Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1261
0

БУБЕН: «На жаль, лідерів у нас не знайшлося»

Президент НФК «Ураган» (Івано-Франківськ) про підсумки сезону 2007/08 рр.

БУБЕН: «На жаль, лідерів у нас не знайшлося»

ОЛЕКСАНДР БУБЕН: «На жаль, лідерів у нас не знайшлося»

Одразу після останнього домашнього матчу «Урагану» президент івано-франківського клубу Олександр БУБЕН поділився своїми думками з місцевими журналістами і відповів на запитання представників ЗМІ. Найцікавіші з них і пропонуємо почитати. Отож, до Вашої уваги думки Олександра Бубена про…

... матч «Ураган» - «ЛТК»
Лише один лідер луганської команди вирішив результат матчу, у нас такого лідера не знайшлося. Не знайшлося достойного воротаря, який повинен би виручити команду, коли вона переживає дуже складний момент, коли вона програє. Є питання на останніх 5-8 хвилинах до тренерського складу, коли ми випускали п'ятого гравця, а реально загострення жодного не було. Коли ж у суперника було п'ять фолів, ніхто з наших гравців індивідуально не йшов обігрувати і не зумів загострити ситуацію. Якщо є лідери, які готові зіграти нестандартно (у ЛТК - це Цвєлих), то безумовно можна перевернути будь-яку ситуацію. На превеликий жаль, у нас лідерів не знайшлося.

... сезон 2007-08 рр.
Дуже важким видався цей сезон, тому що половині його шляху нам довелося змінювати тренерський склад. Я дякую Владу Корнєєву і Сергію Гупаленку, котрі взяли на себе сміливість очолити команду у складний період. Цей сезон у них не вийшов, але все таки це - урок для тих, хто у майбутньому планує стати тренерами. Потрібно проаналізувати спокійно, нормально - у чому були наші помилки, як керівників команди, так і тактичні помилки тренерів. Можливо, помилки - у підборі гравців. Дуже важкий був сезон, і я за своє життя не бачив такого випадку, що його можна було закінчити на мажорній ноті. Якби ми не намагалися, все одно цей сезон залишиться як найбільш «чорний» в історії «Урагану».

… найближчі перспективи
Важко аналізувати цей сезон, але ж без цього важко починати і перебудову команди, і взагалі не можна починати нічого. Я так думаю, єдина людина, яка може гарантувати собі місце в «Урагані» наступного сезону – це Роман Кіндратів. До усіх решта є чимало питань. Зараз нам потрібно два тижні для того, щоб ми сформували наше бачення на майбутній сезон, як по гравцям, так і по тренерському складу. Маю надію, що таких помилок, які були в нинішньому сезоні, коли по складу гравців ми повинні бути в «п'ятірці», а то і на вищому місці у турнірній таблиці, не буде.

На майбутнє є перспективи, насамперед по підбору нових гравців і оновленню команди. Завдання, яке буде стояти перед тренерським складом, - набрати гравців атакуючого плану, набрати виконавців з досвідом. Ми зараз в переговорному процесі і вже найближчим часом, десь за два-три тижні, ми остаточно визначимося з основним кістяком команди, навколо якого і буде формуватися команда на найближчі два-три роки.

… вболівальників
Як позитив цього сезону хочу відзначити появу хоч і невеликої, але дуже темпераментної групи вболівальників. Вони єдині, хто переживав і невдачі, і перемоги з «Ураганом», не покидаючи команду до останнього. Я сподіваюся, що ця кількість людей буде з кожним роком все збільшуватись.

… підтримку влади
На сьогоднішньому матчі був присутній губернатор області Микола Палійчук. З ним також є домовленості по підтримці клубу, як фінансово, так і іншими засобами, які взагалі потрібні «Урагану», як соціальному проекту. На жаль, знову не зміг приїхати мер міста Віктор Анушкевичус, який очолює обласну федерацію футболу. Я вважаю, що якщо - це франківське, то ми повинні про це говорити, ми повинні пишатися цим. Ми завершили свій четвертий сезон у вищій лізі, але не було жодної людини, хто очолює спорт в нашому місті та області, яка б прийшла чи послала представника для того, щоб подивитися матч, щоб поцікавитись завданнями чи проблемами клубу. Багато що потрібно змінювати у свідомості нашої влади, бо спорт повинен бути у Івано-Франківську та області, і його потрібно підтримувати усіма засобами. А їх у влади достатньо на сьогодні у тих, хто вкладає кошти, чи у тих, хто хоче зробити цікавим наше місто через спорт, зокрема через футзал.

