлета! Сергій влаштував несподіванку для усіх, запросивши на майданчик  кохану дівчину Катерину, якій не просто подарував величезний букет квітів, а й зізнався у коханні, просто  на помості запропонувавши одягти каблучку! Отримавши згоду коханої, Сергій одягнув їй перстень на безіменний палець й закохана пара злилася у ніжному поцілунку! Що казати – романтика!!! Тепер чекаємо на весілля!

Парний чемпіонат України: історичний тріумф Вінниці

Натхненний знаковою подією у житті, Грачов уже за два дні досягнув безпрецедентного успіху для стронгмену Вінниччини.  Разом із товаришем по команді В’ячеславом Антохі Сергій здобув перший історичний для рідного регіону титул чемпіонів на парному чемпіонаті України серед атлетів вагою до 95 та 110 кг.

У змаганні, що відбулося у Хмельницькому, особливого куражу набрала місцева команда, яку представляли  Богдан Лук’яненко, котрий нещодавно повернувся до стронгмену після дискваліфікації та травми, і відомий важкоатлет – чемпіон Європи та учасник Олімпіади в Ріо  Олександр Пелешенко. Хлопці перемогли у першій та третій вправах парного турніру, маючи перевагу у півтора  бали над Вінницею у загальному заліку.

Однак брак досвіду й техніки виконання стронгменівських вправ у Пелешенка не дозволив втримати перевагу. У заключних двох вправах «накотили» не лише вінничани, а й минулорічні чемпіони – кияни Олександр Сташенко та Євген Настенко, який замінив у нинішній команді  Віктора Посудевського.

У підсумку Вінниця та Київ набрали однакову кількість очок у загальному заліку.  Першість команді Грачова та Антохі принесла чиста перемога в окремій вправі, у той час, як столичні стронгмени розділили звитягу в одній з дисциплін  з іншою командою. Для Вінниці цей успіх, без сумніву, історичний -  перше «золото» у професійному стронгмені!

А Хмельницький повною мірою може пишатися дебютною «бронзою»! Ніколи досі атлети, які б представляли це місто,  не сходили на п’єдестал пошани у змаганнях Федерації стронгмену України.

Аматори: спірне рішення Пелешенка

Завершив змагальний тиждень етап Кубка України серед аматорів, які також визначають з-поміж себе десятку найкращих для Супер-фіналу. Як правило, саме з аматорських змагань розпочинають свій шлях у стронгмені новачки з інших видів спорту.

Так уже згаданий Олександр Пелешенко  вирішив вразити всіх побиттям щойно оновленого профі-рекорду Сергія Грачова у вправі «Лог-ліфт». З першого разу іменитому важкоатлету зробити цього не вдалося. Сашко зафіксував 140 кг, а от 152,5 кг йому не підкорилися – все ж таки техніка підйому стронгменівської колоди має свої нюанси у порівнянні з  класичною штангою. Зрештою, ніхто не сумнівається у силі та класі Пелешенка, тому нова атака на рекорд у «Лог-ліфті» – це, певно, лише питання часу.

А от відмова Пелешенка від участі в інших вправах аматорського турніру навряд чи є правильним рішенням: якщо іменитий важкотатлет вирішив стати на шлях стронгмену, то йому варто здобувати досвід у різних дисциплінах цього виду спорту, адже переможців тут визначають у багатоборстві, а не в окремих заліках.

Аматори стукають у двері до профі

Тим часом,  гарну стабільність у ваговій категорії до 95 кілограмів показав Василь Олейников з Херсонщини, котрий виграв дві вправи, двічі був другим і одного разу третім. Як наслідок, його перевага над чемпіоном України серед аматорів у цій категорії – Юрієм Дувалом зі Стрия, - склала цілих 12 балів! Юрко був дещо засмучений, але пообіцяв дати бій у Супер-фіналі! Відзначимо й третє місце Олександра Білоконя з Білої Церкви.

Цікавою вийшла  боротьба у категорії до 110 кілограмів, де на фініші у лідери вирвався киянин Єгор Поломошнов, якій нині мешкає у Білорусі, а тому представляє на змаганнях  цю країну. У заключній вправі Єгор остаточно виграв боротьбу у Віталія Бондаренка з Кривого Рогу та львівського поліціанта Тараса Леськіва, які розділили очки у загальному заліку. «Срібло» криворіжцеві принесли вищі результати, показані в окремих вправах.

Нарешті у супер-тяжах, закономірний тріумф святкував київський  бодібилдер Ярослав Бабич, який віддав перше місце лише в одній з п’яти вправ турніру. Для Ярослава цей виступ став  дебютом у стронгмені, і, здається, є підстави  спробувати свої сили серед професіоналів.

Друге місце здобув інший киянин – Вадим Галицький, «бронзовим» став Тарас Пришляк з Івано-Франківщини. Насичений тиждень в українському стронгмені завершився. Наступні знакові турніри відбудуться 20-21 липня у Нікополі та Одесі.

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Источник: друг Милевского пытался подкупить не только 2 игроков Миная
Футбол | 23 апреля 2024, 16:36 19
Источник: друг Милевского пытался подкупить не только 2 игроков Миная

Но футболисты закарпатской команды отказали в «сотрудничестве» Сергею Третьяку

Таблица Ла Лиги после Эль Класико, победы Жироны и поражения Атлетико
Футбол | 23 апреля 2024, 12:00 0
Таблица Ла Лиги после Эль Класико, победы Жироны и поражения Атлетико

19–22 апреля состоялись матчи 32-го тура чемпионата Испании 2023/24

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.