… спортивний комплекс
Незабаром ми хочемо змінити гумове покриття у манежі Коледжу фізвиховання. Наразі ми вибираємо формат і рівень нового покриття, і в наступному сезоні на 90% я впевнений, ми розпочнемо, на жаль, у цьому ж залі, але з новим покриттям. Хоча ми планували, що з сезону 2008-09 рр. ми розпочнемо в новому залі на вул. Симоненка, 13. Було рішення на рівні мера Івано-Франківська зробити велику реконструкцію цієї спортивної споруди, яка би тривала два роки. На сьогоднішній день мер не працює, виконком не працює, є конфлікти у політиці, які заважають реалізації багато чого у нашому місті, в тому числі і спорткомплексу. Саме тому ми не розраховуємо на цей проект, а будемо все ж таки домовлятися по єдиному залу в Івано-Франківську, який підходить по стандартам і де ми будемо проводити майбутні чемпіонати.

… кадрові зміни
З наступного сезону зміниться кількісний склад адміністративного персоналу у нашому клубі. Є така пропозиція, що нам потрібен адміністратор, окрім начальника команди. Додатково буде запрошений тренер по фізпідготовці, ще додатково ми беремо у команду масажиста. Тобто на рівні керівництва клубу ми зробимо усі нормальні умови для того, щоб гравці «Урагану» могли на всі 100 % професійно займатися своєю справою.

- Ви сказали, що в «Урагану» на даний момент немає лідера, а в Луганську такий лідер є. Ця ж людина свого часу виступала в нас, може варто би було її повернути до Івано-Франківська?
- Можна повернути людину, яка хоче повернутися. Спроби домовитися з Валентином Цвєлих на сьогоднішній день ми вже залишили, тому що цей бомбардир залишається у Луганську, де, я гадаю, він буде завершувати свою кар'єру. На жаль, наступного сезону в «Урагані» ми його не побачимо. Взагалі доля цього футболіста вам багатьом дуже знайома, і перші кроки становлення його, як лідера, він зробив саме в «Урагані». За це йому велика подяка. У той період, коли Валентину потрібно було змінювати клуб, у нас з ним була розмова, і ми відпустили його за ту працю, яку він дійсно зробив, коли ми зайняли п'яте місце у дебютному сезоні у вищій лізі.

Щодо подальшого майбутнього «Урагану», то команда буде будуватися на основі запрошення лідерів. Вже зараз ми зараз знаходимося на стадії переговорів з деякими футболістами, які можуть підходити професійно як до своєї роботи, так і по відношенню в самому колективі. До речі, професіоналізм – це та якість, якої не вистачило нашим гравцям в цьому сезоні. Професіоналізм по відношенню до себе, як до особистості. Практично ніхто з гравців не зможе занести цей сезон собі до активу. Усі зупинилися у професійному зрості чи взагалі не показали себе з кращого боку.

- Скільки часу потрібно для того, щоб визначитись з тренерами і гравцями?
- На сьогоднішній день в мене вже є перелік гравців тієї команди, яку я хочу бачити у наступному сезоні. Немає ще підтвердження, що я офіційно назвав прізвища нових футболістів, оскільки з ними ще тривають перемовини. Але список з 15-ти гравців: трьох воротарів та 12-ти футболістів вже є. Поки що не завершені переговори з тренерським складом, і ми поки не маємо остаточної інформації, хто ж очолить команду. У нас невдало закінчилися переговори з Олександром Косенком, якому пропонували очолити команду на три найближчі роки. Знаєте, таке відчуття, якщо ми вступаємо у нормальний переговорний процес, то вартість тих чи інших гравців або тренерів одразу зростає. Після розмови з Косенком йому запропонували у Дніпропетровську кращі умови і намалювали перспективи розвитку команди. Отож, він залишається в «Будівелі». Досвідчених тренерів на сьогоднішній день в українському футзалі дуже мало, по аналогії з нашою збірною, яка переживає зміну поколінь. Така ж ситуація і з тренерськими кадрами.

- Коли команда вийде на перші тренування після відпустки? Чи це питання залежить певною мірою від нового тренера?
- Дійсно, в якійсь мірі це залежить від нового тренера. Але 1 липня команда збирається, тому що наприкінці серпня вже розпочинається новий сезон. Можливо, будуть зроблені зміни в підготовчому процесі. Зараз ми розглядаємо різні варіанти - де б провести збори, щоб там була стандартна площадка з нормальним покриттям. На жаль, в нашій області такого місця немає. Ми завжди робили збори в Рогатині, але тепер, якщо ми туди і поїдемо, то зробимо акцент на фізпідготовку, оскільки зал там не стандартних розмірів. Також розглядаємо варіанти проведення зборів за межами України.

Олег ЛАНЯК, Андрій МЕНІВ. Прес служба НФК «Ураган».

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Невероятный рекорд. Игрок Реала в 7-й раз вышел в финал Лиги чемпионов
Футбол | 10 мая 2024, 04:50 1
Невероятный рекорд. Игрок Реала в 7-й раз вышел в финал Лиги чемпионов

Тони Кроос участвовал в финалах дважды с Баварией и в 5-й раз с Реалом

Шахтер – Динамо. Прогноз и анонс на матч чемпионата Украины
Футбол | 10 мая 2024, 15:30 97
Шахтер – Динамо. Прогноз и анонс на матч чемпионата Украины

Поединок главных претендентов на золотые медали пройдет на «Арене-Львов»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.